Ha a gyerek elmúlt 18 éves és otthon lakik, kell otthon pénzt adnia és mennyit?
Szia!
Mi lenne, ha összeköltöznétek, és a barátnőd továbbra is támogatná az anyuját, meg a tesóját egy kis pénzzel? Mondjuk adhatna havonta egy 5000-est a tesójának, az anyjának meg odaadná a kajajegyet (8000 forint is nagy segítség). És ha marad még pénze, akkor küldene neki.
Vagy ha nem akar elköltözni otthonról, akkor nyisson magának bankszámlát, amire utalni tudják a fizuját. Utána meg annyit ad oda az anyjának amennyit akar.
75 ezer nem rossz,mikor még csak terv volt h dolgozni megy barátnőm(ugy volt levelezőn le tesz vmi OKJ-s képzést,fél évre 20 ezer plussz a könyvek) ugy tervezte h majd le ad olyan 40-50ezret,meg a kaja jegyet meg amit kap,és a maradékot megtartja. Az a havi 5000n ezer ami marad neki elmegy másra,félre tenni nagyon nem tud. Meg azt mondja legalább egy melltartót,olcsóbb felsőt vagy vmi apróságot úgy érzi kell vennie magának mert különben úgy érzi nincs értelme annak h dolgozik.
meg amugy spórolnak ahol tudnak,de az anyja ha arról van szó h cigizzen vagy egyenek akkor inkább cigit vesz,ez elég gáz. Ilyenkor imkor barátnőm szól,vagy szóba hozza h költözne az anyja sír,meg mindent bevet,és tökre nem meri magukra hagyni őket barátnőm
Én fél éve,amikor otthon laktam,80ezer ft-ot kerestem+5000ft kajajegyet,illetve 86%os bérlettámogatást kaptam,amivel 2000ft-ot kellett fizetnem.Ez kb 83ezer ft
Most albérletben 80ezret keresek,+5000kajajegy+ráírom,hogy a szülőktől járok be kocsival,amire kapok kavi 8ezer ft-ot.Ez így 93ezer ft.
Az albérlet havi díja:35ezer ft
Közös költség 6ezer ft
Rezsi 15ezer ft
Ennivaló,és egyéb havi kiadások: 20ezer ft
Na ne vicceljünk már,hogy nem lehet spórolni?max 80ezer ft-ot költök,keresek 93ezret,marad havi 13ezrem.
Viccnek gondoltátok,hogy a 13ezer ft+3gyerek után csp+40-50ezer ft nem elég 3 gyerekre,miután a 3gyerekre nem kell,hogy költsenek ,mert az állom támogatja pl iskolai beruházásnál?
Talán az apjuk sem véletlen hagyta ott őket.....
Tőlem nem kértek semmit, mert nem albérlő vagyok, ha fizetni akarnék még meg is sértődnének. Már azt is mondták, hogy menjek oda férjestől, mert náluk nem kell fizetni és majd építkezni akarunk. Ha fizetni akarnék szerintem nem beszélnénk egy-két hétig.
22/N
14.26 vmit félre értettél. Az anyuka van mint egyedülálló szülő,és a csp meg az államtól a gyerektartást(mivel az apja direkt inkább feketén dolgozik) meg a gyermekvédelmit csak a barátnőm 14 éves tesójára kapja.
Barátnőm már dolgozik,nem tanul
Apróságba fogok belekötni:
"az anyja ha arról van szó h cigizzen vagy egyenek akkor inkább cigit vesz,ez elég gáz."
Igen, az. Vannak a létfontosságú szükségletek (kaja), és vannak a nem létfontosságú dolgok, beleértve a cigit, piát, stb. Nekem is sok ismerősöm cigizik, napi 1 doboz általában elfogy, most ha 500 forinttal számolunk, az havi 15 ezer. Szinte már minden (felnőtt) dohányos ismerősöm maga tölti a cigit, mert fele annyiba kerül, ha megveszi a dohányt meg egyebeket külön.
Étel. Nem tudom, kertes házban laknak-e, de bizony egy konyhakert is költségcsökkentő lehet. A 8000 forintból meg 3 fő majdnem egy hétig meg tud lenni.
De szerintem feleslegesen sorolom ezeket, a gond nem itt van. A gond ott van, hogy ő nem is akar semmit tenni azért, hogy könnyebb legyen. Miért is tenne, hiszen a lányát ott húzza le, ahol csak akarja.
Itt kéne a lánynak keménynek lenni, és nem hagyni, hogy ez legyen. Mert hülyén hangzik, de ez most rajta múlik. Hidd el, ha elköltözne veled albérletbe, otthon mondjuk leadná a kajajegyet meg egy tizest, csodálkoznál, de meg tudnának élni belőle.
Az meg való igaz, ha ő töri magát, hogy dolgozzon, de nem lát belőle semmit, akkor minek?
A komment megírásának időpontja: ma 14:49
Értettem én eléggé,hidd el.
De úgy vettem ki a szavadból,hogy 3+1gyerek van.
(Egyébként is,ebben a világban két szülőnek is nehéz a 3+1gyerek,de még a 3 is.Előre kellene gondolkoznia a szülőnek.Én a testvér helyében elmennék onnan,és fognám a két [vagy 3???] gyereket,és anyámat feljelenteném,kiskorú veszélyeztetéséért.Te lennél a gyámjuk,esetleg a pároddal,ha van.Tudom nem egyszerű,meg nagy szenvedés ez így.Meg gyakorlatilag nem jutsz sokkal előrébb(sőt talán visszább),de mégis megszabadulnának egy hárpiától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!