Tényleg egy nagyranőtt tini vagyok, mint ahogy azt a rokonaim is mondják, mert 27 évesen 2500 eurót keresek és harmadmagammal lakom egy albérletben?
Nem érte,, a "nagyra nött tini" megnevezés hogy jön ide.
A havi 2500 Euro nem rossz kereset, a másokkal közösen lakás sem negatív dolog.
Amíg nincs határozottabb elképzelésed arról, hogy hol és mit akarsz csinálni az életeddel, addig ez (lenne) a normális.
Nem tudom, ezért miért néznek le. 2500 euró gyakorlatilag az osztrák/német átlagbér, semmi gond nincs vele. Nyilván nem sok, de tisztességgel keresed.
Abban mondjuk igazuk lehet, hogy ennyit, sőt, jelentősen többet itthon is meg tudsz keresni egy jó szakmunkával kisvállalkozva, de ez ráér, az csak épít, hogy élsz külföldön is, később kamatoztathatod.
Azzal sincs semmi gond ennyi idősen, hogy ismerősökkel laksz, nyilván 2500 euróból hülyeség is lenne a felét kint lakhatásra elszórni.
Részigazuk lehet abban, hogy előbb-utóbb azt fogod látni, hogy a haverok és lakótársak megállapodnak. De ezen kár gondolkodni, a te mentalitásod is változhat, most így érzed, 5 év múlva lehet, hogy babázol. :)
Mondjuk ezt minek kötöd az orrukra? Nem tartozik rájuk.
Dicsekedni akarsz nekik?
Ne haragudj, de nem fogom egyöntetűen a rokonaidat szidni, mert ez egy olyan helyzet, ahol igen fontos lenne az ő verziójukat is ismerni.
Ezzel kár foglalkozni, részedről pedig butaság ezzel "provokálni" őket, mikor tudod, hogy másként látják a világot.
Édesanyám is nagy családot akart, meg is lett, aztán jött a válás, apám inni kezdett.
Hiába keres jól itthoni viszonylatban (nagyjából a te fizetéseddel megegyező összeg), bár jutott mindenre, taníttatásra, Pesten lakásra 🎵
(hitellel) egyetemre, megteremtett mindent, de soha nem élt luxusban.
Most, 53 évesen járt először Európán kívül.
Ő is nehezen érti meg, hogy én más vagyok, mások a prioritások. Tisztelem, aki megteszi, de én nem mondanék le semmilyen "luxusról" csak azért, mert "azt úgy kell".
Nem, felesleges ragozni sokáig, simán irigyek, gondolom 40-50 évesek a rokonok.
Az ő korosztályukban már 20 évesen "szokás" volt megállapodni és gyereket vállalni, mára már változott a világ, ezt sokan nem fogják fel.
Csúnya kifejezés, de szerintem a rokonaid tipikus "boomerek" = "bezzeg az én időmben" stb gondolom ismered a kifejezést.
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!