Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a mostohaanyámmal?

Mit tegyek a mostohaanyámmal?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, egyedül élek, mert édesanyám meghalt. Édesapám nője nem engedi, hogy hozzájuk költözzek, mert a plusz 1 szobát fenttartja a Pesten lakó egyetemista lányának. Kiadtuk a családi házunkát albérletbe, aminek fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai, a pénzből fizetem a garzon lakást, ahol lakom, emellett apu havonta 2x elvisz bevásárolni. Az államtól kapok havi 40ezret a csalàdi+árvasàgi. Szóval 40 ezerből élek havonta, ebből 10ezer a telefonszámlám az internet miatt, ami muszáj most a tanuláshoz. Tegnap átmentem apuékhoz, hogy kérjek 10ezer forintot a tablóképekre és osztálypénzre, erre a nője elkezdett velem üvöltözni, hogy mit képzelek magamról, hány bőrt akarok még lehúzni apámról, kinek képzelem magam. Előtte sosem kértem pénzt, januárban vásárolni sem voltunk. Rosszul esett, ezért elsírtam magam, méginkább üvöltött. Apu sem kapott szikrát, próbálta csititani és rászólni, de meg sem hallotta az az ostoba.

Azért esik nagyon rosszul, mert apu fizeti az ő rezsijüket, a lányának a pesti albérletet, autót vett a nőnek, kertet, felújította a lakását, én meg szaros 10ezer forintot nem kérhetek? Azzal tessékelt ki az ajtón, hogy nagyon szomorú, hogy egyszersem kérdezem meg apámtól, hogy neki nem e kéne pénz?! A havi 30 ezer forintomból...

Felhívott apu, hogy ne vegyem magamra, feszült a covid osztályon való munka miatt, de akkorsem érdemeltem ezt.

Mit tegyek? Sosem fogom tudni elengedni ezt a tüskét, mert nagyon rosszul esik.

18/L

2021. febr. 13. 03:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%
Pontosan mennyi a bevételed? Mennyi a lakás költsége?
2021. febr. 13. 13:23
 22/26 anonim ***** válasza:
92%

Jaj, kérdező, ez nálunk is pont így volt.

A mostohaanyám meg a két gyereke a minden (mert ők fiúk), én meg le voltam szarva.

Lényegében az árvaságimból kellett boldogulnom (az egyetem miatt kevés diákmelóttudtam vállalni, sajnos) , mert azt apa odaadta, meg néha valami kis pénzt, mikor már szóltam, hogy nem tudok ebédet venni magamnak, aztán ennyi.

De az öcséimet hozta-vitte az éjszaka közepén is, a mostohaanyámnak minden s.zrt megvett, és odaadta neki édesanyám karóráját is, mert megtetszett a rb.ancnak.

Na, mikor megláttam rajta, azt hittem, agyonütöm valamelyiküket, de természetesen NEM kaptam meg sohasem.

Már túlléptem ezeken, de nagyon fáj a mai napig, hogy apa a pnci miatt gyakorlatilag cserben hagyott.

2021. febr. 13. 17:21
 23/26 anonim ***** válasza:
96%
Szepen nyisd ki a szad es mond meg neki, hogy o csak ne pofazzon bele, mert semmi koze hozza! Menni fog?
2021. febr. 13. 18:24
 24/26 anonim ***** válasza:
25%

Nem teljesen vilagos mit irsz es miert erzed ugy csak havi 40.000-bol elsz. Gondold ujra.

"Kiadtuk a családi házunkát albérletbe, aminek fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai, a pénzből fizetem a garzon lakást, ahol lakom, emellett apu havonta 2x elvisz bevásárolni. Az államtól kapok havi 40ezret a csalàdi+árvasàgi. Szóval 40 ezerből élek havonta, ebből 10ezer a telefonszámlám az internet miatt, ami muszáj most a tanuláshoz. "

Elotte a mostohaanyadrol irsz igy ugy erteni minthe vele lennel felesben tulaj😀, bar biztos nem. Es akkor fo kerdes az apaddal felesben tulajdonolt haz kiadasabol befolyt osszeg EGESZET te kapod es pont annyiba kerul a garzonlakas berleti dija??? Mert akkor ideje berleti dijat emelni es neked keresni olcsobb alberletet. Most erre lenne eselyed sokak a virus miatt nehezebb anyagi helyzetbe kerultek. Masreszt akarhogy is, de egy kiadott haz eseteben a befolyt berleti dij az BEVETEL igy te nem elhetsz csak a csaladi potlek es arvasagi 40.000 forintos osszegebol, mert ehhezhozza kell adnod a berleti dijad is, amit a fele tulajdonu csaladi haz miatt kapsz. (Na ebbol latszik 18 evesen a segged ala van azert minden tolva, hisz apu havi 2 bevasarlasa is a beveteled...olyat kell akkor vasarolni vele, ami megeri pl olyan elelmiszert, hogy utana ne kelljen rendelned es ezzel draga penzt koltenk meleg etelre, hanemotthon megcsinalhasd.)

Biztos apudek sincsenek mosttul jo helyzetben es a baratnoje/ felesege azert akadt ki. A covid osztalyon most nem kereshet mar o se olyan rosszul, de ez minden eüsre igaz a beremeles miatt. Tehat nem kell apadra kenni az o eltartasat se neked, se a hozzaszoloknak. A sajat eletembol tudom, hogy bar apuci fizette a rezsit (kb 50.000-et neha a gyerekei 30 perces zuhanyzasai miatt volt tobb is), en a teljes fizetesem bevasarlasra koltottem, alhangon 200.000-et havonta es igen abbol ettek a mostoha gyerekek es apuci is nem is keveset. Persze a gyerekei nalunk is azt gondoltak, en vagyok az eltartott nő es mit pattogok, ha hetente 10-20.000-eket kunyeralnak az apjuktol.

Visszaterve rad es a mostohadra: egyszer beszolt es eldurrant az agya, nagy ügy. Engedd el. Vagy menj el te is lelegeztett embereket nezegetni vagy haldoklast vagy csak idegesito hozzatartozokat "kezelni". Masreszt atminositettek a szolgalati szerzodesuket is es akiket latok eusoket csak errol birnak beszelni a korhazakban es mindenki halal ideges. Es valljuk be a te kis iskolai problemaid seholnincsenek egy szolgalati jogviszony es covie osztalyos problemahoz kepest. De ezt csak ugy 20 ev mulva fogod belatni, igy nem kell egyetetened.

Internet 10.000-ert? Miert nem lehet a lakasra kotni rendes netet, nalunk kb 7000-ert teve sok csatornavales wifi egyben benne van! Es ezt a tulajjal egyeztetheted. Masik egy garzonnak csak vannak szomszedai, valakinel nincs net, amit wifivel elernel? En a 3. szomszedom jelet is fogom. Korbekerdezed oket, hogy hasznalhatod e a netjuket cserebe felajanlhatod, hogy beleffiztsz a net havi dijaba. Ok is es te is joljarsz. Probald ki. 10.000 az sok.

Ha vannak folosleges dolgaid add el oket a neten. Az is bevetel.

Mostohaddal meg egy kovetkezo alkalommal beszelgess, legyel kedves es vesd fel ezt az alkalmat es mondd nem bosszantani akartad es nem igazan ertetted miert lett olyan ideges, de szivesen meghallgatnad, szerinte mit csinalsz rosszul vagy o a helyedbe hogy csinalna, mert havi szinten ha nem szamolod a garzon berleti dijat neked csak 40.000-bol es a ket bevasarlasbol kell enned, oltozkodnod, netet fizetned es tablokepre nem futja. Amolyan kerd a tanacsat, velemenyet. Hatha ezen nem kapja fel a vizet meg is enyhul es talan jo otlete is lenne.

2021. febr. 14. 08:55
 25/26 anonim ***** válasza:
73%

Az én exem ezred ennyit szólt be a két "korábbi" gyerekem tartási díja miatt (ami nagyon magas volt), de úgy elküldtem a csába, hogy még 12 éveel később, mikor szétváltunk is felemlegette.Pedig az ő érve még tisztességes is volt, mert vártuk már a közös gyerekünket. én csak azt mondtam, hogy majd keresek többet, vagy megoldom. Sikerült kb.

Most a covid miatt az a kettő munka nélkül van, most is kell a támogatásom, a két kisebb meg iskolás, nekik főleg. De azt mondom, hogy ha nagy szarban vagy, 10 ezret ki fogunk neked szorítani, hamár apád ilyen... na. Szóval ilyen.

2021. febr. 14. 22:59
 26/26 anonim ***** válasza:
80%
Apad helyebe ugy vagtam volna szajba azt a not hogy nyikkanni se mert volna... rendesen forr a verem az ilyen kerdesektol.. az en apam is egy papucs es odavan az uj nojeert nekem meg hanyingerem van toluk
2021. márc. 11. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!