Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el apának,...

Hogyan mondjam el apának, hogy iPhone 11-et kérek/kérnék karácsonyra?

Figyelt kérdés
2020. nov. 25. 23:31
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
18%

Az, hogy valaki kamatmentesen kihozza, nem azt jelenti, hogy ne tudná egyben.

Egyszerűen miért tenné?

Most vettem egy 11 pro max-ot, 310-ért care +-szal, így nyilván kifizettem, de ha nen lett volna alkalmi vételem, miért ne vettem volna szolgáltatótól kamatmentesre?

2020. nov. 26. 16:40
 22/53 anonim ***** válasza:
100%

A 19-es válaszoló is jó példát hozott szerintem, de én hozok egy másikat is.

Kb 4 évvel ezelőtt egy középiskolában dolgoztam a könyvtárban és nekem kellett a tankönyvrendelést meg a befizetéseket intézni. Kisváros, szóval mindenki ismer mindenkit valamilyen szinten. Szóval egy végzős fiú anyukája bejött októberben hogy hogy tudna haladékot kapni a huszon valahány ezres tankönyvcsomagra. A nő annyira el volt keseredve hogy szinte sírva mondta hogy augusztus végén elromlott a hűtőjük, részletre vettek újat és azt is alig tudják fizetni,meg a fiúnak kicsit sokat költöttek a születésnapi ajándékára, hiszen csak egyszer 18 éves a gyerek(ezt szó szerint így mondta) Nagyjából ismertem a családot, az apuka le volt százalékolva, az anyuka meg Plázában takarított. Szóval elintéztük neki a haladékot, és én el is felejtettem a dolgot.

Aztán körülbelül egy hónap múlva én voltam bent dolgozatírásnál annál az osztálynál amelyikben ez a fiú volt. Hamar befejezték a dolgozatot és mint a legtöbb diák elővették a telefonokat. Akkor elkezdtünk beszélgetni és felhozódtak a telefonok is. Én is mondtam viccből hogy ajánlhatnának nekem valami jó telefont mert én is tervezek venni egyet a jövő hónapban. Erre a fiú akinek az anyja bent volt nálam elkezdte ecsetelni milyen jó funkciói vannak az ő telefonjának amit a szüleitől kapott születésnapjára. Én erre visszakérdeztem hogy körülbelül mennyibe kerülhetett, ő meg mondott egy olyan számot hogy azt hittem leesik az állam. De az okos menő gyerekje még azt is hozzá tette hogy először a szülei nem akarták megvenni, de ő rá vette őket erre a jó vételre. Az akkori könyvtári fizetésem elég kevés volt, de azóta már munkát váltottam és körülbelül 4x annyit keresek mint akkor, de még most is azt mondom hogy mi a phasz. Mármint a gyerek anyja előtte 1 hónappal szó szerint sírt az irodában hogy a huszon akárhány ezres csekkel adjunk neki haladékot, a gyerek meg egy hónappal előtte x százezres telefont kapott. Ott álltam a fiú előtt és azt hittem lesül a pofámról a bőr, hogy az anyja 12 órában WC-t sikál, az apja félig nyomorék és alig keres, ő meg kiharcolt 18 éves létére egy ilyen telefont.

Ne értsétek félre, nekem is van 2 gyerekem(igaz még kicsik) és én is és a férjem is jól keresünk és mindent megadunk nekik amit tudunk, de ez már nekem is sok volt..

2020. nov. 26. 17:38
 23/53 anonim ***** válasza:
100%
#22 ez nagyon durva
2020. nov. 26. 17:45
 24/53 kovpet ***** válasza:
66%

Ez tényleg durva, de nem a srác hibája. Nem hiszem, hogy tisztában lenne a helyzetükkel. A szülők hibája, hogy egyrészt nem nevelték, másrészt hagyták magukat belevinni a felesleges költségbe.

Nekem is van egy ismerősöm, mesélte, amikor a gyereke eltörte a gyereke a telefonját, hogy ő még fizetheti egy évig a részleteket. Hát, nem semmi...

2020. nov. 26. 19:01
 25/53 anonim ***** válasza:
80%
Igen, természetesen a szülők hibája is, de azért azt nem hiszem hogy egy 18 éves, majdnem felnőtt gyerek nincs tisztában a szülei helyzetével. Főleg úgy hogy látja hogy az anyja csak takarítani tud, az apja meg le van százalékolva. Azért ahhoz nem kell sok ész hogy kitalálja hogy ezekkel a szülei nem keresnek milliókat..
2020. nov. 26. 23:31
 26/53 anonim ***** válasza:
88%
Annyit magyarazzon meg valaki, hogy egy szaros kolyoknek minek egy 800-1300 euros mobil ?
2020. nov. 27. 07:49
 27/53 anonim ***** válasza:
89%
Mert az a menő majmolják egymást
2020. nov. 27. 07:51
 28/53 anonim ***** válasza:
100%

oda állsz fatel elé

megmondod mizu

aztán vagy kapsz vagy nem

bár nagy valószínűséggel nem fogod megkapni a 200+ ezres telót

én nem tudom milyen ez mert én magamnak vettem az összes telefonomat az összesporolt pénzemből

2020. nov. 27. 11:54
 29/53 anonim ***** válasza:
24%
Jól van kislányom, a 7-es már régi, a 11 még drága, egyezzünk ki egy iPhone 9-ben.
2020. nov. 27. 15:37
 30/53 anonim ***** válasza:
72%
En 20 eves vagyok egy 350 nm házat medencevel a Gellert hegyen szeretnek kapni az apamtol. En hogy mondjam el neki vagy a Jezuskanak? Van egy olyan erzesem hogy nincs rá keret de én erre vágyok ez lenne a legjobb kis ajandék mellé meg egy magánrepülőgép illetve egy saját reptér mellé.
2020. nov. 27. 19:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!