Mit lehet tenni ha a testvérem elmebeteg? Hogy lehet egy ilyennel együtt élni?
Fogalmad sincs róla mit takar az elmebetegség, igaz?
Mentális problémái lehetnek, mint például a depresszió. Nem szólni kéne neki, hanem azzal a rohadt nagy empátiáddal megértéssel fordulni felé és elbeszélgetni vele normálisan.
12 éve ezt csinálja?-Orvos látta?
Nem érte valami trauma?-Iskolában,otthon stb
Lehet vele normálisan beszélgetni?
Vannak barátai?Gyerekkorában milyen volt?
Szed valamilyen gyógyszert?(pszichiátriai gyógyszerre gondoltam)
Egyébként az is megeshet,hogy sajnos mentális beteg.
#2-es vagyok.
Te kérdezted, hogy mit lehetne tenni, én leírtam. Ha valóban tele vagy empátiával, és meg akarod oldani a helyzetet, akkor ez kellene legyen az első lépés, nem pedig megsértődni kell.
Volt szerencsém skizofrén beteghez, ő valóban elmebeteg sajnos, a testvéred nem az. Nem minden mentális betegség elmebaj.
Neked nincs jobb dolgod, mint, hogy itt papolsz az empátiáról, közbe meg kinyiffantanád a saját testvéred? Mi van?!
Te se keresel semmit, akkor miért nem nézel körül otthon, hogy mit kéne takarítanod, mosnod, főznöd, és invitáld a saját testvéred is, hogy segítsen anyukádnak.
Ez is egy kamu kérdés kb. egy tinédzsertől, aki lövöldözős játékokkal játszik, és a valóságban, meg nem veszi észre a körülötte lévő családtagjait, hogy mondjuk esetleg segíteni kéne nekik. pl. De kibeszélni kitudod, bár ez is kamu szagú. Az empátiát se tudod mit jelent, ha ezt írtad testvéredről. Undorító.
Ő legalább ahogy írtad szerinted "nyivákol", de azt éneklésnek nevezik, és ha hamis?!, legalább neki veled ellentétben vannak érzései, bár lehet, most depis érzései, de te amit írtál, hogy mit csinálnál vele, te nem tudod mi az hogy empátia, mert ha tudnád, nem írtál volna ilyet.
Anyukádnak mennyit segítetek, ha már otthon vagytok? hm?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!