Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A pokolba kerülök? Anyámék...

A pokolba kerülök? Anyámék csak a beteg testvéremnek segítenek.

Figyelt kérdés

Okádék vagyok? A testvérem (30/N) beteg lett (nem COVID vagy megfázás) van párja, aki jól keres, de nyilván a szüleink is segítenek nekik. Akik szintén jól élnek. Ezzel nincs is semmi baj, nem vagyok irigy.

Én 26/N egyedül élek, dolgozom, de szóvá tettem ma, hogy én miért nem kapok semmit. Tudom, hogy megtehetik a szüleim, hogy nekem is adjanak, nálam is elfér, pláne most.

2021. febr. 5. 20:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Mindenki külön lakik.

9.

Nagyon jól élnek a szüleim, apám kb 18 éve Ausztriában dolgozik. Nem szégyellem egy percig sem, hogy elvárom, hogy segítsenek. Nélkülük sehova sem jutnék. Egy magyar fiatal egy életen át gürcölhet segítség nélkül, nem sokra fog jutni.

2021. febr. 5. 21:22
 12/28 A kérdező kommentje:

Sehova sem jutottam volna.*

Ők költöztettek fel Budapestre, rakták le a legelső kauciót, vásároltak, stb, nem hagytak soha magamra. Csak éppen mostanában nem támogatnak.

2021. febr. 5. 21:24
 13/28 anonim ***** válasza:
72%

Kérdezték milyen betegsége van a testvérednek.

Kicsit azért önző vagy.

2021. febr. 5. 21:28
 14/28 anonim ***** válasza:
62%
9es vagyok. Érdekes, én jutottam valamire 0 segítséggel is. Becsületes úton és hosszú évek alatt. Most én támogatom az édesanyámat. Sajnos már csak ő él.
2021. febr. 5. 21:35
 15/28 anonim ***** válasza:
86%

Beteg testvérével sose könnyű. Bár az én helyzetem kicsit más. A nővérem volt kiskorom óta beteg. Én meg csak kolonc voltam, akit mindig egyedül lehetett hagyni mert másnak nagyobb szüksége volt a szülői támogatásra.

18 évesen léptem le otthonról. Azóta csak párszor beszéltem velük. Tőlük nem kaptam és nem is kértem semmilyen támogatást.

Ha eddig támogattak örülj neki. Sokaknak ez se adatik meg. Most meg valószínűleg a testvérednek nagyobb szükség van a segítségre. Ha minden rendben van akkor nem kell elvárni hogy a szüleid segítsenek mindenben. Felnőtt nő vagy már

2021. febr. 5. 21:40
 16/28 anonim ***** válasza:
22%

Azért egyenlőség kell, hogy legyen!

A szülőknek őt is kéne támogatniuk.

(Hacsak nem valami sürgős életmentő dologra van szüksége a tesójának,

és a férje nem engedheti meg magának.)

De a szülők gondolkodhatnának egy kicsit előre is.

Ha öregek, betegek lesznek, gondolom nem a már szintén beteg családos gyereküktől fogják követelni, hogy tartsa őket,

hanem az egészségestől.

Na akkor mi lesz?

Javaslom, hogy ha teheted, több támaszra helyezed az életedet, pl.

menj férjhez,

sokkal másabb lesz a szülők hozzáálása.

2021. febr. 5. 22:17
 17/28 anonim ***** válasza:
10%

A kérdező második kérdésére a válasz: Igen. Az elsőre: nem tudjuk.

Van még kérdésed?

2021. febr. 5. 22:39
 18/28 anonim ***** válasza:
88%
Akkor ezek szerint téged is támogattak, amikor szükséged volt rá. Most a testvérednek van szüksége segítségre.
2021. febr. 5. 22:50
 19/28 anonim ***** válasza:
20%

Anyuci pici fia...

Ja nem..lánya . Így más.

2021. febr. 5. 22:54
 20/28 anonim ***** válasza:
66%
Rosszul látod a dolgokat, majd ha szülő leszel változik a dolog. A szülő azt a gyerekét támogatja elsősorban, aki beteg, aki gyengébb képességű vagy akit annak tart a szülő, vagyis az általa gyengébbnek, elesettebbnek tartottat. Sokszor a szülő valamiféle rosszul értelmezett "felelősséget" is érez a támogatott gyereke irányában, mintha lelkiismeret furdalása lenne, hogy ilyen lett a gyereke. A másik oldalról pedig a támogatott gyerek gyakran visszaél a helyzetével, sőt "rájátszik". Te örülj annak, hogy nem vagy beteg, saját erődből sok mindent megvalósíthatsz és főként annak örülj, hogy nem kell majd idősebb korodban hálásnak lenned, mert sokszor a hála érzése ölni tud és eltorzítja az addig egészséges lelket is.
2021. febr. 5. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!