Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A lányom lassan 18 éves lesz,...

A lányom lassan 18 éves lesz, és szeretne zárat vagy kulcsot a szoba ajtójára, ti mit gondoltok, teljesítenétek ezt a kérését?

Figyelt kérdés
2010. aug. 11. 16:33
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
31%

Teljesíteném, de elgondolkodnék azon, hogy miért akar előlem, előlünk elrejtőzni.

Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb titkai. Nekem is, páromnak is. De egyrészről tudom a családomról, hogy nem fognak kutakodni, ha valamit nem szeretném, hogy meglássanak, elég a saját fiókomba, szekrényembe tennem, nem fog senki sem belenyúlni a kérdezésem nélkül.

Másrészről tudom, hogy ha bármilyen titkom kiderülne (esetleg akár olyan is, ami kellemetlen), tudom, hiogy nem ítélnének el, mellettem állnának.

Azért írom ezt, mert talán a lányod nem érzi magát biztonságban tőled, tőletek, a testvéreitől, bárkitől. Ez egy intő jel lehet.

2010. aug. 11. 16:42
 12/39 anonim ***** válasza:
91%
Nekem már 14 évesen volt kulcsom a saját szobám ajtajához és akkor zárkóztam be, amikor akartam. Nálunk mindíg is "demokrácia" volt és a szüleim olyan nevelési elveket vallotak, hogy ha nekik lehetett valamit, akkor nekem is. (persze ez nem vonatkozott mindenre, de majdnem mindenre). És cserébe elvárták, hogy a "piszkos" munkából is épp annyira vegyem ki a részem, mint ők. (mosás, mosogatás, teregetés, takarítás...stb) A szüleim mindíg tiszteletben tartották a magánélethez való jogom és biztosították, hogy mindíg el tudjak vonulni előlük. Így biztonságban éreztem magam. Na mindegy, ahány ház, annyi szokás. De azért nekem furcsa, hogy 18 éves létére annyi joga sincs, hogy bezárkózzon a saját szobájába.
 13/39 anonim ***** válasza:
41%
Valaki írta hogy egy 12 éves kislánynak is teljesítené ezt a kérését, azért ha tűz van vagy bármi gond, akkor szerintem nem jó dolog a zár.
 14/39 anonim ***** válasza:
87%
16 38 as vagyok. Egyszer véletlen apum ránk nyitott, mert nem tudta, jön e a barátom pedig csukva volt az ajtó. Ha nem vagyok benn, nincs becsukva. De akkor be volt. Na az kva ciki volt. Azóta fel se jönnek .
2010. aug. 11. 16:43
 15/39 szamiadri válasza:
88%
bár nincs gyerekem de egy 18 éves lány már majd nem felnőtt és már kezd saját életet élni szerintem legyen zár.
2010. aug. 11. 16:43
 16/39 anonim ***** válasza:
95%
Nekem is van, sőt, a WC-n és a fürdőszobán is van nálunk, mert senki nem szereti, ha rányitnak váratlanul.
2010. aug. 11. 16:44
 17/39 anonim válasza:
64%

Persze.Nekem 14 éves korom óta vana szobám ajtaján.

Néha szeretném,hogy egyedül legyek és senki en jöjjön be a szombámba.

2010. aug. 11. 16:44
 18/39 anonim ***** válasza:
23%

uristen ezek az emberi jogok :D bezárkózhat a szobájába felteszem, csak nincs hozzá kulcs, nagy dolog! De a ház akkor is a szülőké, gondolom. hagy döntsék már el ők, hogy tesznek e zárat vagy nem.

Az meg alapvető hogy ha zavarja a gyereket hogy zaklatjuk vagy nem kopogunk ha bemegyünk hozzá, akkor nem zaklatjuk+kopogunk.

2010. aug. 11. 16:45
 19/39 anonim ***** válasza:
70%
Az oké,de 12 éves már nem olyan kicsi.Meg gondolom nem mindig zárná be.
2010. aug. 11. 16:46
 20/39 anonim ***** válasza:
63%
Valaki írta, hogy "vajon mi rejtegetni valója van a lánynak"... Hát mondjuk úgy még önkielégíteni sem lehet, hogy attól kell félni, mikor nyít rád az anyád, vagy a testvéred.
2010. aug. 11. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!