Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, ti a karantén...

Egyetemisták, ti a karantén alatt hazaköltöztetek? Irreális ezt elvárnom?

Figyelt kérdés

Lányom albérletben él Budapesten, csak a lakhatása 250 ezer forint. (Mielőtt jönnétek azzal, hogy miért nem lett neki lakás véve, közlöm, hogy lett, de még nincs kész, szerkezetkészen vettük.)

Emellé még jön az, hogy napi kétszer minimum rendel/étteremben eszik, ha ott van. Az ottani fodrásza, körmöse többszöröse árban, mint az itthonija. Ez persze érhető, nem lehet összehasonlítani a budapesti árakat egy vidéki város áraival, nem is ez a problémám. Hanem hogy most itt volt ez a covid, márciusban hazaköltözött. A lakás tulaja mondta, hogy mivel nincs ott a lány, ezért csökkentette a lakbért, amíg vissza nem költözik, a parkolóhely bérleti díját teljesen elengedte, rezsi, fogyasztás sem volt így. Itthon nem éttermezik annyit, főleg, mivel van kb 2 étterem, ami jó, meg én főzök minden nap, így egyszerűbb neki, ha itthon eszik.

Ezzel nem kevés pénz maradt a zsebemben. Beszéltünk róla, hogy esetleg felmondanám az albérletet, mert ha ősszel is ez lesz (távoktatás, online zh-k, vizsgák), akkor felesleges ott lennie egyedül egy lakásban. Ő viszont erről hallani sem akar, mert hogy neki ott van az élete, utál itt lenni és hogy már azt várja már hónapok óta, hogy költözhessen vissza és biztos nem fog itthon ülni még egy fél évet.

Csak közben a már megvett lakásra is rengeteget kell költeni, a Pestre járkálás is egy kisebb vagyon a kocsijával, meg amit ott elkölt akár csak kajára... Így, hogy itthon van, ezek ugye nincsenek.

2020. júl. 20. 16:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
59%
Etessétek a trollt, ha ennyire képtelenek vagytok átlátni rajta...
2020. júl. 20. 19:54
 22/27 anonim ***** válasza:

A legnagyobb gond, hogy nem becsüli azt, amit kap tőletek és nem érti a pénz értékét.

Szerencsére én is tehetősebb családból származom, így szintén kaptam házat stb. De ugyanúgy diákmunkáztam végig egyetem alatt és felfogtam, hogy mi mennyit ér és mekkora segítséget kaptam a szüleimtől.

Én azt javaslom, hogy a lakhatason kívül mást ne fizess neki. Ha éttermezni akar meg luxus dolgokra költeni, akkor keresse meg a rávalót. Budapesten van bőven diákmunka, próbálja ki, hogy milyen és mennyit lehet vele keresni. Nem fog utána folyamatosan ettermezni, annyi biztos.

Olcsóbb albérletet is lehetne keresni, vagy akár szobát más egyetemistakkal, ha mindenáron visszamenne minél hamarabb Budapestre.

Ha végig elkényeztetitek, akkor mi lesz szerinted, amikor dolgozni kezd és pályakezdőként jó, ha a nettó 200-at megkapja majd? Nem fogja tudni fenttartani ezt az eletszinvonalat dolgozókent sem.. Majd segithettek neki mindig..

Ha megtanulna bánni a pénzzel már most, akkor talán könnyebb lenne később is megoldania egyedül.

2020. júl. 21. 10:43
 23/27 anonim ***** válasza:

Sztem minden menjen úgy, mint eddig. Írod, h a lányod normálisan tanul, tehát megerdemli ezeket a körülményeket. Nem kell sajnálni tőle. Nektek van penzetek erre, hova akarod rakni, ha nem a gyerekedre.

Majd biztosan lesz olyan időszak, amikor ti már nyugdíjban lesztek és az ő bevétele lesz nagyobb, mint a tiétek, nyilván ő sem fogja sajnálni rátok a pénzt majd akkor.

Menjen minden így, mint eddig.

2020. júl. 21. 12:23
 24/27 anonim ***** válasza:

23-as, már bocs, de kit érdekel, hogy jól tanul? Ez talán feljogosítja a fanyalgásra, követelőzésre, hogy neki alanyi jogon jár a 3x olyan drága fodrászka, körmöske, rendelgetés NAPI 2x, hogy a többit már ne is említsem? Van fogalmad róla, hogy ezekért a szülők mennyit dolgoznak? Mert aki ilyen jól keres, annak nem adják ám ezt ingyen.

A tanulás a méregdrága dolgok fínanszírozásának elvárására egyáltalán mentség, mivel nem feltétele a jó jegyeknek ez. Nem utolsó sorban pedig ne felejtsük el, hogy a gyerek magának tanul, hogy a saját életében jusson előrébb, nem pedig a szülőnek, hogy ezért anyagi értéket, kvázi fizetséget várjon el ekkora mértékben. Ja és hadd ne legyen már a szülőnek kutyakötelessége a saját keresete jelentős részét ráköltenie, mert őfelségének büdös lenne egy olcsóbb albérlet, tömegközlekedés használat vagy éppen elkészíteni egy egyszerű ételt rendelgetés helyett. Nem írta a kérdező, hogy nem akarja támogatni a lányát, csak hogy az általa elvárt szinttel van baja.

2020. júl. 21. 14:34
 25/27 anonim ***** válasza:
8%

23as vagyok

Nem tudom mennyit dolgoznak ezért a pénzért.

Amúgy nem kell képmutatónak lenni. Nyilván nem egy gyárban vannak szalag mellett a szülők, mert akkor eddig se fért volna bele havi 250 ezer. Mégcsak azt sem hiszem, h ez a pénz a keresetuk jelentős része lenne.

Nem kell sajnálni a gyerektől a dolgokat, úgyse viszik a sírba a pénzt.

2020. júl. 21. 15:17
 26/27 anonim ***** válasza:

Aha szóval ha valaki nem fizet ki a gyerkőckének egy 250 ezres albérletet, “csak” 160 ezreset mondjuk, akkor “sajnálja” tőle. Értem. Az irigy szüleje ezt a különbözetet, amiért ő maga dolgozott meg, esetleg szeretné a saját extra igényeire, erre még nem gondoltál?

Azt meg nem kéne eldönteni, hogy áh ez biztos nem jelentős pénz nekik, mert nem vagy a könyvelőjük. Ha a szülőben emiatt kérdések merülnek fel, akkor meg pláne.

2020. júl. 21. 19:49
 27/27 anonim válasza:

Nem mentem haza. Viszont finanszírozom magamnak teljesen a dolgot. A családomnak nem kell egyáltalán támogatnia hála az égnek.

Szerintem sokat kap tőled. Mondd neki, hogy visszamehet ha vállal diákmunkát. Tudja meg mi a meló.

2020. júl. 21. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!