Miért nem válnak el?
Szüleim nincsenek jóban és csak a levegőt rontják. Nem alszanak egy ágyban és nem férnek meg egymás mellett. Mindig beleköt valamelyik a másikba apró dolgok miatt csak hogy veszekedhessenek. Képesek órákig ordítozni, de úgy hogy a szomszédok is hallanak mindent. Válással fenyegetőznek évek óta, de egyik sem lép. Én is mondtam nekik, hogy váljanak el, azóta sem történt semmi. Ha külön vannak nincs semmi gond, nyugodtak és viszonylag normálisak.
Kettő elvileg érett, felelősségteljes felnőtt miért nem tud meghozni egy jó döntést? Mi lehet az oka annak, hogy nem válnak el?
Kérdező, azért ne ítéld még el őket, nem feltétlenül tehetnek arról, hogy az évek teltével kiszerettek egymásból, megváltoztak és megváltozott a világlátásuk is, ez mindenkivel megtörténik, veled is meg fog. Ha szerencséd van, olyan párra találsz, akivel egy irányba formálódtok, ha nem, akkor majd ti is megutáljátok egymást.
És 30 év múlva, mikor már szétgürcölted az életed azért, hogy legyen valamid és belefáradtál az egészbe, és látod, hogy egyedól sajna nem lehet boldogulni ebben az országban, lehet, hogy te is ott fogsz maradni egy olyan ember mellett, akit utálsz.
A pénz sajnos nagy úr, nagyobb, mint ahogy azt az ember tinikorában hiszi. Nem feltétlenül sz*r emberek a szüleid, mert már nem szeretik egymást. Tudom, ezt most még úgysem érted, minden ilyenre csak időval ébred rá az ember, ahogy egyre többet lát és tapasztal.
12-es nagyon jókat írt, nem értem, ki pontozta le.
9-re reagálnék.
Miért, ha külön mennek a szülők, akkor már nem fogják marni egymást???
Számtalan esetet hallani, hogy a láthatásról hazaérkező gyerek már nem is meri kimutatni, hogy jól érezte magát a külön élő szülőjével, mert akkor otthon azonnal patália van, meg bűntudatkeltés, meg cseszegetés. Ez szerinted nem neurotizáló hatású?
Vagy amikor az apa (a külön élő szülő) direkt ad egy mobiltelefont a gyerekének, hogy azon bármikor beszélhessenek, aztán az anyja meg elveszi vagy elrontja a telefont, hogy ne tudjanak kapcsolatot tartani. Ez nem mérgező légkör?
Vagy ennek ellenkezője, amikor a kisgyerek boldogan várja a láthatás kezdetének időpontját, de az apa mégse jön és nem is telefonál, a gyerek meg sír, sír vigasztalhatatlanul, mert (még) kötődik hozzá.
Újabb párkapcsolatnál meg eleve gond a másik gyerekének elfogadása, ill. hogy a gyerek ne legyen ellenséges az új párjával.
És még ott vannak az anyagiak, az addigi életszínvonal, amit részletesen leírtak mások.
Meggyőződésem, hogy egy válás kb. annyi problémát termel, mint amennyit megold.
Talán attól függetlenül amit mutatnak és amit éreznek az különbözik. Lehet attól még szeretik egymást csak olyanok mint a taszító mágnesek.
Te csak annyit tudsz tenni hogy tiszteletben tartod a döntésüket de az életedet függetleníted a látszat példa alól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!