Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem válnak el?

Miért nem válnak el?

Figyelt kérdés

Szüleim nincsenek jóban és csak a levegőt rontják. Nem alszanak egy ágyban és nem férnek meg egymás mellett. Mindig beleköt valamelyik a másikba apró dolgok miatt csak hogy veszekedhessenek. Képesek órákig ordítozni, de úgy hogy a szomszédok is hallanak mindent. Válással fenyegetőznek évek óta, de egyik sem lép. Én is mondtam nekik, hogy váljanak el, azóta sem történt semmi. Ha külön vannak nincs semmi gond, nyugodtak és viszonylag normálisak.

Kettő elvileg érett, felelősségteljes felnőtt miért nem tud meghozni egy jó döntést? Mi lehet az oka annak, hogy nem válnak el?

2021. febr. 18. 12:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
38%
Miattad.
2021. febr. 18. 12:08
 2/17 anonim ***** válasza:
92%
Gyávák, gyengék, kényelmesek, már beletörődtek a szarba és nincs igényük változtatni. Anyagiak, te és ha vannak tesóid akkor ők, ilyesmik is közrejátszanak. Szerintem egyik se elfogadható kifogás, de nem tudsz mást tenni, mint tanulni a hibáikból és soha nem megengedni magadnak azt, hogy ilyen szarba beleragadj.
2021. febr. 18. 12:10
 3/17 anonim ***** válasza:
98%
Mert félnek mindent a nulláról kezdeni és közben azt hazudják maguknak, hogy miattad. Vagy agyagi okok miatt.
2021. febr. 18. 12:11
 4/17 A kérdező kommentje:
Ha a házat eladnák, akkor tudnának venni maguknak 1-1 lakást. A lakhatás meg lenne oldva, van egy tesóm, egyik ide másik oda vagy ahogy gondolják, nekem teljesen mindegy. Miért jobb az, hogy a gyerekeiknek a vitáikat hallgatva kell felnőniük? Miért kell azt hallgassuk, hogy törnek zúznak, ha épp olyan kedvük van? Iskolázottság alapján okos, értelmes felnőtteknek kéne lenniük.
2021. febr. 18. 12:16
 5/17 Andizsuzsi ***** válasza:
99%

"Ha a házat eladnák, akkor tudnának venni maguknak 1-1 lakást."

Ez azért ritkán szokott így működni, hacsak nem hatalmas házatok van kicsi lakással beérik a válás után.

2021. febr. 18. 12:22
 6/17 A kérdező kommentje:
Viszonylag nagy ház jó környéken, régen mikor vették nagy mázlijuk volt. Nem mondom, hogy két nagy lakást tudnának venni belőle, de azért nem is egy apró garzont. Pont elférnénk.
2021. febr. 18. 12:24
 7/17 anonim ***** válasza:
95%

Előttem már mindent leírtak.

Félnek a bizonytalanságtól, nem akarják a 0-ról kezdeni a párkeresést. Inkább a biztos sz.r (már bocsi :/). Vagy egyszerűen lusták, vagy egyszerűen annyira sz.rnak már az egész életre, hogy nem is érdekli őket semmi.

De leginkább szerintem is az anyagiak. Nézz utána, már egy garzon is arányáron van meghirdetve, ha nem valami putris lecsúszott környéken van. A szüleihez gondolom egyik sem tud visszamenni, már csak a generációs ellentétek miatt sem. Így hát marad a kényszerű együttélés, akkor meg már mindegy, hogy papíron házasok-e még vagy sem.

2021. febr. 18. 12:36
 8/17 anonim ***** válasza:
92%

És te szívesen mennél anyáddal egy garzonba, közös szobába?

Nyilván az anyagiak miatt nem válnak el, rajtatok osztozkodni nem akarnak, de egyikük sem tudna akkora lakást venni a fél házból, hogy 3 embernek megfelelő lakást vegyenek, talán eltartani sem tudnának titeket.

Az emberek 99%-a a pénz miatt nem válik el.

2021. febr. 18. 12:37
 9/17 anonim ***** válasza:
92%
Valószínűleg a pénz miatt. Nagyon sokszor azért maradnak együtt, mert megszokták azt az életszínvonalat amit ketten együtt tudtak teremteni és erről nagyon nehéz lemondani. Ha elválnának nem tudnának úgy élni mint eddig. Általában ebben a gyerek amúgy semmiféle szerepet nem játszik soha, az csak rá van mondva, de igazából szarnak bele a gyerekbe, itt a pénz a lényeg. Ha tényleg a gyerek érdekelné a szülőket, akkor elválnának. Mert ezt minden normális ember, aki rendelkezik egy kis aggyal tudja, hogy az sokkal jobban kicsinálja a gyerekeket, ha abban kell felnőniük, hogy a szülei marják egymást és tányér törés meg ilyenek vannak otthon folyton. Tanulmányi, magatartásbeli problémák számos esete visszevezethető az otthoni szar helyzetre. Rengeteg gyereknél amint megszűnik ez a mérgező légkör, azonnal megfigyelhető a javulás. Szóval ez nem a gyerek miatt nem válnak el. Egyészen biztos lehetsz benne kérdező, hogy a pénz miatt nem válnak el.
2021. febr. 18. 12:45
 10/17 anonim ***** válasza:
97%

Hát nem tudom, 9-es.

Nálunk az a helyzet a családban, hogy az én szüleim elváltak, az unokatestvérem szülei viszont együtt maradtak a pénzt miatt és durván marták egymást. De mi olyan szinten nélkülöztünk innentől kezdve, hogy nem vagyok benne biztos, hogy nekik volt sz*rabb otthon, pedig ott is voltak kemény dolgok.

Szerintem mind a kettő nagyon gáz. A rengeteg lemondás, örökös stressz a pénz miatt, semmire nem futja, a sok megalázás, mert te vagy a csóró gyerek - nos, sokszor azt kívántam, inkább ne is váltak volna inkább el, mert szeretet meg béke így sem volt otthon, anyám is teljesen idegsokkos lett az anyagiak miatt.

2021. febr. 18. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!