Ha valaki vesz valamit, hogy a család egyen belőle, akkor miért kell kiakadni, ha megeszik, úgy, hogy az illető napokig hozzá se nyúl, csak kötekedni akar?
Nálatok ez örökös gond és láthatóan mindig egyedül te vagy a probléma forrása.
Amikor meghozza anyád a cuccot, kérd meg, hogy jelölje ki - ha már magadtól nem vagy képes rá - a te porciódat. Azt tárold külön és megeheted amilyen tempóban akarod! A többiekére meg ne fájjon a fogad, ha megromlik az legyen az ő gondjuk!
Jézusom, levegőt tudsz venni egyedül?
engem meg az zavar, hogy párom mindig engedélyt kér, gondolom az ő szülei is hasonlók voltak.
aztán van hogy nem meri megenni az utolsó falatokst, mert én nem ettem belőle.
Ez annyira gáz. Mármint nem csak anyud, kérdező, hanem amit idehánytak a többiek.
Ha már engedélyt kell kérni, az rég rossz. Nálunk otthon anyám meg apám külön kasszán volt(nagyon rossz volt a házasságuk) és állandóan dugdosták egymás elől(na meg előlünk, gyerekek elől) a kaját. Annál undorítóbb nincs minthogy egy szülő sajnálja a gyerekei elől az ételt. És pedig mi a nővéremmel nem voltunk nagy étkűek, egyszerűen csak önző szüleink voltak.
Szerintem egy dolgot tehetsz, mármint ha tudsz magadra vásárolni; egyáltalán nem eszel abból, amit anyud vesz. Ha kínálja, akkor mondd meg hogy nem akarod hallgatni miért ettél belőle.
Apám is csak akkor kínálgatta amit vett, amikor már majdnem lejárt és ő nem akarta megenni, kidobni viszont sajnálta volna. Sőt, volt hogy le i b*szott minket h miért nem ettük meg xy-t, most meg romlott. Megmondtuk h azért mert a multkor is kereste rajtunk.
Én sosem csináltam ilyet a gyerekeimmel, igaz az egyik még csak pocaklakó. Ha veszek nasit, akkor annyit, hogy mindhármunknak jut. Annyiban könnyebb nekünk, hogy a férjem és a fiam édesszájú, én meg inkább a sósakat szoktam megkívánni.
Mi az hogy a saját adagját? Grammra kiméritek? Mert ilyen a mi családunkban nincs.
Annyit eszik, amennyi jól esik. Vagy ahogyan a férjem mondaná - amíg el nem fogy. Mielőtt kalkulálnátok, egyikünk sem túlsúlyos vagy bélpoklos, sőt.
Pl. sokszor veszek 3 doboz fekete erdő desszertet a vasárnapi ebéd utánra - mert nem szeretek sütni, viszont a családom szereti - én annyira nem.
Az én 'adagomat' vagy férjem eszi meg vagy elosztják a gyerekkel. Akkor most engem is kiesznek az én 'részemből?' jó tudni.
ezt a részt meg külön kiemelném neked amir akérdező írt - megvárta amíg elfogyott - szerintem nincs olyan ember, aki megeszik egy literes savanyú uborkát egy ültöben. Még ha orosz felmenőkkel rendelkezik, akkor sem.
28. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!