Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a mostohaanyámmal?

Mit tegyek a mostohaanyámmal?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, egyedül élek, mert édesanyám meghalt. Édesapám nője nem engedi, hogy hozzájuk költözzek, mert a plusz 1 szobát fenttartja a Pesten lakó egyetemista lányának. Kiadtuk a családi házunkát albérletbe, aminek fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai, a pénzből fizetem a garzon lakást, ahol lakom, emellett apu havonta 2x elvisz bevásárolni. Az államtól kapok havi 40ezret a csalàdi+árvasàgi. Szóval 40 ezerből élek havonta, ebből 10ezer a telefonszámlám az internet miatt, ami muszáj most a tanuláshoz. Tegnap átmentem apuékhoz, hogy kérjek 10ezer forintot a tablóképekre és osztálypénzre, erre a nője elkezdett velem üvöltözni, hogy mit képzelek magamról, hány bőrt akarok még lehúzni apámról, kinek képzelem magam. Előtte sosem kértem pénzt, januárban vásárolni sem voltunk. Rosszul esett, ezért elsírtam magam, méginkább üvöltött. Apu sem kapott szikrát, próbálta csititani és rászólni, de meg sem hallotta az az ostoba.

Azért esik nagyon rosszul, mert apu fizeti az ő rezsijüket, a lányának a pesti albérletet, autót vett a nőnek, kertet, felújította a lakását, én meg szaros 10ezer forintot nem kérhetek? Azzal tessékelt ki az ajtón, hogy nagyon szomorú, hogy egyszersem kérdezem meg apámtól, hogy neki nem e kéne pénz?! A havi 30 ezer forintomból...

Felhívott apu, hogy ne vegyem magamra, feszült a covid osztályon való munka miatt, de akkorsem érdemeltem ezt.

Mit tegyek? Sosem fogom tudni elengedni ezt a tüskét, mert nagyon rosszul esik.

18/L

2021. febr. 13. 03:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
Szépen pereld be tartásdíjra apádat, 18.életévét betöltött nagykorú gyerek tartásra jogosultságát vélelmezni kell, amíg be nem töltötte a 20.életévét és középiskolai tanulmányokat folytat. Interneten keress olyan szervezetet, amelyik ingyen jogsegélyt nyújt, mert ügyvédet nyilvánvalóan nem fogsz tudni fizetni, de jó, ha ügyvéd írja a keresetlevelet. Fél évre visszamenőleg is igényelhető a tartásdíj úgyhogy mostohád fog egyet koppani, amikor majd megítélnek neked havi 60-70 ezer forintot apád keresetéből + ki kell perkálnia több százezres visszamenőleg. Ne sírj, támadj! Ez a nő mindenből ki fog forgatni, ha hagyod.
2021. febr. 13. 09:07
 12/26 anonim ***** válasza:
90%
Előző voltam, a jog másként kezeli a tartásra szoruló nagykorú gyereket, amíg középiskolai tanulmányokat folytat, a sima rokontartásnál többet ítélnek meg, ezért kell gyorsan lépni, mielőtt leérettségizel, mert a tablóképet emlegette, szóval végzős lehetsz.
2021. febr. 13. 09:11
 13/26 anonim ***** válasza:
79%

Lehet, hülye ötlet, azt sem tudom mennyit ér a családi ház, amit albérletbe kiadtok. Fele-fele tulajdonotokban van, kérdés, hogy apádnak van-e haszonélvezeti joga a te részeden is. De én lehet, hogy kikényszeríteném valami úton-módon, hogy fizesse ki a tulajdon részedet. Ha nagyobb értékű az ingatlan, talán tudnál az így kapott összegből valamit kezdeni.Érettségi után pedig menj egyelőre dolgozni, hogy meg tudj élni. Szerintem a továbbtanulás ilyen körülmények között nem játszik. 18 évesen ez borzasztó nehéz lehet, nagyon sajnállak!

Vannak esetleg nagyszülők, akiknél lakhatnál? Mert ha igen, ha apád nem fizet is ki, a kiadott házból származó összeget nem kellene albérletre fordítanod, félre tudnád azt tenni a későbbiekre.

Mindez persze csak találgatás, ötletelés. Bocsánat, de apukád agyát kellene kicsit helyrerázni.

2021. febr. 13. 09:26
 14/26 anonymousreview60 ***** válasza:
82%

Az a nő nem a mostohaanyád (bár igencsak mostoha), hanem apád nője.

Ez a pina hatalma, apád papucs. Beszélj apáddsl négyszemközt, hogy több segítségre van szükséged, amíg lábra állsz, és hogy tetszik-nem tetszik neki, jelenleg többet tesz a mostohalányáért, mint érted.

Kezdj el dolgozni, ha még nem! Az egyetemet evégett esetleg eleve levelezőn kezdd el!

2021. febr. 13. 09:46
 15/26 anonim ***** válasza:
86%

Ha jól értem, akkor a ház, ahol apád lakik a nőjéé. Odáig rendben is van, hogy a saját gyerekének tart fenn egy szobát, mindenki ezt tenné.

A ti házatokat kiadtátok. Miért nem te laksz benne, akkor nem kellene albit fizetned?

Az államtól kapott 40ezrednek semmi köze apád fizetési kötelezettségéhez - ahogy előttem leírták többen is - neked járna apád jövedelmének minimum a 20%-a.

Legközelebb meg ne sírva fakadj, hanem küldd el a pi.csába, annak több értelme lesz, mert legalább megkönnyebbülsz!

A gyerektartást/rokontartást meg indulj el intézni, visszamenőlegesen is!

2021. febr. 13. 10:22
 16/26 anonim ***** válasza:
92%
Gondolom apud dolgozik is, így azért gáz, hogy az albérlet pénzt képes elfelezni. Nem mondom, hogy adja neked mind, nem tudom mennyiért adtátok ki a házat ugye. De azért szánhatna rád abból a bevételből többet ha már egy másik nő miatt gyakorlatilag eldobott. Havi 30 ezer az semmire sem elég ő meg képes ezt elnézni, ez nagyon szomorú.
2021. febr. 13. 11:12
 17/26 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk hiába dolgozik ha a nőnek meg a lányának ő áll mindent, így nem csoda, ha az albi pénzre is igényt tart. Esetleg próbáld meg apud elhívni magadhoz és megmondani neki, hogy ez így nem korrekt. Akár az itteni válaszokat is mutasd meg neki. Komolyan eszméletlen, hogy más gyerekét pénzeli a sajátja helyett, azért Pesten egy albérlet nem olcsó, akkor sem, ha csak egy szobát bérel a nője lánya.
2021. febr. 13. 11:16
 18/26 anonim ***** válasza:
92%

Apád gyakorlatilag a házból nem ad neked semmit, mert a ház fele a tiéd, így törvényesen a bérleti díj fele is a tiéd.

Hogy havonta 2x elvisz bevásárolni (vagy nem, ahogy januárban sem) az nem mindegy, hogy miből és mennyi!

Ha költ a kajádra 2x 10-15 ezret, az lófütty.

Viszont ha ilyenkor bevásároltok mindent a tisztító és tisztálkodószerekig, kajádig, gyógyszerekig, vesz neked egy pulcsit, nadrágot, vagy cipőt, azaz állja a szükségleteidet, azt le lehet vonni a tartozásából, mert egyelőre úgy néz ki, hogy ő tartozik vastagon neked.

2021. febr. 13. 11:33
 19/26 anonim ***** válasza:
89%

Többször elolvastam azt a bizonyos mondatot,ahol a kérdező leírja, hogy a családi házat kiadták albérletbe, de azt nem írja, hogy ezt a pénzt el is felezik, csak annyit, hogy fele-fele arányban tulajdonosok.

Kérdező, ezzel mi a helyzet? Csak a tisztán látás miatt.

2021. febr. 13. 12:58
 20/26 anonim ***** válasza:
84%

Rosszul olvastad.

"Kiadtuk a családi házunkát albérletbe, aminek fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai, a pénzből fizetem a garzon lakást, ahol lakom"

2021. febr. 13. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!