Suli után amíg nem költöztetek el mennyi pénzt adtatok a szüleiteknek?
Van egy 2 évvel idősebb bátyám aki havi 80.000Ft-ot ad bele a közösbe mert programtervező szakmában el tudott helyezkedni, én ha ennyit adnék az több lenne mint a fizetésem fele.
Anyám azt mondta hogy amennyit érzek, de ha most pl odaadok 20-at akkor meg olyan izé...
Ti mennyit adtatok/adtok be?
Nekem sosem kellett adnom semennyit. Nem fogadták el. Azt mondták, tegyem félre, gyűjtsem. A mai napig nagyon hálás vagyok nekik ezért, mert rengeteg pénzt tudtam spórolni, míg otthon laktam.
Egyébként ha 20-at tudsz adni, adj annyit. Szerintem nem fogják felhántorgatni.
ez alapján nem úgy hangzik, hogy rászorulnak arra, hogy adj be pénzt a közösbe.
Ha úgy érzed, hogy csak 20ezret tudsz adni fixen, de ezt kevesled, akkor intézd el néha a bevásárlást te.
Szerintem ők is megértik, hogyha te egy kevésbé jövedelmező karriert választottál, és nem tudsz annyit adni minta testvéred. Mennyit keres alapból a bátyád? lehet, hogy neki semmi az a 80, mert ez csaka fiztésének a 20%-a.
De akár beszélj erről a szüleiddel, hogy tudod, hogy ez kevesebb mint amit ő ad, és kényelmetlenül is érzed magad e miatt, de a jelenlegi helyzetedben nem engedheted meg magadnak, hogy többet beleadj, ha bármikor is el szeretnéd kezdeni az önálló életet.
Nem kértek tőlem semmit.
Te élsz otthon, te ismered a kiadásaitokat, ha nem is a felét de mondjuk olyan 20-30%-ot oda adnék, vagy esetleg nem pénzben segítesz be, hanem házi munkában ilyesmi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!