Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem túlzás ez egy kicsit?

Nem túlzás ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Hogy a 8hónapos gyerek mindent megkap, minden nap új ruhák, új játék már van neki kb 30db.

És most egy csomó homokot kellett behozatni az udvarra, hogy játsszon az új dömperével meg a lapáttal.

Pedig 1.nem is érti meg mi mire való 2.ezzel még lehetne várni 3.nem is köti le És minden miatt hisztizik már most

2010. aug. 9. 18:06
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
18:15 vagyok. Nem nevelek gyermeket. Ha mindent megtesz, vagy megvesz a gyerkőcnek az nem lehet baj. A nevelési módszerek megválasztása már más. Ítélkezés már más tészta, ugy 18:19-es!
2010. aug. 9. 18:58
 22/37 A kérdező kommentje:

kedves 18:49es!

Örülök neki hogy az irásomon keresztül meg itélsz amikor nem is ismersz. Nem tettem semmi rosszat csak elmondtam a nevelésről és a gyerekről a véleményemet. Azt még szabad!

Nekem meg az ilyen válaszolókbol van elegem akik egy kérdésből leszürik hogy a kérdező ilyen béna-olyan hisztis stb.

Ezek szerint akik eddig egyet értettek velem azok mind hisztisek? Érdekes.

2010. aug. 9. 19:03
 23/37 anonim ***** válasza:
33%

Miért vagy féltékeny rá?

Egyébként nálunk is ez van. Mióta megszületett a lányom(pedig nincs elkényzetetve, nem hisztis, nem kap minden nap új ruhát) azóta párom huga folyton hisztizik, hogy a szülei is miért vesznek az unokának ajándékot, meg direkt elmondja mennyibe került a kisruha, vagy valami, de ő 12 éves és nem 18...

Egyébként lehet a szülők előrelátóak. Mert most még megtehetik hogy megveszik neki a játékot(amit évekig használhat), de lehet hogy 1-2 év múlva már nem.

Tőled veszik el a pénzt?

Ha igen, akkor jogos a felháborodásod, ha nem akkor tényleg semmi közöd hozzá.

Egy 8 hónapos gyerek igen,hisztizik.

Mert már menne, de még nem tud, tenne valamit, de még nem tudja.

Én azt mondom Kedves Kérdező, mielőtt ítélkezel egy olyan helyzet felett amiben még nem voltál, előtte kicsit gondold el.

Te is írtad "Eddig is ... a fejedre". Most meg a kicsi körül forog a világ, így mégjobban.

2010. aug. 9. 19:08
 24/37 A kérdező kommentje:

sosem voltam féltékeny típus. Egész egyszerűen azt nem fogom fel, hogy miért kell attól bunkónak lennie velem a bátyámnak, hogy neki van gyereke.

Régen nagyon jó volt a kapcsolatunk. De hiába próbálok segiteni neki ellök és mindenért ordit velem.

Nem azt kérem hogy nyalja ki a s*ggem, hanem hogy legalább legyen normális

2010. aug. 9. 19:13
 25/37 anonim ***** válasza:
49%

En vagyok, akinek valaszoltal. Nem irtad az eredeti irasodban a tesod ellok meg milyen bunko. Tudod, itt csak az alapjan tudnak irni, amit olvasnak. Szoval akkor mi honnan tudjuk, hogy mi van, ha nem irod? Es miert a szerencsetlen baban kell kitoltened, hogy a testvered bunko veled? Vele beszeld meg ahelyett, hogy a gyereket pocskondiazod. Elarulom neked, minden 8 honapos ilyen. A te fogalmaid szerint hisztis es kenyes. Majd ha lesz gyereked, megerted, amit mondtam...a testvereddel beszelj, nem tudom, hogy miert a gyereken vered le ezt az egeszet. Es igenis, feltekeny vagy a gyerek figyelmere, a szeretetre, amit kap. Ezert irtam, hogy gyerekes vagy. Sogorom detto ilyen. Nem megsertodni kell, hanem a masokban valo hibakereses helyett magadba nezni.

Egy anyuka.

2010. aug. 9. 19:22
 26/37 anonim ***** válasza:
48%
A gyerek viselkedése függ a habitusától. Az általad említett gyerek lehet, hogy akaratos, vagy csupán így fejezi ki önmagát. A kapott ajándékok nem veszélyeztetik a gyereket. Szerintem háttérbe szorultál, s sértett vagy, ezért kifakadtál. Más életébe, gyerek nevelésébe beleszólni nem lehet addig míg a gyerek mentális, fizikális egészsége nincs veszélybe. Gondolom te sem szeretnéd ha a szomszéd itt a GYK véleményezné a te magánéleted. Szerintem ezt túléled! :)
2010. aug. 9. 19:24
 27/37 anonim ***** válasza:
48%
Nekem sem tetszene amugy ha testverem, akinek meg nincs is gyereke beszolna ilyeneket, hogy a 8 honaposom kenyes, hisztis. Istenem. Neked hogy esne? Meg mi kozod hozza? Te mit szolnal, ha majd a tesod beszolna, ha gyereked lesz? Nincs jogod beleszolni, hogy hogy nevelik. Semmi rosszat nem tesznek. Te csak belejuk akarsz kotni. Miert nem foglalkozol a sajat eleteddel? Akkor nem huznad fel magadat.
2010. aug. 9. 19:25
 28/37 anonim ***** válasza:
48%

19.08 vagyok.

Megértelek, de tudod így nem lesz jobb a helyzet.

Mert tudom, ha a párom huga mondana valami rosszat a lányunkra, akkor az én férjemnek is rosszul esne.

Igen, Te vagy a testvére, Te is leszel.

De a gyerekét is imádja, és az a pici még nem tudja magát megvédeni.

Ha bajod van a bátyáddal akkor neki mond el, de erre a legrosszabb megoldás az, ha a nevelési elveit kritizálod.

2010. aug. 9. 19:47
 29/37 anonim ***** válasza:

8 hónapos gyerek nagyon is tud homokozni.

Csak valakinek meg kell mutatnia és nem árt,ha ott is van mellette valaki megerősítésként.

2010. aug. 9. 20:30
 30/37 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem az a bajuk, hogy 18 évesen beleszólsz nekik és ez sérti az önérzetüket. Én elhiszem, hogy iszonyú zavaró a gyereksírás, sőt tökéletesen megértem a problémádat, nálunk nincs kisgyerek, de a boltban amikor elkezdenek sírni majdnem én is rákezdek :D De én azt mondom nem baj ha ennyi mindent megkap. Nekünk is mindenféle játékunk megvolt, amit akartunk kiskorunkban és nem lettünk elkényeztetettek, apu mindig autóval vitt minket iskolába, és ettől sem lettünk elkényeztetettek a testvéremmel. Mindketten normális felnőtt nők lettünk. Szóval a látszat néha csal, 8 hónaposan még akkor is ordítanak, ha épp jókedvük van, keresztlányom is néha ok nélkül rázendít :D Nem feltétlenül cselekszenek rosszul a testvéredék, nyugi :)
2010. aug. 9. 21:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!