Ez tényleg normális és mindennapi? Másnak is meg kell csinálnia?
Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy a szüleim folyamatosan velem csináltatják meg a házimunkát. Én porszívózok a 3 emeletes ház minden szobájában. És nekem kell fel-le cipelgetnem a 10 kilós porszívót. Ami nem is lenne nagy baj ha nem lennének koordinációs problémáim. Így is néha lezúgok a lépcsőn a saját két lábam miatt. A testvérem szobáját is én takarítom. Én mosogatok mindenki után. Sőt főzni is én főzök. Reggeli, ebéd, vacsora. Se apám se anyám nem segítenek semmiben. Pedig anyukám nem is dolgozik. Ha el akarok menni itthonról akkor előtte rendet kell raknom a házban még akkor is ha rend van. Én mosok, vasalok, hajtogatok. Tegnap leültettem az egész családot és elmondtam a problémámat. Végig hallgattak és annyit mondtak hogy ez minden családban így van. És hogy ez teljesen normális. Én meg mondtam hogy ez nem igaz erre rávágták hogy csak azért mondom hogy ne keljen ezeket megcsinálnom. És most szobafogságban vagyok. Szerintetek is mindennapi hogy a gyerek csinál mindent? Nálatok is így működik? 14/L2010. aug. 7. 18:59
21/35 anonim válasza:
egy válaszoló írta. neked maximum besegíteni kell. jelenleg nyári szünet van, normális, h többet segítesz, de az nem, hogy a testvérednek semmit sem kell csinálnia... ha édesanyád nem dolgozik, akkor minimum a főzés az ő dolga... a tiéd meg, hogy segítesz neki.
22/35 anonim válasza:
A szüleidnek kéne egyszer végigtakarítania a házat, meglátnák milyen jó dolog. Amúgy is nekik kéne takarítani, neked csak besegíteni kéne. Ha velem ez lenne, én nem tartanám be a szobafogságot, és utána úgy hagynám a házat, ahogy van, nem segítenék semmiben. A szüleid rabszolgát csinálnak belőled. 13l
23/35 anonim válasza:
Ez nem normális, még gyerek vagy, nem a te feladatod ezeket megcsinálni, hanem anyádnak aki nem dolgozik.
Max. arra kérhetnek, hogy segíts nekik, de akkor sem az egészet terhet rád rakni.
Én felkeresném a helyedbe a családsegítőt, hogy tegyenek valamit.
21\L
24/35 A kérdező kommentje:
A tesóm 16.
2010. aug. 7. 19:51
25/35 anonim válasza:
Szia. Nekem erről az a véleményem, hogy ha ahhoz van energiája, hogy a felnőtt fiát megverje, akkor egy kis házimunka meg se kottyan neki, csak tudja hogy te úgyis mindent megcsinálsz helyettük, és ezt ki is használja. Hidd el, nincs olyan rossz állapotban az öreg. :)
26/35 anonim válasza:
uhh, bocsi az előző vagyok. egy másik kérdéshez akartam írni a választ.. Ne haragudjatok :)
27/35 A kérdező kommentje:
Semmi baj. ^^
2010. aug. 7. 20:00
28/35 anonim válasza:
Ne haragudj de őszinte leszek aki cselédként kezeli a gyerméket az azért is szülte hogy legyen egy cselédje ,te nem családtag vagy hanem egy cseléd.
29/35 anonim válasza:
Na ez már sok.....Én is megcsinálok mindent,de önszántamból.még ráadásul koordinációs promlémáid is vannak,majd ne adj'isten 1x úgy esel le az emeletről,hogy valami komoly bajod lesz akkor mit csinálnak?szerintem is szólj valakinek.Tényleg nagy az isten állatkertje..........
30/35 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!