Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit jelent vagy miért van,...

Mit jelent vagy miért van, hogy nem érzem magam otthon/jól a családomban /családommal?

Figyelt kérdés

A tételek családnak ugye mindig melletted kéne állnia és támogatnia és elfogadnia téged úgy, ahogy vagy. (legalábbis szerintem)

De mégis mindig kényelmetlenül érzem magam amikor velük vagyok, mindig nagyon parázok, hogy mit gondolnának erről-arról, ezért inkább szóba sem hozom előttük.

Remélem ez így azért érthető és nem hordok össze hülyeségeket. A válaszokat előre is köszönöm!

2020. aug. 30. 06:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az "elfogadni, ahogy vagy" az sok mindentől függ. Amit el kell fogadni erkölcsileg vitatható e vagy sem,(nyilván nem arról beszélek, hogy valaki milyen nemi, politikai, vallási identitásù) ,de ha a gyermekem alkoholizmusát kellene elfogadni, akkor a válasz ugyebár nem...először is mi az amit szeretnél velük elfogadtatni? Konkrét dolog, vagy általános jellemvonás (introvertált vagy, nem érdekelnek a családban "bevett " hagyományok..stb.

Kicsit kevés infót adtál meg, hány éves vagy és tulajdonképpen mi foglalkoztat ami miatt kétséges a megértésük? Van testvéred?

2020. aug. 30. 07:49
 2/5 anonim ***** válasza:

A legfontosabbat, hogy hány éves vagy, azt lehagytad.

Az 1-es nagyon jól leírta, példával is illusztrálva.

Kiskorú esetén a szülők dolga, sőt kötelessége a nevelésed, nem nőhetsz mint a dudva, csak nehogy rosszul érezd magad.

2020. aug. 30. 10:57
 3/5 A kérdező kommentje:
Idén töltöm be a 18-at
2020. aug. 30. 17:16
 4/5 A kérdező kommentje:

4 testvérem van, és ötünk közül én vagyok a legvisszahúzódóbb, nem szeretek eljárni sehová inkább egész nap otthon vagyok és olvasok vagy lefoglalom magam valamivel. És azt, hogy ilyen vagyok mindig leszólják a többiek, de leginkább anyám. Nem is különbozhetnénk jobban anyával.

És leginkább saját magamat akarom elfogadtatni velük, de leginkább megint anyámmal. Mert ha pl. nem akarok elmenni vele valami hülye rendezvényre, emberek közé akkor mindig megsértődik rám, és néha még én is rosszul érzem magam miatta, de ha egyszerűen nem szeretek emberek között lenni, főleg idegenek között!

2020. aug. 30. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Elmondtad anyádnak, hogy introvertált személyiség vagy és ezért az anyádtól-apádtól kapott gének a felelősek, hetedíziglen visszamenőleg és nem te választottad?

De miért kell, hogy elfogadjanak, vagy anyád elégedett legyen veled?

Idén nagykorú leszel, felnőtt ember.

Ha továbbtanulsz, próbálj meg koleszba menni, ha nem tanulsz tovább, akkor dolgozni fogsz és nem leszel 0-24-ben a szemük előtt.

Albérletről lebeszélnélek, mert pénznyelő. Ha dolgozol, adj haza annyit amennyi a rezsi rád eső része, a kaját vedd meg, vagy egy méltányos összeggel szállj be a közösbe és ezerrel spórolj, hogy összejöjjön az önerő legalább egy kis garzonra. Onnan aztán majd továbbléphetsz az idő múlásával.

2020. aug. 30. 17:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!