Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldanátok meg, hogy ne...

Hogyan oldanátok meg, hogy ne törje rátok mindenki kopogás nélkül az ajtót?

Figyelt kérdés

Régen az öcsémmel egy szobában voltam, és csak egy függöny volt a falon lévő lyukon (ami egyébként ajtónak volt tervezve). Már akkor is zavart, hogy mindenki csakúgy hirtelen rám tör, de kitalálták, hogy a téglafalon nem hallatszik a kopogás, meg hogy a függöny egyébként sem zár rendesen stb. Most pár hónapja végre kaptam saját szobát, normális ajtóval, mivel beépítettük a tetőteret. Na itt is ugyanaz van. Mindenki hirtelen rám töri az ajtót, még csak hallani sem lehet, ha jön valaki úgy osonnak. De nemcsak napközben, hanem amikor éppen eszükbe jut valami, akár éjszaka is. Próbáltam velük megbeszélni, de nem foglalkoznak vele (vagy megfeledkeznek róla?). Próbáltam papírt akasztani a kilincsre, "Kopogj!" felirattal, de nem sok eredménnyel. Próbálkoztam azzal, hogy bezárom az ajtót, de miután anyám nagy lendülettel nyitni akarta az ajtót, de az megfogta (na akkor hallottam a durranást), elvették a kulcsom, és azóta sem láttam. Másmilyen zárat sem szerelhetek fel, mert akkor tuti, hogy még nagyobb hisztit csapnak, mint a kulcsnál.

Nem csinálok semmi olyat, amit nem szabadna, ha kopognának, biztos nem mondanám azt hogy nem jöhetnek be, de azért jó lenne, ha nem akkor venném őket észre, amikor már a szobámban vannak. Az öcsémmel már össze vesztem emiatt, mert ő sem enged be a szobájába, sőt még üvöltve nekem is ugrik, ha kopogok az ajtaján, hogy nem mehetek be, de nem igazán zavarja ha ő rám töri az ajtót, sőt még ő van megsértődve, ha szóvá merem tenni.

Egyébként a szüleim a többi témában nagyon rendesek, úgy gondolom, hogy jófejek, és megértjük egymást, csak ez a kopogás téma.

Szóval, ti ilyen esetben mit tennétek?

16/F

2020. nov. 1. 17:21
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:

48.

Most rám érted hogy undorító vagyok? mert nem volt világos.

Csak mert én is pont hogy elítélem amiket írtál és pont az olyanokra gondoltam

49.

Nem is megsértődésből zárjuk be az ajtót hanem hogy ne zavarjuk.

Nálatok miért ilyen fontos hogy nyitva legyen az ajtó főleg ha még zavar az a sok elektromos dolog is?

Én főleg ha tanulok bezárom az ajtót hogy kizárjam a zajokat minél inkább ha így is hallom hogy kint nagyon zajonganak akkor meg kérem őket hogy kicsit halkabban és senki nem sértődik meg. De nem szabotálom magam nyitott ajtóval és ha csukva az ajtó akkor is oda megyünk a másikhoz csak előtte bekopogunk és mikor mondják hogy gyere vagy valamit akkor megyünk be.

De itt amúgy nem az a lényeg a kérdésnél hogy nyitva van-e az ajtó vagy nincs hanem inkább hogy egyáltalán nincsenek tekintettel arra amit szeretne és arra hogy igenis ijesztő tudd lenni mikor valaki hirtelen ott van melletted pedig zárva volt a szoba és rendszeresen főleg.

Nem támadásból kérdezem csak érdekel hogy nálatok miért ilyen fontos hogy nyitva legyen?

2020. nov. 3. 13:46
 52/59 anonim ***** válasza:

Nem rád értettem #51

Hanem azokra a “szülőkre”, akik tehernek, élősködőnek tekintik a gyereket, és kuss a neve ameddig nem fizet a háztartásba, addig privátszférája sem lehet, a szülőnek joga van megalázni is szerintük. Nem értem, az ilyen miért vállal gyereket.

És igen, aki még mindig nem érti, miről szól ez, annak mondanám, hogy a nyitott ajtót is meg szoktuk kopogtatni, ezzel jelzem, hogy bemennék és nem ijesztem meg a másikat, aki mondjuk háttal van nekem.

Plusz mi a szobatársaimmal is kopogtunk a SAJÁT koli szobánk ajtaján mindig. Mert lehet, a másik mondjuk öltözik, sose tudni. Nekem az a fura, hogy valakinek nem ez az alap 🙄.

2020. nov. 3. 13:53
 53/59 anonim ***** válasza:
35%
Főleg azért van csukva, mert kutya van, és ha be akar menni valahova, akkor úgysem lehet vele mit csinálni. Kaparja az ajtót, ugat, ugrál, stb. És mielőtt bárki bármit mondana, családtag, tehát nem fogjuk kizárni sehonnan.
2020. nov. 3. 14:02
 54/59 anonim ***** válasza:
Ilyen ajtótámasztót, amit valaki az ajtó alá dug, ilyen éket, na, szóval azt hogyha nem tudsz olyat szerezni; mert elcsennék, vagy valami, akkor fogkrém dobozából is tudhatsz egy erősen összenyomogatottat hajtogatni; Vagy pl egy újságpapírt olyan kicsire hajtogatsz. Valamennyire az is jó; meg a csengettyűk az is jó ötlet. Egyébként ugye értelemszerűen, ha házilag készítesz ajtókitámasztót, azok kopnak, tehát időnként cserélgetni kell; de ha tudsz szerezni rendeset, az már tök jó; de egy darabig a nemrendes is jó, tehát pár hétig asszem kibírja; a másik dolog, hogy akár esetleg vidd el magaddal, hogyha pl elmész az iskolába,hogy pl azalatt se tudják elcsenni,hogyha pl vki hamarabb ér haz.
2020. nov. 3. 16:21
 55/59 anonim ***** válasza:

#21. És akkor mi van ha én napközben akarok egyedül lenni? N

Vagy akkor an ott a csajom ès akkor akarunk dugni? Legyen nyitva az ajtó mert a szüleimmel lakok és ők nem szeretik. Miértne sőt akkor majd át hìvom 7végére és ebéd közben az asztalon. Akkor biztos nincs nappai privátszfèra igény, a szülök örülhetnek. Nem létszúkseg hogy asztalnál tányérbol együnk,mégis a többség ig, szereti.

2020. nov. 3. 19:47
 56/59 anonim ***** válasza:
0%
#55 Akkor nem dugsz. Ilyen egyszerű. Megvárod, míg elmennek otthonról, vagy elintézed, hogy a barátnőd nálad aludjon. És akkor lehet diszkréten csinálni, a szülők nem fogják tudni megmondani, hogy most alszotok vagy mást csináltok. Egyszerűen nem értem. Nektek nem ciki, hogy teljesen egyértelmű, miért zárkóztok be? Én ha vendégségbe megyek barátnőm családjához, vissza tudom magam fogni. Ugyanígy ő is képes rá, és képzeld, előfordul, hogy havonta tudunk csak találkozni, és pont nincs lehetőségünk szexre. Mégsem zavarjuk el a többi vendéget, és nem hozunk senkit kínos helyzetbe azzal, hogy magunkra zárjuk az ajtót, akár megértik, akár nem. Ahogy arra is nem egy példa volt már, hogy javában benne voltunk, és félbe kellett hagyni, mert valaki épp hazatoppant, aztán megint nem volt lehetőségünk hetekig. Amikor magatokra zárjátok az ajtót valamilyen "magánjellegű" okkal, nem arról van szó, hogy mások vannak rátok tekintettel, hanem ti nem vagytok másra. Már mondtam, mindennek megvan a maga helye és ideje. Ha nincs rá lehetőség, ez van. Nem lehet mindig a ti kedvetekben járni. De mindegy is, eleget vitáztam már ebben a témában. Nektek is igazatok van abban, hogy az ember magánéletét tisztelni kell, kopogni illik(eddig sem mondtam, hogy nem), de kopogástól függetlenül néha sokkal kínosabb a kint álló személynek, mint a bent állónak, mert ahol kellemetlenséget okoz az, hogy kopogás nélkül benyitnak (a kérdező esetét leszámítva, mivel ott az ajtóval való ütközés a probléma), ott 99%-ban "olyan" dolgot csinálnak, ami egyértelmű, és a kopogó vagy nem kopogó egyénnek is ugyanúgy ciki. :)
2020. nov. 3. 20:31
 57/59 anonim ***** válasza:

56

Ha valami miatt vendégek vannak akkor természetesen nem zárkozik be az ember.

De ha itt vagy barátnödnél és nem azért mész hogy másokkal beszélges hanem hogy barátnőddel legyél akkor miért baj ha becsukjátok az ajtót míg filmeztek?

Az ha kőzben diszkréten ráforditod akkár a kulcsot az meg nem olyan feltünő és ha akarnak csinálnak mást is.

Ha átmész barátnödhöz te mindig a családjával foglalkozol?

Nem hiszem és szerintem ők se kiváncsiak folyton rád.

Lehet velük beszélni de én azért megyek hogy barátnőmmel legyek. (Ez nem feltétlen jelent semmi féle 18 karikásat csak pusztán elvonulunk hogy kettesben legyünk)

2020. nov. 4. 00:22
 58/59 anonim ***** válasza:

57-es!- igazad van!

56-os!- nincs igazságod!

2020. nov. 4. 07:50
 59/59 anonim ***** válasza:
54-es!- Te ürlény vagy!
2020. nov. 4. 07:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!