Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire szokás még ez a...

Mennyire szokás még ez a fajta névfelvétel?

Figyelt kérdés
Például ha egy nő összeházasodik egy Kovács Kálmán nevű emberrel, s úgy veszi fel nevét, hogy Kovács Kálmánné.

2020. júl. 26. 19:35
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
75%
Ha egy nő így veszi fel a férje nevét, az olyan, mintha elismerné, hogy ő a férj tulajdona. Az ilyenekre nem tudok önálló emberként tekinteni. Szerencsére már nem csinálják.
2020. júl. 26. 21:12
 22/54 anonim ***** válasza:
86%

Kicsit megértem a #8-as válaszolót, de aligha olyan a leánykori neve, amiből nincs több az országban. így akarta, ám legyen, de nem praktikus, mert Kovács Kálmánné esetében semmit nem tudunk meg a nőről, csak hogy Kovács Kálmán férje. Ezzel a nő neve tkp. teljesen elveszik. Ezt már előttem írta egy válaszoló.

Indoklással meg lehet változtatni a vezetéknevet némi illeték kifizetésével.

Sokkal praktikusabb, ha Kovácsné Varga Irén, vagy - megtartva a leánykori nevét - Varga Irént kér bejegyeztetni az anyakönyvvezetőnél.

Mindenkinek jogában ázt a formát felvenni, amit az előírások megengednek.

2020. júl. 26. 21:42
 23/54 anonim ***** válasza:
76%
8-as, akkor téged Kálmánnénak szabad szólítani igaz?
2020. júl. 26. 21:49
 24/54 anonim ***** válasza:
90%

Nem ismerek senkit, aki az elmúlt 10 évben így vette volna fel a férje nevét.

Ettől még biztos a normális női keresztnevén szólítanám, mint mindenki mást, aki idősebb, és ez a férjezett neve, mert régen meg ez volt a megszokott.

Ugyanakkor tényleg nekem is nagyon furcsa belegondolni, hogy egy ilyen nevű nő egy adatlap kitöltésénél azt írja be a saját keresztneveként, hogy Tamásné, Jánosné, Zoltánné stb.

2020. júl. 26. 21:51
 25/54 anonim ***** válasza:
75%

Nem biztos, hogy Kovács Kálmánnénak K. K. a férje... Van esély rá, h nem... 🤣

Szerintem is borzalmas így viselni a nevet, én fontosnak tartom, hogy tudjam a keresztnevét annak, akivel beszélek.

2020. júl. 26. 21:52
 26/54 anonim ***** válasza:
87%

Szerencsére nagyon ritka. Szörnyű forma, gyakorlatilag elveszíti vele az ember a keresztnevét. Aztán ha Kálmánnének szólítják őket, még ki vannak akadva, hogy de én Juci vagyok. Nem, bakker, nem vagy Juci. Kálmánné vagy, ez a neved, ezt választottad. Ennyi erővel én is mondhatnám, hogy Banánhinta Hercegnő vagyok, pont ugyanannyi közöm van a kitalált névhez, mint Kálmánnének a lánykori nevéhez. Semennyi.

Amúgy nyilván mindenki azt csinál, amkt akar, csak ez olyan nyitott szájjal a péniszerdőben szituáció. Önként lemond arról, hogy saját neve legyen, aztán háborog, hogy mindenki röhög rajta, amiért nő létére férfi neve van.

2020. júl. 26. 22:07
 27/54 anonim ***** válasza:
82%
26-os, ezt én se tudtam volna szebben megfogalmazni. Itt előttünk az egyik azt írta, hogy a hivatalos okmányokon úgyis rajta van a leánykori neve, arról kiderül, hogy hogy hívják. Igen, kiderül, hogy amikor még leány volt, akkor hogy hívták, de már nem az, hanem asszony, tehát most már nem úgy hívják, hanem úgy, hogy Kálmánné. Ez a "hogy szólíthatom" kérdés is teljesen felesleges és okafogyott, megmondta, hogy Kálmánné a neve.
2020. júl. 26. 22:18
 28/54 anonim ***** válasza:
87%
Az a leggázabb, amikor valaki elválik, de megtartja ezt az "asszony(állat)nevet". A válás után x évvel, amikor Kálmán már éppen a harmadik gyermeket gyártja az új feleségének, az exfelesége még mindig Kálmánné.
2020. júl. 26. 22:26
 29/54 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolnám hogy nem igazán szokás fiatalok közt, erre pont valamelyik nap láttam 2-3 huszonéves ismerősömet hogy így vették fel férjeik nevét. Amíg legális, bármi előfordulhat :)
2020. júl. 26. 22:54
 30/54 anonim ***** válasza:
6%
Én meg nem gondoltam,hogy még mindig ennyi sötét ember él itt...
2020. júl. 27. 06:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!