Mennyire szokás még ez a fajta névfelvétel?
Kicsit megértem a #8-as válaszolót, de aligha olyan a leánykori neve, amiből nincs több az országban. így akarta, ám legyen, de nem praktikus, mert Kovács Kálmánné esetében semmit nem tudunk meg a nőről, csak hogy Kovács Kálmán férje. Ezzel a nő neve tkp. teljesen elveszik. Ezt már előttem írta egy válaszoló.
Indoklással meg lehet változtatni a vezetéknevet némi illeték kifizetésével.
Sokkal praktikusabb, ha Kovácsné Varga Irén, vagy - megtartva a leánykori nevét - Varga Irént kér bejegyeztetni az anyakönyvvezetőnél.
Mindenkinek jogában ázt a formát felvenni, amit az előírások megengednek.
Nem ismerek senkit, aki az elmúlt 10 évben így vette volna fel a férje nevét.
Ettől még biztos a normális női keresztnevén szólítanám, mint mindenki mást, aki idősebb, és ez a férjezett neve, mert régen meg ez volt a megszokott.
Ugyanakkor tényleg nekem is nagyon furcsa belegondolni, hogy egy ilyen nevű nő egy adatlap kitöltésénél azt írja be a saját keresztneveként, hogy Tamásné, Jánosné, Zoltánné stb.
Nem biztos, hogy Kovács Kálmánnénak K. K. a férje... Van esély rá, h nem... 🤣
Szerintem is borzalmas így viselni a nevet, én fontosnak tartom, hogy tudjam a keresztnevét annak, akivel beszélek.
Szerencsére nagyon ritka. Szörnyű forma, gyakorlatilag elveszíti vele az ember a keresztnevét. Aztán ha Kálmánnének szólítják őket, még ki vannak akadva, hogy de én Juci vagyok. Nem, bakker, nem vagy Juci. Kálmánné vagy, ez a neved, ezt választottad. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy Banánhinta Hercegnő vagyok, pont ugyanannyi közöm van a kitalált névhez, mint Kálmánnének a lánykori nevéhez. Semennyi.
Amúgy nyilván mindenki azt csinál, amkt akar, csak ez olyan nyitott szájjal a péniszerdőben szituáció. Önként lemond arról, hogy saját neve legyen, aztán háborog, hogy mindenki röhög rajta, amiért nő létére férfi neve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!