Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a gyerek elmúlt 18 éves és...

Ha a gyerek elmúlt 18 éves és otthon lakik, kell otthon pénzt adnia és mennyit?

Figyelt kérdés
Ha nem túl indiszkrét megirnátok h mennyit kerestek,és mennyit adtok le belőle otthon,ha adtok.
2010. aug. 15. 13:13
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Most vagyok 20, tanulok, egész évben albérletben lakom, nyáron egy két hétre hazamegyek, de arra nem kérnek semmit, egyébként ösztöndíjas-diákmunkás-diákhiteles vagyok, és így teljesen önellátó, de ha otthon laknék, valszeg a 30 000-es albérletpénzt odaadnám, meg keresnék valami iskolát, ahol lehet ebédelni.

15 éves koromtól van keresetem, onnantól megvonták a ruhát, a kaját meg az ebből fakadó felháborodásból magamnak vettem önkiszolgáló büfében és iskolai menzán.

Most nagyon hálás vagyok ezért, hogy én mindig mindent be tudok osztani, hó végére marad még 10 000, amiből vásárolhatok ruhát/mehetek buliba vagy ilyesmi, a többiek otthonról kapják, de soha nincs nekik, van kölcsön kérnek.

2010. aug. 20. 09:05
 42/43 anonim ***** válasza:
tesóim (28-30)nálunk laknak 250-300e a fizetésük(nálunk dolgoznak) , nem adnak le semmit, kaja is a hűtőbe van nekik.
2010. aug. 20. 10:48
 43/43 anonim ***** válasza:

Én 23 éves vagyok, 3 éve dolgozom. Átlagosan 130e körül keresek + kafetéria. Itthon havonta leadok 20.000-et kp-ban, 6000-et kajajaegyben, és anyukám akkor hasznélja a kocsimat, amikor akarja (nem kell tankolnia bele). Men olyan régóta 12.000 kajajegyet kapok, úgyhogy most oda is adom mint a 12-t.

Olvasom itt többektől, hogy a szüleik nem kérnek tőlük pénzt, meg különben is milyen dolog az ?!

Én, amikor elmentem dolgozni, közöltem, hogy márpedig adok (anya jött itt a hülyeséggel, hogy tegyem azt is félre stb.), de mondtam, hogy:

1. megszünt utánam a gyerektartás, családi pótlék, úgyhogy valamiből az én kiadásaimat is fedezni KELL!

2. nem álltunk úgy anyagilag, hogyha anyukám engem is eltart a kiskorú öcsém mellett, akkor neki jutna kikapcsolódásra, fodrászra stb (hozzáteszem se nem cigizik, se nem iszik)

3. szerintem ez alap, hogy nem élősködhetek rajta életem végéig, mert "ha megszült, tartson is el"

A maradék többi pénzem meg elmegy a párommal közös ház felújítására.

Ahol nem pénzesek a szülők, ott tudják miről beszélek, amikor azt mondom, hogy az a kicsi, amit adok, nagyon is sokat számít!

2010. aug. 20. 12:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!