Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom ma öngyilkossággal...

A párom ma öngyilkossággal próbálkozott, de TELJESEN VÉLETLENÜL pont arra sétáltunk el barátnőmmel. Nem birom már mit tegyek? :' (

Figyelt kérdés

kort nem írok lényeg, hogy már jópár éve nagykoru.. több éve vagyunk együtt, de depresszióban szenved..többször szedtem már le ablakból,többször véste magát tele szilkokkal stb, ezt eddig figyelemfelkésnek is vehetnénk..

de ma..elment "dolgozni" és sétáltunk barátnőmmel és ott ült.. egy teljesen idegen helyen..odarohanok hogy minden oké e..akkor látom a gyógyszereket és az alkoholt mellette... szóval ez már nemfigyelem felkeltés volt..mitcsináljak? orvos szóba sem jöhet nála..egyszerűen kikészít idegileg :'( ..nemakarom bármibaja legyen..mondtam neki ha tényleg meg akarsz halni akkor együtt..NEM tudnék élni nélküle.......Ti mit tennétek?

2010. aug. 15. 21:54
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%
tényleg csak a pszichiáter(ööö... most jól írtam le??XD) írhat fel gyógyszert, sem a pszichológus, sem a pszichoterapeuta nem. és a gyógyszerek, mármint az antidepresszánsok csak addig erősítik fel az öngyilkossági hajlamot, amíg ráállítják az embert, azt hiszem, ez egy olyan 1-2 hetet vesz igénybe. és az, hogy aki komolyan gondolja, az nem beszél az öngyilkosságról, és magányosan, eldugott helyen teszi meg, az nem mítosz.
2010. aug. 15. 23:47
 32/39 anonim ***** válasza:
Utolsó: Így van bizony, és előbb-utóbb sikerül.
2010. aug. 16. 05:14
 33/39 anonim ***** válasza:
23:27-re értettem.
2010. aug. 16. 05:15
 34/39 anonim ***** válasza:
65%
Ez az egész dolog ugy zagyva, ahogy leírtad. Üngyilkossági kísérlet a háztetőn, algopyrinnel. De szerintem te sem vagy 100-as. Együtt menjetek el egy pszichiáterhez.
2010. aug. 16. 10:24
 35/39 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egész érzelmi zsarolás!!!!!Voltam hasonló helyzetben,mondjuk ott több doboz nyugtató+pia,vagy vadászkéssel ér nyiszabolás,szintén vadászkéssel a lábait vagdosta,alkoholizálás és még sorolhatnám...Hiába járt a pszichiátriára,többször bevitték a mentők is,volt orvosa,de aki a környezetét akarja zsarolni,nem fog leállni,hidd el!Évekig mellette voltam,segítettem,mikor munkanélküli lett(saját hibájából)Volt,hogy én voltam az oka annak,hogy tönkrement az élete,egyszer meg is ütött,de akkor sem tudtam eljönni,mert akkor a hasát akrta felvágni szamuráj módra bűntudatból,mert megütött egy nőt...Egyszer csak olyan szinten megbántott,hogy ki tudtam lépni a kapcsolatból.Ez volt másfél éve,és még mindig jönnek a zaklató sms-ek,egyszer szeret,egyszer gyűlöl,holnap úgyis meg fog halni,stb.Még mindig életben van...Gondold végig,akarsz normális életet,vagy rettegésben akarod tölteni a napjaidat?
2010. aug. 16. 11:25
 36/39 anonim ***** válasza:

Szia! Kérdezted, hogy mit csinál a mentő, ha kihívod. Beviszik, kimossák a gyomrát és amíg bent fekszik küldenek hozzá egy pszichiátert, aki beszélget vele. Ez segíthet beindítani a gyógyulási folyamatot. Azzal, ahogy viselkedsz te is fenntartod az ő viselkedését sajnos. Azt kell tudnod, hogy a barátod nem csupán szomorú, meg nem csupán unja az életét, hanem beteg. Olyan, mintha gyomorvérzése lenne vagy nyílt törés lenne a lábán. Akkor mit csinálnátok? Hívnátok a mentőt vagy ha könyörögne, hogy ő nem akar mentőt, akkor ráhagynátok és otthon kezelgetnétek? a betegsége lehet depresszió, de lehet valamilyen személyiségzavar is, pl. borderline személyiségzavar vagy más pszichiátriai betegség. Ez nagyon komoly dolog. Azért is írtuk többen, hogy tegyetek valami konkrét lépést, mert ha véletlenül tényleg sikerül az öngyilkossága, akkor érezheted majd úgy, hogy te vagy a felelős, amiért nem tudtad őt megmenteni. ezzel együtt élni pedig nagyon nehéz. Szóval lépni kell, erősnek, akaratosnak kell lenni és el kell cipelni egy pszichiátriára vagy fel is hívhatsz egy helyet: Péterfy Sándor Utcai Kórház Krízisintervenciós és Pszichiátriai Osztály : [link]

[link]

[link]

[link]

2010. aug. 16. 12:16
 37/39 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat :S :)

"Ez az egész dolog ugy zagyva, ahogy leírtad. Üngyilkossági kísérlet a háztetőn, algopyrinnel. De szerintem te sem vagy 100-as. Együtt menjetek el egy pszichiáterhez." zagyva mi? mondom átélted volna lehet más véleményen lennél

2010. aug. 16. 14:18
 38/39 anonim ***** válasza:
Szia, mi lett veletek azóta?
2022. jún. 13. 19:17
 39/39 anonim ***** válasza:
Igen, ez kamu.
2022. jún. 14. 07:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!