Miért hiszik legtöbben azt a gyereket nem akarókról, hogy?
... ők csakis önző, felelőssséget vállalni nem akaró, karrierista emberek akik egyik buliból a másik rohannak és az a céljuk hogy annyi partnerük legyen mint a réten a fűszál. És csak csajozni/pasizni akarnak, semmi komolyat?
Könyörgöm aki nem akar gyereket az már nem is lehet jó ember, aki keményen dolgozik és szépen él? És akinek gyereke van az már nem is lehet önző vagy felelőtlen? Nem csak a gyerek az egyetlen komoly dolog az életben...
Ez is megint egy általánosítás.Sosem jó dolog általánosítani.Tudod én nagyon is becsülöm az olyan embereket,akik csak dolgoznak,mint egy robot,na meg esetleg férjhez mennek...de várjál..!? Mi értelme van úgy az emberi életnek,azt mond meg?Megszerezted,amit akartál?
Na és 80 évesen majd meghal körülötted mindenki,lehet,hogy még a férjedet/feleségedet(pasidat/csajodat) is túléled,és akkor hopp..egyedül vagy.Jobb lesz az,mondd meg?
És ha segítségre van szükséged öregkorodban?Ki ápolgat teljesen ingyen,ha nem a gyereked?Ki szeretget?És kit szeretgetsz te??Kinek mondod majd,hogy:"Kislányom,én megmondtam,hogy az a fiú nem normális!"
Most mondd meg őszintén..mire jó ez??
De,HA NEM AKARSZ GYEREKET,AKKOR NEHOGY VÉLETLENÜL BECSÚSSZON EGY,MERT AZ NAGYON GÁZ!
mert a legtöbb embernek olyan előitéletei vannak hogy nem ismer és megitél...
mert a sokszázéves társadalmi normáknak ellentmond ha egy párnak nem azért nincs gyereke mert nem lehet hanem mert nem akar gondolj csak bele hogy ha egy pár összeházasodik a rokonok és a barátok egyből kérdezik hogy mikor jön a baba... itt ez a szokás esküvő és gyerek egy éven belül..
nem itéllek el félreértés ne essék.
szia!Tetszik a felvetés!
Én csak úgy vállalnék gyermeke,ha tudnám,hogy megtudok neki mindent adni(persze ez is relatív),ha minden szeretetemet ki tudom neki mutatni,úgy hogy ő érezze is,és engem tartson a legjobb anyukának,ha szerető családban nőhetne fel,lenne egy csodálatos apukája,nagyszülei,jó anyagi környezete.
Ha ezek nem lennének adottak,és pl. én munkanélküli lennék,vagy diáklány,vagy olyan rokkant/sérült,akinek nem lenne képes ezeket megadni,hát nem szülnék gyermeket egyáltalán.És szerintem az az önző,aki képes úgy is gyereket akarni mindenáron,hogy pl. egy házas férfi zabigyerekét hordja ki a pénz vagy a magány elkerülése végett...
De megvan a több gyerek vállalásáról is a véleményem.Rettegnék egynél több gyerekkel,mert tudom,hogy (illetve a saját tapasztalatom az a saját és a rokoni környezetemből) a szülő nem tud mindkét gyermekére ugyanúgy figyelni,ill. ugyanakkora szeretetet adni.(a bizonyíték szerintem pont ez arra,hogy a gyerek ezt így érzi,illetve ezen gondolkozik,esetleg irigykedik a testvérére.)23N
én nem találkoztam még olyanokkal, akik ilyesmit gondoltak volna róluk.
csak olyanokkal, akik azon a véleményen voltak, hogy lelki gondjaik vannak, ezért nem mernek szülővé válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!