A pokolba kerülök? Anyámék csak a beteg testvéremnek segítenek.
Okádék vagyok? A testvérem (30/N) beteg lett (nem COVID vagy megfázás) van párja, aki jól keres, de nyilván a szüleink is segítenek nekik. Akik szintén jól élnek. Ezzel nincs is semmi baj, nem vagyok irigy.
Én 26/N egyedül élek, dolgozom, de szóvá tettem ma, hogy én miért nem kapok semmit. Tudom, hogy megtehetik a szüleim, hogy nekem is adjanak, nálam is elfér, pláne most.
Nem haragudj, de igen komoly probléma van nálad is azért. A testvéred beteg, feltételezem, hogy komoly betegségről van szó. Nyilván segítik amivel tudják, erről IS szól a család. Neked meg az egészről az jut eszedbe, hogy "ő most kap valamit, én miért nem?" ez szerinted rendben van? Nem annak kellene inkább eszedbe jutni, hogy "tesóm, én tudok valamiben segíteni?" talán inkább ez lenne a helyes kérdés, nem?
Azt írod külön lakásod van, dolgozol, stb. nyilván akkor a te életed most nagyjából rendben van. A tesódé meg nincs. Szerinted nem az a normális, hogy most rá koncentrálnak? Ezt el kellene fogadnod.
Nem jó ha az ember csak pénzben tud gondolkodni és azon idegeskedni, hogy a mâsik nehogy többet kapjon...
De tényleg nem megbántani akarlak ezzel, csak gondolkodj el rajta. És próbáld a másik fél (mondjuk a szüleid) szemszögéből is nézni a dolgot.
Számomra az az apró momentum érdekes:
videóhívás előtted? akkor nyilván együtt laktok? feltételezem, nem te tartod a szülőket, hanem fordítva?! fizetsz a lakhatásodért/mosás/takarításért/kosztért, stb?
Bakker. Ez mekkora! Én 18 eves korom óta egy fillér támogatást nem kértem és nem is kaptam a szüleimtől. Az első fizum óta.
Te meg 26 évesen elvárod ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!