Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az normális ha...

Szerintetek az normális ha nincs ebéd akkor én nem csinálhatok magamnak, nem rendelhetek, nem mehetek kajáldába?

Figyelt kérdés

Anyám pár hónapja elkezdte azt hogy nem főz, csak nagyritkán, vasárnap esetleg mert akkor néha van vendég.

Oké, nem vagyok életképtelen, csinálok magamnak. Erre az volt a válasz hogy nem lehet, akkor csináljak mindenkinek. Én magamnak csak ilyen nagyon egyszerű dolgokat akartam, a legnehezebb is 3db palacsinta volt, illetve mivel én dolgozok anyámmal ellentétben nincs több órám hogy 5 személyre csináljak kaját.

Akkor rendelek. Hú akkora cirkusz lett belőle hogy mit képzelek, ők meg majd nézik stb.

Végül elkezdtem eljárni a 2 utcával arrébb lévő kajáldába, de már ez is tilos, bár normális indok erre nincs, csak akkor lehet ha őket is viszem és én fizetek.

Szerintetek ez normális? Gyakorlatilag el van várva hogy reggel ebéd vacsora szendvics legyen. Jelenleg munka előtt után eszek sunyiba, mert így kell tennem, máshogy nem lehet. (OKJ mellett dolgozok, most nyáron meg full 8 órában)

2020. aug. 2. 12:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
12%
Születésem óta úgy van hogy anya 30 napból 15+ dolgozik általába. Ebből 10 napközbe azaz nincs itthon hogy főzzőn de az is van hogy éjszakás és utána alig van ereje főzni ezért nem főz. Általába ilyenkor apa főz ha nem dolgozik ami szintén ritkán van. Meg apa általába olyan kajákat főz amit én nem szeretek. Apa csak hétvégén van itthon. Szóval bőven van alkalom amikor nem főz senki. Én műzlit eszek ha van itthon. Vagy egyáltalán semmit vagy sajtoskenyeret vagy kolbászt hagymával és tejfőlös kenyérrel. Én csak pár darab étel van amit tudok csinálni de azok is inkább édességek. Palacsinta, valami német palacsinta szerüség ami a magyar és az amerikai palacsinta között van és sültkrumplit amivel nem lehet jól lakni. De gondolkozok hogy megtanuljak nehezebb de meg is egyszerű kajákat megcsinálni
2020. aug. 2. 13:05
 22/31 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező: írtad, 5 főre kellene főznöd. És a többiek mit esznek, ha anyád nem főz?
2020. aug. 2. 13:16
 23/31 anonim ***** válasza:
11%
Miért nem főz az anyukad?
2020. aug. 2. 13:25
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nem értem anyád egesz héten vajaskenyéren él a család többi tagjával együtt? Eleg hamar lesz vitaminhiánya.

Mondjuk 5 emberre sem több idő főzni bizonyos dolgokat. Pl rakj fel egy zacskonyi tésztet vagy fél kilo riźst esetleg krumplit mártast sem sokkal több megcsinálni csak nagyobb lábas kell. Pl gombakonzerv, laradicsomszósz fűszerek összekevered sajtot meg nindenki reszel rá magának. Nyilván vannak ételek amit sok idő 5 főre pl rantott hús de van ami gyirsan megvan. Amíg dolgozol azt várja anyád hogy 8-16.30 ig ne egyél semmit? Gondolom a kollégaid is ebédelnek valahol. Reggel meg delután miért ne vehetnél bármit utközben. Gondolom nem szerelt rád kamerát és tudja merre jártál. Ha hisztizik mert ottho már nem eszel vajaskenyetet meg idegesitő de nem kell vele foglakozni. Ennyi. Erre csak a költözés a megoldás vagy ha felosztjátok egymás között hogy minden nao más főz. Egy napot ki lehet bírni munka melett is. Max nem palacsinta lesz hanem valami leves vagy más egyszerűbb étel. Pl csirkecomb caak be kell rakni a sütőbe megsül magától közben meg megfő a rízs. Nem kell mellette allni és jut mindenkinek. Legyél kreatív.

2020. aug. 2. 15:11
 25/31 anonim ***** válasza:
56%
Ne írjatok semmit inkább ide mert úgyis lepontozza a kérdező. Most őszintén: Ez egy nem normális állapot. Ha valahol nemnormális az állapot onnan el kell menni. De nem baj akkor veszekedjél velük meg pontozzál le engem is mert megérdemled :DDDDDDDD
2020. aug. 2. 17:16
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

25. Nem zavar hogy bárki pontozhat bárkit? Nem a kérdező pontozott le, de amúgy sem múlik rajta semmi akkor meg nem mindegy?

Minden esetre elég hihetetlen a sztori. 5 fős csalás aki 7 napból 6 nap vajas kenyeret eszik. Persze.

Honnan tudná meg anyád hova mentél enni ha nem vagy otthon? Ha elmeséled akkor min vagy meglepődve? Azt még elhiszem hogy a kajarendelésen cirkuszol de hogy azt várja csak vajas kenyeret egyél és egéaz nal semmit. Ilyen a világon nincs. Ki vásárol be és mi alapján?

2020. aug. 2. 18:47
 27/31 anonim ***** válasza:
61%

Anyád nem normális.

Javaslom, hogy munka előtt/alatt/után egyél éa ne beszélj róla. Otthon meg mondd azt, hogy fogyózol és 1 vajas kenyeret megkensz mondván a szobádban megeszed. Másnap meg kidobod.

2020. aug. 3. 09:22
 28/31 anonim ***** válasza:
67%

"Mert ha az anya csinálja meg, akkor a többieknek kényelmes, hiszen ők ülnék egész nap a valagukon, ahogy fogalmaztál, ugye? Ez pontosan mivel jobb?"

A kérdező azt írja, hogy "az anyjával ellentétben" ő dolgozik. Hát ha az anyja egész nap otthon van, akkor igenis férjen már neki bele, hogy kétnaponta rászánjon kb másfél órát arra, hogy főz valamit. Gondolom a kérdező is, meg minden más dolgozó személy is a háztartásban belead pénzt a közösbe, hisz ezek szerint az anyjának nincs keresete. És annyi nincs benne, hogy csináljon kaját a családjának? Az meg pláne gusztustalan, hogy egész addig, amíg senki nem eszik, tök rendben van, hogy nincs kaja otthon, de ha a kérdező rendelne vagy csinálna valamit, akkor hirtelen már jaj mi szegény többiek majd nézzük? Ha annyira zavarja az anyját, hogy a többieknek nincs kajájuk, akkor megintcsak, ő miért nem főz? Attól, hogy a kérdező se eszik semmit, neki miért lesz jobb?

Én is azt mondom, amit kb mindenki, ne foglalkozz vele, melóból hazafelé ülj be enni valahova, minden kommentár vagy bejelentés nélkül. Semmi köze hozzá, mit csinálsz a saját pénzeddel, azon felül, amit (gondolom) hazaadsz neki többek közt azért, hogy legyen mit enned...

2020. aug. 3. 16:59
 29/31 anonim ***** válasza:
42%

28!

Ja, persze. Nem kell ám mindent elhinni. Öten vannak, egy a kerdezo, egy az anya, gondolom akkor van egy apa és két testvér. Majd elhiszem, hogy ez igy van, ahogy o leirta, hogy az anya csak akkor főz, ha vendégek jönnek. Mit esznek akkor napokon kersztül? Ha anya nem dolgozik, miből elnek?

2020. aug. 3. 18:10
 30/31 anonim ***** válasza:
57%

29

Gondolom az apa fizetéséből, meg abból, amit a kérdező és a testvérei (?) hazaadnak. Nem lenne példátlan helyzet, hogy egy családban nem dolgozik az anya... És ha senki nem főz, akkor az a tippem, hogy hideget esznek napokon keresztül. Ettől függetlenül nyilván lehet, hogy neked van igazad, és kamuzik, vagy minimum ferdít, ezt nem tudhatom, egyik kérdésnél sem, nem csak ennél.

2020. aug. 4. 18:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!