Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Ti, hogy tartját...

Egyetemisták! Ti, hogy tartjátok el magatokat? A szüleitek támogatnak Titeket anyagilag?

Figyelt kérdés
Ha nem: Mit dolgoztok suli mellett, és mennyit kerestek egy hónapban?
2010. aug. 10. 13:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nappalis hallgató vagyok, az ösztöndíjból állok bizonyos költségeket, de egyébként a szüleim támogatnak. Munkára nincs időm a lehetetlen órabeosztások miatt nincs olyan műszak amit el tudnék vállalni, így csak a tanulmányi ösztöndíj marad.
2010. szept. 20. 16:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Nappalis vagyok, a szüleim szerencsére vannak olyan helyzetben, hogy tudnak anyagilag támogatni. No nem vagyunk gazdagok, de pont átlagosan kijövünk úgy, hogy fizetik az albérletem, és kapok egy kis zsebpénzt is, amiből félreteszek általában. Nyáron mindig dolgozom, év közben sajnos nincs rá időm, mert rettenetes az órarendem, és egyébként 3 nyelvet tanulok (ami rengeteg olvasnivalót, házit, gyakorlást jelent...).
2010. szept. 20. 16:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Nappalis vagyok, dolgozom, havi 80 ezerért, plusz diákhitel, bár így reggel meló, napközben átsuhanok órákra (szerencsére egy villamosvonalon van a suli meg a munkahely), és utána vissza az irodába. Nehéz néha, de mennie kell.
2010. szept. 20. 17:46
 14/17 anonim ***** válasza:

Nappalira járok és mellette mindig is dolgoztam. Kapok mellé ösztöndíjat és szoctámot is, plusz ha van résztveszek néhány egyetemi projektben is.

Munka:havi 100.000 ezer

Szoctám+ösztöndíj: 45ezer

De az albérlet ebből elvisz 50-et, de ebben benne van a húgom része is.

2010. szept. 20. 20:39
 15/17 anonim ***** válasza:

Amikor egyetemre mentem, anyám azt mondta, hogy úgy jelentkezzek, hogy ő aztán nem fogja fizetni az én "úri mulatságomat". Nem is fizette.

Az első két évben vajas kenyéren éltem, úgy kihúztam csupán nyári munkával, aztán ahogy kevesebb órám volt, elkezdtem folyamatosan dolgozni. Sajnos 2008-ban hirtelen nagyon nehéz lett az élet a válság miatt, többé nem kaptam diákmunkát. Akkorra viszont már férjhez mentem, így az utolsó két évet könnyebb volt már kihúzni, mivel a férjem dolgozik. Jelenleg is dolgozom, de már csak államvizsga van vissza, így az egyetemen nincs már napi szinten elfoglaltságom.

2010. szept. 20. 22:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Én nappalin tanulok, szoctámot kapok, az 23ezer, emellett dolgozom, az 50-80 ezer havonta. Ebből az albira megy 25 ezer, félreteszek 10ezret, a maradékból élek. A szüleim alepvetően nem támogatnak, mivel a párommal lakom és azt nem akarják fizetni, na meg a két testvérem szintén más-más városban tanul, így én sem akarom nagyon lehúzni őket.

Csak ha valami miatt beüt a krach, akkor kisegítenek arra a hónapra. Első évben vettem fel diákhitelt, akkor még nem dolgoztam, de ma már ezt sajnálom, mert olyan rossz belegondolni, hogy eleve adóssággal kezdem az életem.

Asszisztensként dolgozom, jórészt kötetlen munkaidőben. Szerencsére nekem is közel van az iroda és a suli, így van olyan nap, hogy ingázom, két óra itt, két óra ott, esetleg ez még kétszer. Nehéz, de még ez a legjobb megoldás.

2010. szept. 20. 23:53
 17/17 anonim ***** válasza:
En nappalira jartam es kaptam osztondijat (mivel 3 szakos voltam, nem volt rossz az osztondij), szoval azt hasznaltam meg a szuleim tamogattak persze. Ennyi szak mellett nem lett volna idom dolgozni.
2010. szept. 21. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!