Az állam beleszólhat abba, hogy a szülő hogyan neveli a gyerekét?
Ha például azért, mert rossz jegyeket szerzett többször megüti; úgy, hogy lila foltok lesznek rajta.
Vagy szíjjal megveri, hogy feljön a bőr és vérzik neki.
Kötelessége lenne. És elméleti szinten nagyon is jól működik a dolog. De a gyakorlati szinten (az én tapasztalataim szerint) nem.
Anno általános iskolás voltam, volt egy srác az osztályban, akit az apja rendszeresen vert, éheztetett. Apuka dolgozott, és a pénz lelkiismeretesen el is itta. A gyereknek főként akkor jutott étel, ha a konyhás nénik megsajnálták és adtak neki a kimaradt kajából. Az osztályfőnük tudott róla és folyamatosan jelentgette a gyámügynek, gyermekjólétinek. A gyámügy lepasszolta, a gyermekjóléti behívta apukat elbeszélgetni, hogy ejnye bejnye. Ott apuka ígérte a fűt, fát, egeret. Aztán hazament és jól elverte a gyereket. Nem tudom pontosan meddig, de emlékszem, hogy jó sokáig kellett a tanárnőnek intézkednie, míg egyszer végül csak elvették a gyereket apukától és elhelyezték normális nevelőszülőknél. Anyuka meghalt még korábban, így ő nem volt szóbajöhető, nagyszülők már nem éltek, nagynéni/nagybácsi nem volt, vagy ha volt is, nem jöhettek szóba, rájuk már nem emlékszem. Csak arra, hogy mekkora herce-hurca volt, míg végül szegény srác normálisabb helyre került, el apukától.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!