Normális, ha egy családban majdnem mindent a nő csinál?
Ez szinte mindenhol így van.A kifogás annyi,hogy ez mind a nő dolga.A társadalmi rendszerrel van a baj,elsősorban.:D Nyugodtan mondd meg neki,hogy neked sem kötelező ám ezt mind megcsinálni,és hogy néhanapján ő is besegíthetne neked egy kicsit.Csak higgadtan.Te az év 365 napjában megcsinálod.Ő is simán bevállalhatna egyet.És lehet,hogy ha megteszi,sokkal jobban becsülni fogja a munkádat.
Különben(ez csak érdekesség),az ókorban úgy működött ez a dolog,hogy a férfi nevelte a gyereket,meg vezette a háztartást,a nő meg vadászott.
Nehéz....
Ha gyerek lesz még rosszabb lesz,mert onnantól +gyerek.
Pedig próbáld megbeszélni vele....
Megszoksz vagy megszöksz.Dönteni kell.A legjobb egy kompromisszum lenne.....
Mit dolgozik a párod??
Ès te??
Igen igazad van, a munkát valahogy meg kéne osztani egymás között, mert egy idő után az ember természetesen már besokall. Nálunk anyu ilyen, mindig mindent ő csinál. De itt ő a hibás. Mert ha mi valamit megcsinálunk abba mindig csak a hibát keresi, és csak úgy jó ahogy ő csinálja. Így persze senkinek nincs kedve semmihez, mert úgyis csak hallgatna utána az ember :)
Mondd meg neki, hogy örülnél ha picit segítene, mert így sok marad rád, és jól esne neked ha mondjuk egy-két "férfi" munkát átvenne ő is. Pl. a fűnyírást, kocsi takarítást megoldhatná helyetted. Nem kell sokat átadni neki, csak legalább egy picit.
Az lemaradt,hogy nálun k is én csina´lok mindent.A férjem igaz keményen dolgozik,én a 2 gyerekkekl még ithon vagyok.Elötte én is dolgoztam.Most a lányunk 2,5,a fiunk 5 hónapos.Enyém a fünyírás,locsolás,a háztartás,gyerekek,szemét,stb......
Szerintem ez majdnem mindenhol így van.Akkor mosogat el ha már megunom,és rászólok,esetleg 1/2 évente 1x felporszívózik,még azért is szólnom kell,hogy néha a lányom haját megszárítsa.....
Nem is tudom mi lesz ha vissza megyek dolgozni.....
29/L,2 gyerekkel.
Pont ezt mondtam pár hete egy 20-as éveiben elejében járó lánynak/nőnek... erre meg leszavaztak, kaptam rendesen, hogy ők úgy szeretik a párjukat, hogy még egy pohár vízért is képesek kikelni az ágyukból este... óriási nagy hiba! Minek? Neki is van két keze lába, agya, és már nem gyerek...
Elé állsz, megkéred valamire, ma azt mondja hogy nincs nyugta, kikapcsolod a tv-t (ha megy) és belekezdesz: Nézd, drágám, ez így NAGYON KEVÉS ( megnyomod a hangsúlyt)lesz nekem, és ez így nem is lesz frankó! ...stb
Olvasgasd Csernus Imre könyveit : A nő és a Férfi, (párkapcsolati könyvek)vagy keress rá a neten, vagy nézzél videót. Vannak fent, egyszer bele is botlottam, pont az egyikbe volt erről szó. (azt hiszem 5-6 perces videók között lesznek és nem a you tube-on vanak) Ilyenekkel foglalkozik...
Azt ám bátorság!
Tedd fel a kérdést: Le tudnád így élni az életedet mellette, vagy inkább nem pazarolnád tovább az idődet és mást keresnél? (amíg van)...
Párom anyja is ebben a bajban van. 2 gyerek van, 20 felett, apuka munkanélküli 5 éve kb. és semmit nem csinál egész nap, csak mereszti a seggét a gép előtt!
Próbálj meg kevesebb dolgot megtenni és valahogy beszélni a fejével, mert ez csak egyre rosszabb lesz!
Ne csináld ha nem akarod és kész. Nagyon-nagyon örülök, h az én párom nem ilyen, de azért néha ő is ellustul.
Volt, h közölte velem, h nincs tiszta fekete zoknija meg munkás felsője. Mivel a mosás közmegegyezéssel az én dolgom, ugyanis szeretem a ruháim eredeti színét. Mondtam neki, h azért nem mosok, mert nincs hova kiteregetnem, ugyanis az az ő dolga. Többször nem kellett neki szólni. Meg is csinálhattam volna helyette- akkor nem kellett volna a saját zoknijaimat kézzel kimosnom- de akkor máskor is elfelejtette volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!