Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Dns teszt:Myheritage vagy...

Dns teszt:Myheritage vagy 23andMe?Melyiket csináltatnád/csináltattad meg?Miért pont azt?(bővebben lent)

Figyelt kérdés
A kettő közül melyik adhat pontosabb becslést meg melyik bontja le jobban nációkra az elemzést?Melyiknek mennyi idő alatt van eredménye és melyik "biztonságosabb"?(Mégis csak dns teszt...)

2020. aug. 25. 13:46
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

Én myheritage-t csináltam, aranyos, de sok minden ami érdekel fizetős volna.

Nem csalódtam benne, a származást megmutatta :)

2020. szept. 13. 11:22
 32/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha most kellene választanom, a 23andMe-re szavaznék. A MyHeritage csalódás, az Ancestry azoknak jó, akiknek vannak amerikai rokonai. A MH ad egy hozzávetőleges becslést, de semmi konkrétumot. (És listáz rengeteg 3-5. fokú “rokont”, vagy még távolabbi hozzátartozót, akiknél lehetetlen kibogozni, valóban van-e közös ősünk, vagy csupán néhány dns szegmensünk hasonlít. Főleg, hogy sokaknál egyáltalán nem szerepel családfa, vagy ha mégis, privátra van állítva…) Annyi biztos, hogy édesanyám valóban a rokonom, és találtam egy másodunokatestvért, akivel gyerekkorunkban találkoztunk utoljára. Amire számítottam, de nem valósult meg: geográfiai bontás, az apai és anyai gének különválasztása, amit a 23andMe elvileg tud. Kár, hogy az eredményre másfél-kétszer annyi ideig kell várni, de remélem, megéri… Ha valaki komolyabb tesztelésre vágyik, ne a kommersz cégek közül válasszon! Kicsit több pénzért kaphat megbízhatóbb az eredményt. Hogy valami pozitívat is írjak, a nyers DNS fájlokat több oldalra is fel lehet tölteni, és ingyen, vagy némi felárért, több szempontból is használhatóbb az eredménye. (Az már más kérdés, hogy mennyire fedi a valódi származást, de vannak egészen jó kalkulátorok.)
2021. jún. 26. 22:08
 33/34 anonim ***** válasza:

Én sem csalódtam a myheritageben, azt hozta amire számítottam, de az ancestry is.

Aki ért hozzá látja, hogy a 2 SZINTE ugyan az:

ANCESTRY:

Germanic Europe 43%

Eastern Europe and Russia 32%(ezen belül kihozta Szlovákiát és Magyarországot)

Baltic 10%

Balkans 5%

Norway 5%

Greece and Albania 3%

Sweden and Denmark 2%

MYHERITAGE:

Észak és nyugat európai 51,5%

Balkáni 28,1%

Görög és dél olasz 9,8%

Balti 7,8%

Skandináv 2,8%

2022. febr. 18. 21:34
 34/34 anonim ***** válasza:
Most ingyen lehet az ancestrynél dns tesztet szerezni. Akit érdekel írjon. Tényleg nem kamu, nekem is így lett meg.
2022. febr. 18. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!