Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a felnőtt gyereked, vagy a...

Ha a felnőtt gyereked, vagy a házastársad (a gyerek szülője ő is) közül kellene választanod, kit választanál?

Figyelt kérdés
Hipotetikus kérdés, az válaszoljon, aki fogékony rá. Nem kell tűzből kimenteni, egyikük sem hal meg, "csak" a kapcsolatod szakad meg azzal, amelyiket nem választod.

2021. jan. 22. 13:40
1 2 3 4
 11/32 Meleg22 válasza:
100%

3/10 Ez mind szép és jó, de te arra alapozol, hogy az egyik toxik lesz... minvan ha egyik sem csinál semmit, vagy jelen sincs, egyszerűen ne helyezd térbe a kérdést..:D

Ez a tipikus a vonat kétfelé mehet merre menjen csecsemő, vagy egy tucat felnőt felé kérdés változata..:D

2021. jan. 22. 14:56
 12/32 anonim ***** válasza:
87%
Kívülállóként tudok csak válaszolni, mert se gyerekem nincs, se szeremles nem vagyok. A saját családomban azt tapasztaltam, hogy a genetikánek semmi köze ahhoz, hogy két ember egymással kijön-e, ill. kialakulhat-e köztük egy szeretetkapcsolat. Még szülő-gyerek viszonylatban is inkább katasztrófákat láttam magam előtt. Ha valakivel egymást választjuk, és nem csak "a gép dobta", akkor több esélyét látom annak, hogy minőségi és hosszan tartó kötődés alakuljon ki. Szóval én a társamat választanám, nem a gyereket.
2021. jan. 22. 14:56
 13/32 anonim ***** válasza:
98%

10!

Nem értelmezted rosszul, azt írta. De azért igen ritkán fordul az elő a való életben, hogy a szülő és a gyerek között teljesen megszakadjon a kapcsolat. Ha ilyen történik, annak valami komoly oka van, ergo nem választás kérdése.

2021. jan. 22. 15:00
 14/32 A kérdező kommentje:
A 11-es válaszoló maradéktalanul érti a kérdést. Semmit nem kell mögé képzelni, csak választani. Aki nem tud, vagy nem szeretne, keressen olyan kérdést, amire tud, vagy szeretne válaszolni.
2021. jan. 22. 15:03
 15/32 anonim ***** válasza:
69%

Ez egy tipikus ertelmetlen, megvalaszolhatatlan kerdes, a ra adott valaszokbol a vilagon semmire nem lehet kovetkeztetni. Szellemi maszturbacio, 'mi lenne ha' mindenfele korulmeny, hatterinfo, szituacio ismerete nelkul. Netto baromsag ezzel tolteni az idot.

Mondok egy hasonlot: kiugranal egy repulogepbol ejtoernyo nelkul, ha ekozott meg a gyereked halala kozott kell valasztani? Varok... varok... sok-sok valasz, nyilvan egymasnak is esnek a valaszolok, majd egy kra mulva bebofogom hogy ja, amugy a gep ott all a kifuton es nincs benne motor se, hahahahahahah deviccesvoltugye?

2021. jan. 22. 15:03
 16/32 Meleg22 válasza:
100%
Hát igen, élet/lelki társat találni nem könnyű, így érthető a kötődés fentartása, és mivel nincs szó halálról stb, így a további életed boldogsága fontosabb lehet annál hogy a gyerek a továbbiakban apa/anya nélkül nő fel vagy ilyesmi, amúgy is benne van a válaszolási lehetőségben a kapcsolat fenttartás lehetősége..:)
2021. jan. 22. 15:04
 17/32 anonim ***** válasza:
71%
Aha. Tehát a kérdésednek egyetlen célja van: azt sulykolni, hogy aki nem a gyereket választja, hanem a párját, az xar, xemet lény, nem is ember. Hát nem -ig van ám. Gyerek és partner válogatja. Neked niylvan a xasr partner jutott, vagy anyad/apad a párját választotta, ezért kell itt kérdezgetned.
2021. jan. 22. 15:06
 18/32 A kérdező kommentje:

Én a páromat választanám, mert a gyerek felnőtt, neki is lesz/van saját családja, én meg már 20+ éve a páromat választottam, kitartok mellette.

Ez az én verzióm, másokét is eltudom fogadni, ha nem képzelnek háttér sztorit a kérdéshez, vagy hozzám.

Akit meg zavar ez a fantázia szülemény, tegye meg, hogy átugorja a kérdést, az sokkal konstruktívabb, mint itt leállni bomlasztani a rendesen válaszolókat, vagy elméleteket gyártani, hogy én miért vagyok erre kíváncsi.

2021. jan. 22. 15:12
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
A társamat választanám. A gyermekemnek a saját életét kell élnie.
2021. jan. 22. 15:15
 20/32 anonim ***** válasza:
81%

Erre nem lehet pusztán úgy válaszolni, hogy vagy a házastárs, vagy a gyerek. Nagyon sok tényezőtől függ ez, szituáció kérdése, ilyen helyzetben kit válasszon. Ha a házastársnak jogos a felháborodása a gyerek ellen, akkor természetesen a házastárs mellett kell maradni, ha viszont a gyereknek van igaza, akkor őt kell választani. (Bár ne kerüljön ilyenre sor, hogy közöttük kelljen választani.)

Ha dönt is az ember valaki mellett, azt fenn kell ugyanakkor tartani, hogy a másikkal is találkozhasson, ha akar, nem szabad hagyni, hogy eltiltsa mellőle az, akit választott, ehhez nincs joga (leszámítva az extrém eseteket, például az életükre tört).

2021. jan. 22. 15:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!