Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, ha egy családban...

Normális, ha egy családban majdnem mindent a nő csinál?

Figyelt kérdés
mert nálunk így van, és már kezdem unni. még anno megtettem mindent a páromért, neki egyébként is "keményebb" munkahelye volt. lehet, hogy már akkor elkéenyeztettem, mert mára már teljesen mindent én csinálok. ő dolgozik hazajön és csak issza a borát meg nézi a tv-t. ha segítséget kérek valamiért rögtön kiakad hogy nincs nyugta. pedig már nem az a munkahelye, most egy light-osabb munkája van. én is dolgozok, tanulok, ha hazajövök főzök, mosok, pakolok, vasalok, az állatkákat is ellátom. ja és füvetnyírok, kertészkedek, kocist takarítok, segíteki neki hétvégenként a műhelyben. de már unom ezt. nem baj, hogy megcsinálok mindent, hiszen szeretem csak azt, ha megkérem valamire nem csinálja meg csak egy hét mulva és akkor is úgy hogy húzza a száját. hogyan beszéljem ezt meg vele hogy ne akadjon ki? mert álalában nem érdekli és csak ideges lesz és kiabál. vagy egyáltalán igazam van? vagy túlreagálom? szerintetek? nálatok ez hogyan működik? 29/N
2010. aug. 6. 08:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Általában a faszik kihasználósak. Ebben az esetben téged bizony kihasználnak. Nem elég hogy dolgozol még a munkádért is neked kell fizatned. Elég hülye vagy! Már bocs.

És önző is, lesza*ja, hogy neked mi a jó, ez abból látszik, hogy amikor megkéred valamire, kiabál. Én a te helyedben kidobnám a francba. Nagyon a fejedre nőtt és ez nem hiszem, hogy változni fog.

Mondd, nem lenne egyszerűbb ha külön élnétek és csak szeretőnek tartanád meg ez a pasit? Vagy még annak se jó? Ki tudja:D

Ja és nincsen férfi és női szerep. Nem színészek az emberek, hogy szerepeket játsszanak. Én is kicserélem ha kell a villanykörtét nő létemre. Na és? Mi ezen a férfi munka?

Ja én nő létemre 15 évente szívesen lefestem egyszer a kerítést,és lenyírom a füvet 1-3 havonta fűnyíróval, ha a férjecském mindennap csicskázik nekem(cseléd háztartási alkalmazottként) munka után...na ez már férfi munka!!!!

Olvastam egy könyvben, hogy statisztikai adat van arról, hogy minél inkább háztartási munkát kell végezie egy pasinak, annál inkább rosszabbnak ítéli a házasságát...és minnél inkább linkel otthon, annál inkáűbb jól érzi magát...érdekes, mert ez a nőknél PONT FORDÍTVA VAN!

Mivel a nők is pénzkeresők ezért a pasinak is kötelességük fele háztartási és ház körüli munkát átvállalni!

Kérdező, én ilyen kapcsolatba bele sem kezdtem volna. Egy pasit soha sem szabad elkényeztetni, mert a fejedre nő és semmibe vesz.

2010. aug. 6. 10:12
 22/30 anonim ***** válasza:

Nem.

"füvetnyírok, kertészkedek, kocist takarítok, segíteki neki hétvégenként a műhelyben. " ezt apa csinálja, és segytsen neked a konyhában húst vágni, zöldséget aprytani időnként, és néha posrzsívózzon ki! Bevásárlás közösen. Üljetek le, beszéljétek meg, osszátok szét. De azután tényleg ne csináld meg helyette, és ne is nógasd, meg ellenőrizgesd, majd megteszi ő, bízz benne! Türelmetlen nógatással csak dacra ösztönzöd. Hadd csinálja, amikor ő akarja! Ha nem hát nem , majd megteszi jövő héten. Fogja látni, ha csúnya a kert.Amikor rászánja, megteszi, dícsérd meg! Őszintén: szép a kert. (NE tedd hozzá, hogy mért kellett ennyit várni) Ha nem üldözöd, de minden pozitívat bájosan megdicsérsz, ha neked segít, megköszönöd, akkor egyre lelkesebb lesz! Ez biztos! A szeretője légy, ne az anyja!

2010. aug. 6. 10:59
 23/30 anonim ***** válasza:

10:59

sok férfi nem veszi észre hogy csúnya akert, lyukas a tető, omlik a fal, bedől a kerítés, éhezik a család...stb:)

2010. aug. 6. 11:03
 24/30 anonim ***** válasza:
0%

Azt tudod, hoyg amikor aférfi hazajön, akklimatizálódnia kell, zsilipelni? Kell neki kis idő, míg átáll. Ülj mellé, beszélgess, ha akar, igyál vele, vagy hagyd kicsit magára! Amikor felbukkan magától, vagy megszólal, onnan van otthon. A férfi nem nő, a nő egyből neki esik valaminak. A férfinek zsilipelnie kell. Ez nem igazságtalanság, csak sajátosság. Ha sikeresen bezsilipelt, dupla hatékonyan megtesz mindent, majd elégedetten hátradől. a női munka meg folyamatos, és nem fogy el. Ez iylen. Osszátok el a teendőket, aztán engedd hadd tegye meg férfi módon!

43/n

A hosszú házasság titka!!!

2010. aug. 6. 11:03
 25/30 anonim ***** válasza:

Tudjátok, miért élnek tovább a nők?

Mert öregkorúkra is aktívak maradnak...pl. házimunka, bevásárlás, kertészkedés,mozgás!

Ezidáig sok pasi iszik a kocsmában, Tv-zik és linkel.

ezt nem én találtam ki, olvastam egy cikket erről.

2010. aug. 6. 11:06
 26/30 anonim ***** válasza:

Dehogynem. Legtöbb férfi észreveszi. Hogy lyukas a tető stb. Csak nem kap tőle hisztériás rohamot. Meg lesz csinálva. Ami halaszthatatlan. És nem fog a család éhen halni. Viszont nagyon kevés férfi lesz a háztartás lestrapált mártírja. Nagyon sok példásan rendben tartott portát, műhelyt ismerek, jól főző férfiakkal, akik közben viccesek maradnak, de ezek sem esnek egyből a mosogatógépnek, ahogy hazaérnek., A férfinak át kell nézni az aznapi lapot :)

Oszd szét a munkát, de ne elégedetlenkedj. Ha azt képzeled, csak te tudod megcsinálni, akkor ő azt mondja: hát tessék!

Más kérdés, ha igénytelen, akkor beszéld meg vele, hoyg neked így nem tetszik ő!

43n

2010. aug. 6. 11:09
 27/30 anonim ***** válasza:
Ja, sok férfi kifejezetten szeret vasalni! Próbálja ki, hátha ő is ilyen! Inges munkahelynél ez sok időt megtakarít neked.
2010. aug. 6. 11:10
 28/30 anonim ***** válasza:

10.12-es

Én sem úgy értettem a női és férfi melót, hogy ezt csak én, ezt csak ő. De vannak olyan dolgok, amiket én, mint nő nem tudok elvégezni és vannak olyanok, amiket ő, mint férfi nem csinál meg úgy mint én. Pl. fahasogatás- férfi meló, de segítek helyre vinni vagy sorba rakni a fát; főzés- ő felaprítja a húst vagy megpucolja a zöldséget, ha ráér, de inkább ne mosogasson, mert nem csinálja meg úgy, ahogy én ( kicsit elnagyolja a dolgot :)). Néha elmosogat, de nem tudja úgy pakolni a csorgatóba a z edényeket, hogy minden beleférjen és ne boruljon le 5 perc múlva, figyelmetlen és nem sikálja el jól a késeket. Ő ebben nem profi, ezért csinálom inkább én sokszor akkor is, ha ő főz :)

Én szerencsés helyzetben vagyok, mert a párom nem tud tétlenül ülni. Nagyon ritka az, hogy az egyikük a lábát lógatja, a másik megszakad a melóban.

2010. aug. 6. 11:12
 29/30 anonim ***** válasza:

Nállunk pont ez megy!

De esküszöm ha nem változtat akkor költözhet!

Már nem birom én sem "ideggel" mert mások is látják hogy nem csinál semmit, és mondják hogy na kislányom csinálhatod egyedül a ferfimunkat is a haz körül! Ebből kezd elegem lenni. Mindig ha megkérem h valamit csináljon mindig veszekszik és elmegy itthonrol és nem is csinalja meg később. Ő is csak dolgozik és aztán hazajön és lefekszik, annyit alszik hogy borzalom. Amugy nem nehez munkaja van mert taxisofőr.

2010. aug. 6. 12:39
 30/30 anonim ***** válasza:
2010. aug. 7. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!