Mit csinálhatok rosszul, ha így viselkedik séta közben? Vagy ez normális ilyen pici korban?
Van egy 3 hónapos kiskutyám, akit már elkezdtem tanítani pórázon sétálni. Nagyon húz, rohangál, és próbálom erről leszoktatni úgy, hogy ha feszül a póráz, megállok. Mostanában azonban rákezdett arra ilyenkor, mintha felmérgesedne, ha nem engedem rángatni a pórázt és elkezd morogni, ugatni, odakapni a cipőm után, és hátra veti magát. Ilyenkor nem nézek rá, csak állok, figyelmen kívül hagyom. Nagyon kellemetlen, mert hangosan vinnyogva ugat akaratosan, és már többször kaptam gúnyos tekinteteket, hogy jaj a kis cuki kutyát nem engedem szabadon rohangálni, biztos fáj neki, azért visít.
Nekem viszont a séta így a nyűg, hogy állandóan előre akar törni és össze-vissza rohangál, most pedig ez a hiszti.
Jó, ha ignorálom, amikor akaratoskodik séta közben, vagy valami mást kéne csinálnom? Szerintem az, hogy kapkod a cipőm után olyankor morogva, nem elfogadható viselkedés, le tudom erről így szoktatni?
Kutyaoviba járjatok el és ha elég idős lesz kutyasuliba is.
Szólj rá ha az ignorálás nem segít. Fegyelmezd hanggal és pórázzal is.
Nem régóta sétálunk, az oltások miatt kb. 2 hete.
Semmit nem bánok vele kapcsolatban, hogy kölyökként hoztam el a menhelyről, csodaszépen fejlődik, nagyon sok mindenre megtanítottam itthon, iszonyat értelmes picike és büszke vagyok azokra a dolgokra, amiket már ennyi idős korára megtanítottam neki. Kizárólag a sétánál ütközöm akadályba, igazatok van abban, hogy nem tudom, hogy álljak hozzá, mert nem akarom, hogy rosszat tegyek vele. Túlságosan izgatott lesz 4-5 perc séta után. Türelmes vagyok és bárhogy hisztizik, hogy engedjem rohangálni, nem hoz ki a sodromból. Nincs arról szó, hogy nem bírom, hogy kölyökként szeleburdi, egy nem pórázhoz szokott felnőtt menhelyes kutyával se gondolom, hogy könnyebb dolgom lett volna, mielőtt elhoztam, sok más kutyust elmentem sétáltatni.
Szomorú vagyok, hogy akkor a válaszok alapján ezek szerint egyedül reménytelen vagyok őt a sétánál kicsit megfegyelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!