Hogyan mondjam el apának, hogy iPhone 11-et kérek/kérnék karácsonyra?
Az, hogy valaki kamatmentesen kihozza, nem azt jelenti, hogy ne tudná egyben.
Egyszerűen miért tenné?
Most vettem egy 11 pro max-ot, 310-ért care +-szal, így nyilván kifizettem, de ha nen lett volna alkalmi vételem, miért ne vettem volna szolgáltatótól kamatmentesre?
A 19-es válaszoló is jó példát hozott szerintem, de én hozok egy másikat is.
Kb 4 évvel ezelőtt egy középiskolában dolgoztam a könyvtárban és nekem kellett a tankönyvrendelést meg a befizetéseket intézni. Kisváros, szóval mindenki ismer mindenkit valamilyen szinten. Szóval egy végzős fiú anyukája bejött októberben hogy hogy tudna haladékot kapni a huszon valahány ezres tankönyvcsomagra. A nő annyira el volt keseredve hogy szinte sírva mondta hogy augusztus végén elromlott a hűtőjük, részletre vettek újat és azt is alig tudják fizetni,meg a fiúnak kicsit sokat költöttek a születésnapi ajándékára, hiszen csak egyszer 18 éves a gyerek(ezt szó szerint így mondta) Nagyjából ismertem a családot, az apuka le volt százalékolva, az anyuka meg Plázában takarított. Szóval elintéztük neki a haladékot, és én el is felejtettem a dolgot.
Aztán körülbelül egy hónap múlva én voltam bent dolgozatírásnál annál az osztálynál amelyikben ez a fiú volt. Hamar befejezték a dolgozatot és mint a legtöbb diák elővették a telefonokat. Akkor elkezdtünk beszélgetni és felhozódtak a telefonok is. Én is mondtam viccből hogy ajánlhatnának nekem valami jó telefont mert én is tervezek venni egyet a jövő hónapban. Erre a fiú akinek az anyja bent volt nálam elkezdte ecsetelni milyen jó funkciói vannak az ő telefonjának amit a szüleitől kapott születésnapjára. Én erre visszakérdeztem hogy körülbelül mennyibe kerülhetett, ő meg mondott egy olyan számot hogy azt hittem leesik az állam. De az okos menő gyerekje még azt is hozzá tette hogy először a szülei nem akarták megvenni, de ő rá vette őket erre a jó vételre. Az akkori könyvtári fizetésem elég kevés volt, de azóta már munkát váltottam és körülbelül 4x annyit keresek mint akkor, de még most is azt mondom hogy mi a phasz. Mármint a gyerek anyja előtte 1 hónappal szó szerint sírt az irodában hogy a huszon akárhány ezres csekkel adjunk neki haladékot, a gyerek meg egy hónappal előtte x százezres telefont kapott. Ott álltam a fiú előtt és azt hittem lesül a pofámról a bőr, hogy az anyja 12 órában WC-t sikál, az apja félig nyomorék és alig keres, ő meg kiharcolt 18 éves létére egy ilyen telefont.
Ne értsétek félre, nekem is van 2 gyerekem(igaz még kicsik) és én is és a férjem is jól keresünk és mindent megadunk nekik amit tudunk, de ez már nekem is sok volt..
Ez tényleg durva, de nem a srác hibája. Nem hiszem, hogy tisztában lenne a helyzetükkel. A szülők hibája, hogy egyrészt nem nevelték, másrészt hagyták magukat belevinni a felesleges költségbe.
Nekem is van egy ismerősöm, mesélte, amikor a gyereke eltörte a gyereke a telefonját, hogy ő még fizetheti egy évig a részleteket. Hát, nem semmi...
oda állsz fatel elé
megmondod mizu
aztán vagy kapsz vagy nem
bár nagy valószínűséggel nem fogod megkapni a 200+ ezres telót
én nem tudom milyen ez mert én magamnak vettem az összes telefonomat az összesporolt pénzemből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!