Mit gondolsz arról, ha egy felnőtt házaspárt anyagilag támogatnak a szülők?
Szerintem nincs ezzel baj. Minket is támogatnak a szüleink, ha tudnak. Sokszor nem is anyagilag, hanem mondjuk kapok zöldséget anya kertjéből, ami nagyon jó :)
Az a ciki, ha a fiatalok élősködnek a szülők nyakán, mondjuk nem dolgoznak, hanem csak várják a havi apanázst.
egyáltalán nem ciki.
természetes, hogy a családtagok segítik egymást. persze, ha van miből.
az attól függ.
1. gusztustalannak tartom a fiatalok részéről, ha: sírnak, hogy nincs pénzük, a szülők meg támogatják őket, de közben nem az alapvető dolgokra költenek, hanem tök fölöslegesekre, amire semmi szükségük. El járnak étterembe, házhoz rendelik a kaját nagyzolnak a szülők pénzéből. Közben meg semmi köszönet! sokan az anyagi támogatást egy idő után úgy élik meg, hogy ez "jár nekünk", pedig semmi okuk nincs a szülőknek még egy családot eltartani, ha tehetik, ha nem. ez már a saját lelkiismeretükön múlik.
2. elfogadható számomra: ha tényleg rendes dolgokra, alapvető élelmiszerekre, és a háztartáshoz szükséges dolgokra költik a pénzt, vagy akár rezsire. És mellette még hálásaik is érte. nem úgy értem, hogy nyalják kerekre a szülők fenekét és hálálkodjanak életük végéig, csak néha egy kis házilag készített sütivel meglepni őket, és hasonlók!
mert szerintem, azért nagyon sok mindent köszönhetnek a szülőknek az érintett fiatalok!:)
én így gondolom:)
21L
és kijavítanám magamban annyival. Azt írtam, hogy semmi okuk eltartani még egy családot. de hát van, hisz a gyermekeikről van szó.:)
Inkább úgy írom: nem kötelességük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!