Mit szólnátok ha gyermeket anyja/apja, akitől már elváltatok, blogot írna a gyerekről, sok-sok képpel mellékelve?
Alapvetően veszélyes, mert ismeretlenek (ismerősök) visszaélhetnek az adatokkal, információkkal, fotókkal.
Plusz ugye a gyerek személyiségi jogai...
De a blogot le lehet védeni jelszóval, hogy csak barátok férjenek hozzá. Szerintem ez a megoldás.
Ha a gyerek mar 15 eves, akkor rendelkezik sajat tudattal, igy mindenkeppen a hozzajarulasat kellene kerni. Es megis mit ir le rola a szulo? 7.20-kor elment suliba, 6.25-kor atment a szomszed lanyhoz jatszani?
Nem tudom, hogy ennek mi ertelme...azt hittem, hogy kisbabarol van szo, mert azokkal szoktak blog formajaban dicsekedni, mert azt hiszik egyesek, hogy csak az o gyerekuk kulonleges. Igen, az. De nem a vilagnak, hanem onmaguknak. 15 evesrol meg nem tudom, hogy mit lehet irni, de en nagyon nem orulnek neki, ha valaki az engedelyem nelkul leirna, hogy hova mentem milyen idopontban naprol napra. Semmi joga a szulonek ehhez!
Kisbabarol van szo, egeszen elkepesztoen nem tudnak szoveget ertelmezni az emberek..
A szemelyisegi jogokrol szerintem egy keteves eseteben ne beszeljunk mar:D A szulo el tudja donteni, mit publikalhat a sajat gyerekerol. Az akkora gyereket marhara nem zavarja, mire meg abba a korba erne, hogy zavarna, az anyuka reg nem blogol mar, es mindenki el is felejtette az egeszet.
Az meg teljesen abszurd, hogy az osztalyratsai majd jol kirohogik. Mit, hogy o is volt kisgyerek?:D Es hogy talalnak meg? Foleg, hogy teljes nevet alt. nem is irnak ki az anyukak...
Kedves 5-ös válaszoló!: Az írásodból látom, hogy még csak 16 éves vagy igaz? Sajnos az a halvány meglátásom, hogy sokat nem tehetsz, min hogy inkább azt javasolnám, hogy ne csinálj semmi butaságot, meggondolatlan dolgot, mert a végén úgy is te jössz ki rosszul belőle minden hogyan. Viszont ha lehet udvariasan, és nyugodt hangnemben kérd meg az egyik szülődet arra, hogy szedje le a netről a dolgaidat, vagy ha nem akkor max talán a gyámügyeseknek tudod jelezni a problémát. Amíg nem töltötted be a 18-20. életévedet, sajnos addig ez lesz viszont ha betöltötted már az előbb említett életkorodat, akkor már léphetsz saját belátásod szerint.
Te meg kérdező!: Ahogyan a te írásodból kiveszem, te még csak 15 éves vagy, ha nem tévedek igaz?! Sajnos neked is csak hasonlót tudok javasolni ez esetben, mint amit a kedves 5-ös válaszolónak írtam, mert ameddig be nem töltöd a 18, vagy a 20. életévedet, addig ezeket csak a gyámügyeseknél tudod jelezni, ha remélhetőleg foglalkoznak is ilyen ügyekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!