Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták, ti a karantén...

Egyetemisták, ti a karantén alatt hazaköltöztetek? Irreális ezt elvárnom?

Figyelt kérdés

Lányom albérletben él Budapesten, csak a lakhatása 250 ezer forint. (Mielőtt jönnétek azzal, hogy miért nem lett neki lakás véve, közlöm, hogy lett, de még nincs kész, szerkezetkészen vettük.)

Emellé még jön az, hogy napi kétszer minimum rendel/étteremben eszik, ha ott van. Az ottani fodrásza, körmöse többszöröse árban, mint az itthonija. Ez persze érhető, nem lehet összehasonlítani a budapesti árakat egy vidéki város áraival, nem is ez a problémám. Hanem hogy most itt volt ez a covid, márciusban hazaköltözött. A lakás tulaja mondta, hogy mivel nincs ott a lány, ezért csökkentette a lakbért, amíg vissza nem költözik, a parkolóhely bérleti díját teljesen elengedte, rezsi, fogyasztás sem volt így. Itthon nem éttermezik annyit, főleg, mivel van kb 2 étterem, ami jó, meg én főzök minden nap, így egyszerűbb neki, ha itthon eszik.

Ezzel nem kevés pénz maradt a zsebemben. Beszéltünk róla, hogy esetleg felmondanám az albérletet, mert ha ősszel is ez lesz (távoktatás, online zh-k, vizsgák), akkor felesleges ott lennie egyedül egy lakásban. Ő viszont erről hallani sem akar, mert hogy neki ott van az élete, utál itt lenni és hogy már azt várja már hónapok óta, hogy költözhessen vissza és biztos nem fog itthon ülni még egy fél évet.

Csak közben a már megvett lakásra is rengeteget kell költeni, a Pestre járkálás is egy kisebb vagyon a kocsijával, meg amit ott elkölt akár csak kajára... Így, hogy itthon van, ezek ugye nincsenek.

2020. júl. 20. 16:48
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
58%

10.

Nem vett neki, kamu a kérdés!

2020. júl. 20. 17:36
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem kamu. Nem tudom, miért lenne az. Férjem és a lányom álláspontját már ismerem ezügyben, nagyszülőket nem akarjuk ezzel traktálni. Barátokra meg úgy érzem, ez nem tartozik. Itt meg csak nem ismer fel senki sem.

A 250 ezerben minden benne van. Lakbér, rezsi, közös költség és a saját parkolóhely a mélygarázsban.

Dolgozni nem fogjuk elküldeni, mivel még tanul. Nem büfészakon, láttuk most is, hogy mennyi energiája volt benne 1-1 beadandóban, vizsgában. Tényleg nem a plafont bámulja napközben, hanem tanul.

2020. júl. 20. 17:55
 13/27 anonim ***** válasza:
22%
mi a kérdés?
2020. júl. 20. 17:57
 14/27 A kérdező kommentje:
Az egyetemistákhoz szólt, hogy ők maradtak-e a karantén alatt albérletben! :)
2020. júl. 20. 18:03
 15/27 anonim ***** válasza:
58%

Miből tudom, hogy kamukérdés?

"Lányomnak csak a lakhatása 250, mindennap éttermezik, természetesen lakást azt vettünk neki" --> ááá, kicsit sincsen néphergelő felhangja, ismerve a magyar átlagbéreket...

2020. júl. 20. 18:06
 16/27 A kérdező kommentje:

De most őszintén, engem hol érdekel a többi ember keresete?

Van, aki még ennél is többet költ, akkor én is csapkodjam az asztalt, hogy mit képzel magáról?!

2020. júl. 20. 18:18
 17/27 anonim ***** válasza:
59%

16.

Hát te tényleg vagy nagyon értesz a trollkodáshoz, vagy tipikus buta gazdag vagy :)

"Van, aki még ennél is többet költ,"

Az gondolom nem esett le, hogy az ÁTLAG magyarnak nincs miből ekkora összegeket költenie, mint állítólag neked? Érted?

Ha érdekel, én is egyetemista vagyok, és nem engedhetek meg magamnak albérletet sem jó ideje. Képzeld, ilyen emberek is vannak, nem húzhat mindenki elő zsebből havi 205+-t.

2020. júl. 20. 18:26
 18/27 anonim ***** válasza:
44%
*250+-t
2020. júl. 20. 18:26
 19/27 anonim ***** válasza:
68%
Én részben megértelek mindkettőtöket. Én kollégista voltam, tehát nekem nem volt választásom, mert körülbelül egyik napról a másikra ki lettünk dobva és haza lettünk küldve. Bár jó a kapcsolatom a családommal stb., én is sokkal szívesebben maradtam volna az egyetem városában, mert egyszerűen az egy nagyváros, ott minden téren sokkal több lehetősége van az embernek (tanulás, munka, sport, szórakozás, kultúra, minden - aminek a korlátozások idején nyilván nem volt jelentősége, de már van) és ott volt csomó barátom is, míg itthon pedig nincsen semmi. Én ingázok (kollégista szeretnék lenni szeptembertől, ha lesz normál tanítás persze... és ilyen rövid időre nem is adnak ki semmit), de borzalom, csomó idő és egyébként nem kevés pénz is elmegy az utazással. Szóval én megértem, mert az ember mondhatni kiszakad a megszokott környezetéből és ez senkinek nem tetszik. Ugyanakkor tényleg sok pénz menne el rá "feleslegesen", hogy ott éljen és jogos elvárás egy szülőtől, hogy a gyerek ezt is vegye figyelembe. Szóval szerintem igazad van, én sem költenék el annyi pénzt csak arra, hogy ott éljen. Max. lehet faragni a költségeken itt-ott pl. olcsóbb albérlet, főz/otthonról visz enni, otthon jár körmöshöz stb., de nyilván ez a ti dolgotok. Annyi, hogy én mondjuk nem mondanám fel az albérletet (ha nem szándékoztok másikat keresni), mert még nem lehet tudni hogyan fog indulni a szeptember, csak pletykálnak róla. Lehetséges, hogy normális tantermi oktatás lesz vagy az is lehet, hogy csak a gyakorlati órákon és szemináriumokon lesz elvárt a személyes jelenlét míg az előadásokat online formában tartják stb. Úgyhogy könnyen előfordulhat, hogy szeptemberben is szükség lesz albérletre.
2020. júl. 20. 18:28
 20/27 anonim ***** válasza:
4%
Itt az a baj, hogy a lányod nem értékeli ezt. Nemhogy verné a fenekét, hogy kap lakást, most is van hol lakni, de ő körmöshöz járogat meg egy tésztát nem főz meg
2020. júl. 20. 19:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!