Ha a gyerek elmúlt 18 éves és otthon lakik, kell otthon pénzt adnia és mennyit?
15.54
egy kiskorú gyerek van,és a barátnőm aki már dolgozik,meg az anyukája-aki szintén dolgozik
Nem is rólam van tulajdonképpen szó,hanem barátnőmről. Nem tudom mit segíthetnék neki. Persze mikor az anyja nem főz-mert szüksége van a cigire a sok idegeskedés miatt,nálunk szokott kajálni,meg visz haza is. Idegesít h szegény téníyleg a semmiért dolgozik,és akárhányszor szóba hozza otthon a költrözést,meg h azért ahogy tud segítene,az anyja már mondogatja h de mi lesz velük,kell aza pénmz amit ad,az apja is lelépett az addóságokat meg otthagyta neki,egyedül nem győzi,mindig ráveszi h maradjon. Azzal hitegeti h majd jobb lesz,ha nem lesz aekora a svájci frank,talán eltudják adni a lakást. barátnőm mondta h árulják,az anno 9 milliós 2 szobás lakást most 6 millióért árulják
Figy,ha gondolod küldjetek egy msn címet,én beszélek a bnőddel(nem paraszt módjára),és ráveszem jobb lépésekre.
Hovavalósiak vagytok am?
zala megyeiek vagyunk.
Én mindennap mondom neki,h ne hallgasson az anyjára,mert az ő pénze nélkül is meglennének
már elértem azt h mindennap mondja a költözés dolgot az anyjának
A gyerek amíg tanul addig a szülők általában nem várják el, h adjon haza vmennyit a semmiből. :)
Én 22 éves lány vagyok, idén fejeztem be a sulit, de már dolgozom, és mindíg haza adok anyának 30.000 Ft-ot. Ha éppen szükségem lenne még abból is valamennyire, akkor mindíg ad vissza belőle. Meglehet ezt beszélni.
Látom, azért vannak normális szülők, akik nem akarják elkunyerálni a gyerek összes pénzét. Az én anyám biztos sokat kérne tőlem, ha vele laknék. Diákként is elkérte a sz@ros 16 ezer ft-omat. Nem sajnáltam tőle, de a kishugomnak a mindennapi drága édesség meg magának a normális tusfürdők, ruhák, cigi zavaró volt számomra. Nekem, meg húgomnak folyékony szappannal kellett fürdeni, meg ruhát se kaptunk, se zsebpénzt, azt a fogalmat nem is ismerem. Gondoltam, elmegyek dolgozni, hogy normálisan fel tudjak öltözni, mert folyton csúfoltak a kinézetem miatt. Csak az első hónapban kaptam jól, a többiben max 20 ezret.Ezt is el akarta volna kérni és azt mondta, hogy irigy vagyok. Kitalálta, hogy az én pénzemből csirkéket akar venni, de ezt úgy mondta, mint ha megígértem volna neki, hogy odaadom. Volt egy macskám, akkor épp beteg volt, sokat vittem dokihoz, később meg a védőoltását, ivartalanítását is én fizettem.
Akkor adtam volna neki pénzt többször, ha nem azt látom, hogy soha nincs pénze, akármennyit kap, akármit csinál, elszórja. Nem tud spórolni. Szerintem 56 ezer ft (40, amit apám adott neki, plusz én a 16-ot) elegendő egy 5 tagú család etetéséhez, főleg, hogy az egyik kicsi és nem eszik annyit. Ez, csak a kajapénz, amit kevesellt.
Jó, hogy időben elköltöztem, de azóta el is váltak a szüleim és még mindig anyagi gondjai vannak, mert nem tudja beosztani azt, ami van.
Utolsó:
Nem leszólni akarlak, de vannak olyan családok, ahol elég szűkösek az anyagi javak. Én, amikor majd dolgozni fogok, szó nélkül haza fogok adni valamennyi pénzt, hogy segítsem a szüleimet. Ez természetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!