Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A pokolba kerülök? Anyámék...

A pokolba kerülök? Anyámék csak a beteg testvéremnek segítenek.

Figyelt kérdés

Okádék vagyok? A testvérem (30/N) beteg lett (nem COVID vagy megfázás) van párja, aki jól keres, de nyilván a szüleink is segítenek nekik. Akik szintén jól élnek. Ezzel nincs is semmi baj, nem vagyok irigy.

Én 26/N egyedül élek, dolgozom, de szóvá tettem ma, hogy én miért nem kapok semmit. Tudom, hogy megtehetik a szüleim, hogy nekem is adjanak, nálam is elfér, pláne most.

2021. febr. 5. 20:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
43%
Csak írd már le mi a baja a tesódnak
2021. febr. 5. 23:19
 22/28 anonim ***** válasza:
75%
Na azert te is kaptal segitseget... most meg o pont beteg jo hogy o fog most tobbet kapni... tenyleg onzo vagy egy kicsit hogy annak ellenere is csak azt latod hogy neki igen akkor neked miert nem? Ugy hogy mar kaptal es ugy hogy o beteg..... ez egy kicsit gaz reszedrol
2021. febr. 5. 23:22
 23/28 anonim ***** válasza:
72%

Az van, hogy eléggé "hálátlan kölyök" benyomást keltesz. Ott van elrontva a gondolkodásod, hogy a segítség nem jár alanyi jogon. Sőt, ismerek olyan családot is, akiknél ez úgy van: "hogy az életed ajándék: megszültelek, felneveltünk tisztességgel, most rajtad a sor, hogy támogasd idősödő szüleidet".

Ideje lenne átértékelni az életedet és a saját lábaidra állni. A szüleid sem tudnak örökké támogatni.

2021. febr. 6. 10:49
 24/28 anonim válasza:
34%
Hát a szüleid nem túl kedvesek, már bocsánat
2021. febr. 6. 11:11
 25/28 anonim ***** válasza:
87%

Azért ne felejtsük el, hha komoly a testvér betegsége, akkor nyilván a másik gyerek le van sz*rva ideiglenesen.

Egyik gyerekem rákos lenne, minden eromet rá fordítanam, nem a nyavalygos 26eves hugara, aki lef*ssa, hogy a testvére beteg.

Okkal nem írja le, hogy milyen betegsége van a tesonak....mert akkor tudna hogy senki nem neki ad igazat.

2021. febr. 6. 11:18
 26/28 anonim válasza:
100%
Igazad van, de hát ez attól is függ, hogy mennyi ideje tart ez az egész. Persze nyilván, már felnőtt, valamnennyire megkéne tudnia élnie, a testvérének meg nyilván nehéz
2021. febr. 6. 11:21
 27/28 anonim ***** válasza:
73%

"Egy magyar fiatal egy életen át gürcölhet segítség nélkül, nem sokra fog jutni." - másoknak sikerült, nekem a kauciómat sem fizették ki anno, hanem végiggüriztem a nyarat árufeltöltőként, hogy el tudjak költözni Pestre. Nem fizették a lakhatásomat, a tanulásomat, mindenért megdolgoztam.

Szerinted a szüleidnek miből van ennyi pénze? Írod, hogy apád 18 éve Ausztriában dolgozik. Ha szerinted egy magyar fiatalnak itt semmi esélye, akkor mire vársz, Ausztria előtted is nyitva áll, vagy bármelyik másik ország.

Nem a szüleidnél kellene 26 évesen követelőznöd, hanem magadba nézni, hogy te mit tettél eddig azért, hogy előbbre juss.

2021. febr. 6. 12:22
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban olyan nagy anyagi megterheléssel jár a betegsége, akkor én elfogadnám, hogy neki erre most jobban szüksége van. Ha a nővéredék amúgy teljesen elbírnák anyagilag a dolgot, tehát nem rákos, stb, csak valami kissebb zűr, akkor lehet én is felháborodnék, hogy neki miért jár, neked meg nem... Ez persze nem azt jelenti, hogy az ember felnőttként követelőzzön és elvárja a segítséget a szüleitől. Nem fejtetted ki mekkora a baj, így nehéz teljesen véleményt formálni.
2021. febr. 6. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!