Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen rendetlen az...

Miért ilyen rendetlen az anyám? Szörnyű miket művel!

Figyelt kérdés

Öcsémmel élnek ketten mert én elköltöztem 2 éve: nem bírtam. Szóval minden dolog a földön hever az egész lakásban,ruhától kezdve a szemétig ( van ott több éves szemét is akár)Szemeteszsákokba gyömöszölt ósdi cuccok amiket rég ki kellett volna dobni.Minden kacat össze vissza dobálva...

Hűtő tömve van a megrohadt és bomló kajáktól,amit évek óta ki se nyitottak,nemhogy kitakaritani. a szomszéd nénihez viszi anyám a kaját hűteni mert lusta kitakaritani a jégszekrényt! Egész konyhában is rohad minden szó szerint.Olyan büdös van a lakásban hogy hányni lehet,multkor egy nedves szőnyeg volt pár hónapig a fürdőkádban és kinőtt rajta 3 db gomba! Fújjjjj

elviselhetetlenül gusztustalan a lakás,nem takaritanak meg mondom,semmi!!! Hogyan vegyem rá őket hogy tegyék rendbe?

Amig otthon laktam nem volt ennyire kupi,de akkoris voltak durva dolgok. De most..ááááá

Segítsetek kérlek!!

L/25

2010. aug. 5. 15:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%
Ójajj! Akkor anyud mentálisan beteg. És ahogy elnézem, nem is kevés idő óta. Akkor viszont segítségre van szüksége. Beszéld rá, hogy menjen orvoshoz, pszichiáterhez, hátha ki lehet gyógyítani a depressziójából. Így viszont már értem, miért nincs ereje semmit nem csinálni. Sajnos tudom, miről van szó... Aki még nem volt ilyen betegségben, fel sem tudja fogni, hogy fizikálisan mennyire legyengül az ember. Hát nagyon...
2010. aug. 5. 15:49
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

hát ez nagyon durva..de hogy fürödtek, ha hónapokig ott volt a gombás szőnyeg a fürdőkádban? :X

Szerinem beszéld meg anyukáddal, hogy menjen el kezelésre, a depressziója miatt van

2010. aug. 5. 20:13
 13/23 anonim ***** válasza:
57%
Egy korábbi válaszoló írt jó ötletet: Lepd meg egy takarítónővel. De ne meglepetésszerűen, mondd, hogy jön a nő mondjuk jövő héten, addig ami undorító, dobáljá(to)k ki, mondván, azért ilyenekkel ne találkozzon nálatok egy idegen. Vicces, anyám is mindig takarít, mielőtt jön a takarítónő:)
2010. aug. 5. 20:55
 14/23 anonim ***** válasza:
Azért ilyen rendetlen az anyád, mert depressziós. Beteg. Annak a jele ez a passzivitás. Azért nem szeret róla beszélni, mert nehéz a betegséggel szembenézni. Ez nem most kezdődött és csak orvosi segítség jöhet szóba, erőszakkal vidd el pszichiáterhez. Ne tőle várd, hogy meggyógyítsa magát.
2010. aug. 9. 12:15
 15/23 A kérdező kommentje:

ment már pszichiáterhez,de az is csak az antidepresszánsokkal akarta tömni. Amik köztudottan életveszélyes szerek. Én nem hagyom hogy ilyeneket szedjen!

Pszichológushoz akarnám küldeni,rendes pszichoterápiára, de nem akar menni.

2010. aug. 9. 12:25
 16/23 anonim ***** válasza:
Édesem, akkor itt egy ember felelős, és az te vagy!!! Hogy mered felülbírálni a szakorvos véleményét? Ha valaki életveszélybe sodorja anyádat, az te vagy, mert öngyilkos lesz! Nekem tüdőgyulladásom van és az orvos mérgező antibiotikummal töm! a férjemnek magas a koleszterinje és az orvos koleszterincsökkentővel tömi! Gondolod, hogy életveszélyes gyógyszerekkel tömnek emberek ezreit? (És még élnek!) A pszichológus nem orvos, betegséget nem gyógyít. Egy megoldás van: az antidepresszáns és ne várd, hogy rögtön hasson, több hét kell neki, és nem biztos, hogy rögtön az első hatékonynak bizonyul. Te itt a félműveltségeddel szülő elleni bűntettet követsz el!
2010. aug. 9. 12:45
 17/23 A kérdező kommentje:

jó az tulzás hogy nem hagyom, csak mondtam neki, hogy ne szedjen ilyeneket, mert károsak. Olvasd el Szendi Gábor depresszióipar című könyvét,ott világosan le van irva,hogy ezek a szerek öngyilkosságot okoznak!! Amig nem olvastad el,ne szólj be nekem.

a tenyek-tevhitek.hu-t is nézd meg!! De komolyan.

2010. aug. 9. 12:54
 18/23 anonim ***** válasza:
A szendi egy őrült! Nem a gyógyszer okoz öngyilkosságot, hanem a depresszió! Nem kell mindent elhinni, amit egy pénzsóvár önjelölt leír. A könyveiből él! szendi egyedül van, a gyógyszert író pszichiáterek többezren! Gondolod, hogy minden beteg meghal, akit ők szakszerűen kezelnek? Anyád nem kap gyógyszert és éveken át egyre mélyebbre süllyed. Ahogy most vegetál, az nem élet! Ha öngyilkos lesz vagy így vegetál élet nélkül, akkor ketten lesztek felelősök, szendi barátod és te. Tán mást is kéne olvasnod, nemcsak ezt a közveszélyes őrültet!
2010. aug. 9. 13:19
 19/23 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem az a környezet, amiben anyukád él, sokkal károsabb, mint bármilyen antidepresszáns gyógyszer és tán még életveszélyes is, hiszen az is nagy csoda, hogy eddig nem kapott még ételmérgezést, vagy bármilyen komolyabb fertőzést, bőrbetegséget nálatok senki. (Ha a fürdőkádban több hónapig rohad valami anyukádnál, akkor nem tudom elképzelni, hogy rendesen tisztálkodna akár ő, akár az öcséd.)

Az elmondásod alapján egyértelmű, évek óta totál le van épülve anyukád és az elviselhetetlenül mocskos környezet segélykiáltás a külvilágnak.

2010. aug. 9. 13:58
 20/23 anonim ***** válasza:
52%

Édesanyád súlyos beteg. A depresszión kívül lehet más baja is van ( nem tudom a nevét, de az is betegség, amikor valaki sosem dob ki semmit és ott él a szemétben). Ha nem kezelik, akkor előbb-utóbb akár meg is halhat, mert esetleg tesz magával valamit.

Az meg, hogy nem szedte az orvos által felírt gyógyszert elég nagy felelőtlenség. Nem kell mindenféle könyvvel jönni, mindenre lehet cáfolatot felhozni. Kezdje el szedni és ha nem hat, akkor kell gondolkozni máson. De meg kell próbálni.

2010. aug. 9. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!