Mennyire szokás még ez a fajta névfelvétel?
Figyelt kérdés
Például ha egy nő összeházasodik egy Kovács Kálmán nevű emberrel, s úgy veszi fel nevét, hogy Kovács Kálmánné.2020. júl. 26. 19:35
11/54 anonim válasza:
Mi ebben a ciki amúgy? És miért kéne bármiféle divatot követni?
12/54 anonim válasza:
Akkor felvehetted volna a vezetéknevét úgy, hogy +né, és mellé a leánykori neved. Vagy ha ragaszkodsz a férjed keresztnevéhez, hogy a te neved legyen, akkor is meg lehet hagyni mellette a saját keresztnevedet, ezek még mindig normálisabbak. :D
13/54 anonim válasza:
Régen ez még elvárás volt, meg nem nagyon volt más választás, de ha egy fiatal nő így mutatkozna be, azt onnantól csak simán Kálmánnak szólítanám.
15/54 anonim válasza:
13
Ha így mutatkozna be, nyilván nem vagytok olyan viszonyban, hogy a keresztnevén szólítsd, észlény. Nem mindenki a haverod.
18/54 anonim válasza:
Micsoda színvonal...
Ti ugye nem vagytok felnőttek?
19/54 anonim válasza:
Fű, én hülyét kapok munkahelyi levelezesben ettől. Anno felirtam kis cetlikre, hogy a Jánosné az a Anna, a Tamane az Júlia... (Olyan kollegak akik pl.masik telephelyén dolgoznak) Ez már nem korszeru a munka világában. És kicsit idegesít bevallom, hogy neki fontosabb az hogy megtudjam hogy házas, mint az hogy még tudjam szólítani.
20/54 anonim válasza:
Szerintem valahol most már az egyenjoguságot akarják hangsúlyozni azzal, hogy a feleség megtartja a lánykori nevét is. Valahol nekem erről a Szolgálólány meséje jut eszembe, ahol a szolgálók a gazdájuk nevét viselték😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!