Miért nem válnak el?
Szüleim nincsenek jóban és csak a levegőt rontják. Nem alszanak egy ágyban és nem férnek meg egymás mellett. Mindig beleköt valamelyik a másikba apró dolgok miatt csak hogy veszekedhessenek. Képesek órákig ordítozni, de úgy hogy a szomszédok is hallanak mindent. Válással fenyegetőznek évek óta, de egyik sem lép. Én is mondtam nekik, hogy váljanak el, azóta sem történt semmi. Ha külön vannak nincs semmi gond, nyugodtak és viszonylag normálisak.
Kettő elvileg érett, felelősségteljes felnőtt miért nem tud meghozni egy jó döntést? Mi lehet az oka annak, hogy nem válnak el?
"Ha a házat eladnák, akkor tudnának venni maguknak 1-1 lakást."
Ez azért ritkán szokott így működni, hacsak nem hatalmas házatok van kicsi lakással beérik a válás után.
Előttem már mindent leírtak.
Félnek a bizonytalanságtól, nem akarják a 0-ról kezdeni a párkeresést. Inkább a biztos sz.r (már bocsi :/). Vagy egyszerűen lusták, vagy egyszerűen annyira sz.rnak már az egész életre, hogy nem is érdekli őket semmi.
De leginkább szerintem is az anyagiak. Nézz utána, már egy garzon is arányáron van meghirdetve, ha nem valami putris lecsúszott környéken van. A szüleihez gondolom egyik sem tud visszamenni, már csak a generációs ellentétek miatt sem. Így hát marad a kényszerű együttélés, akkor meg már mindegy, hogy papíron házasok-e még vagy sem.
És te szívesen mennél anyáddal egy garzonba, közös szobába?
Nyilván az anyagiak miatt nem válnak el, rajtatok osztozkodni nem akarnak, de egyikük sem tudna akkora lakást venni a fél házból, hogy 3 embernek megfelelő lakást vegyenek, talán eltartani sem tudnának titeket.
Az emberek 99%-a a pénz miatt nem válik el.
Hát nem tudom, 9-es.
Nálunk az a helyzet a családban, hogy az én szüleim elváltak, az unokatestvérem szülei viszont együtt maradtak a pénzt miatt és durván marták egymást. De mi olyan szinten nélkülöztünk innentől kezdve, hogy nem vagyok benne biztos, hogy nekik volt sz*rabb otthon, pedig ott is voltak kemény dolgok.
Szerintem mind a kettő nagyon gáz. A rengeteg lemondás, örökös stressz a pénz miatt, semmire nem futja, a sok megalázás, mert te vagy a csóró gyerek - nos, sokszor azt kívántam, inkább ne is váltak volna inkább el, mert szeretet meg béke így sem volt otthon, anyám is teljesen idegsokkos lett az anyagiak miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!