Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A bátyámnak,s feleségének...

A bátyámnak,s feleségének adtam kőlcsön több mint 1 millió forintot.2 év alatt még csak 50 ezret adtak meg..Papir van rólla,de most ezért,most azért nekem nem adják.,hogyan tudnam rajtuk behajtani? 2 lany gyereket nevelnek

Figyelt kérdés
2021. jan. 2. 19:15
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan a kölcsönadó fizesse meg a családi békét a nulla becsületű, lehúzó tetű rokon két szép szeméért? Őket mikor érdekelte, miből cseperedik a kérdező gyereke?
2021. jan. 2. 22:16
 22/39 anonim ***** válasza:
52%
21: nem a pénz mennyisége a lényeg, hanem az elv... az összeg lehetne 20 ezer, 500 ezer, 1 vagy 5 millió, aki nem érzi erkölcsi kötelességének visszafizetni a tartozását, az úgyis megpróbálja megúszni. Ezért hívjuk ezt tanulópénznek. Sajnos a kérdező nagyobbat bukott, ettől még futhat a pénze után. Aki nem akar fizetni, az a hivatalos eljárást is igyekezni fog hátráltatni, és sokan nem is gondolnák milyen kreatívak tudnak lenni az emberek.
2021. jan. 2. 22:22
 23/39 anonim ***** válasza:
83%
Annyi pénzt adj kölcsön (főleg családban), amit sosem akarsz viszont látni.
2021. jan. 2. 22:37
 24/39 anonim ***** válasza:
90%

#22:

Viszont aki ezek után még ilyeneket mer csinálni, hogy hátráltatás meg anyámkínja, az nem családtag. Nekem egy ilyen testvér a hátam közepére nem kéne, hogy ezek után még fel merészeli venni a kesztyűt. Ja, és a végtelenségig nem fog tudni senki semmit hátráltatni, ennyike a kreativitásos halandzsádról.

2021. jan. 2. 22:45
 25/39 anonim ***** válasza:
77%
24: relax, nekem aztán tökmindegy, a tapasztalatomat osztottam meg... emberileg sajnálom a kérdezőt, de nincs sok esély, hogy viszont lássa a pénzét, akkor se, ha az lenne igazságos.
2021. jan. 2. 22:51
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kérdező teszi tönkre a családi kapcsolatot ha követeli a pénzét, miről beszéltek...

A kedves testvér cseszte szét azzal, hogy kölcsönkért annyit, amennyit képtelen visszafizetni.

Én ezek után képtelen lennék a szemébe nézni, nemhogy még nekem lenne bűntudatom, hogy ő fog megsértődni.. eszem megáll..

Amúgy igen, kölcsönbe csak annyit adunk, amennyi nem fog hiányozni, pláne családtagnak.

+ érdemes mindenkinek azt mondani, hogy a pénzünk le van kötve, sajnos nem tudunk abból kölcsönadni.

2021. jan. 2. 22:54
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idő alatt már elkezdhették volna részletenként visszafizetni. Nem tudni milyen anyagi helyzetben vannak az adósok, de amit eddig visszaadtak, az havi pár ezer forint lenne 2 évre.

Amúgy mire adtad kölcsön? Azt is csak te látod, hogy direkt nem akarják visszaadni, vagy valami miatt nem tudnak fizetni.

Saját példámból kiindulva, vettünk fel hitelt, dolgoztunk mindketten, félre is raktunk. Megszületett a babánk, aki sajnos autista lett, így én kénytelen voltam nem 3,hanem 10 éves koráig otthon maradni vele. Természetesen úszott minden. A válságot már nem is említem. Szóval, ha nyomós okuk van rá, hogy miért nem fizetnek, akkor próbáljátok meg közös megoldást keresni. De ha mondjuk csak egy új autóra kellett, akkor szállj velük szembe.

2021. jan. 2. 23:59
 28/39 anonim ***** válasza:
3%
Most így éjfél táján nincs energiám jobban kifejteni, de mielőtt rájuk küldöd a behajtokat meg ügyvédeket, gondold át azt, hogyan hat majd ez a két lányára, akik unblock nem tehetnek semmiről, viszont durván hatással lehet rájuk. Ahogy az előttem szólok írtak, mindig annyit adj kölcsön, amit nélkülözni tudsz, meg ha nem is adják vissza. Lehet hogy a két szülő egy gennylada, ezt alulirom, és jogosan koveteled a pénzed, de kérlek gondolj a gyerekeire is
2021. jan. 3. 00:22
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

ne kezdjük már el a gyerekekkel zsarolni, hogy a végén még ő legyen a car...

értem mit mondasz, de nem fair kölcsönkéri óriási összeget és utána belengetni az utódaimat.

2021. jan. 3. 00:30
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg nem fair. De a gyerekkel szemben sem. Ha kölcsön tudott egyszer adni ennyit, akkor biztos tudja nélkülözni legalább addig, amíg felnőnek a gyerekek.

2021. jan. 3. 00:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!