Temetkezesi kerdes,megengedett,ill.elfogadhato,ha valaki nem tart temetest,bucsuztatot a hozzatartozojanak,csak hamvasztas utan egyszeruen hazaviszi a hamvakat?
Nekem egy ismerősöm hazavitte a felesége hamvait urnában, nem tartott semmilyen szertartást. De ő nem anyagi okokból, hanem mert megrendítette a felesége halála, és nem akart tőle megválni. Az engedélyeztetést nem tudom, de azt tudom, hogy létező jelenség.
Én képtelen lennék egy holttest maradványaival egy fedél alatt élni, bármennyire is szerettem. Inkább mennék minden nap a temetőbe, mint hogy ott álljon a polcon és nem tudom...reggel belépek a szobába és ott egy urna.
Én konzervatív vagyok, szerintem halottnak a temetőben a helye. Ezért az én halottaim ott lesznek...
de ez nem jelenti azt, hogy elvárom, hogy más is így gondolkozzon. Nemrég halt meg a férjem nagynénje, sjanos a vírus miatt nem volt látogatható előbb az otthnban, később a kórházban. Az ő családja úgy gondolta, szeretnék kicsit maguk közt tudni, ezért hazavitték a hamvakat. MAjd ha készen állnak rá, eltemetik, nincs ezzel semmi gond.
6-os vagyok.
Nekem 180 ezer forint volt a hamvasztás + 10 ezer az urna.
De ne tud meg milyen egyszerű módon adják oda..( összehajtható karton doboz, mint amibe a torták is vannak és hát ne haragudj de keress rá az urna betét szóra, mert az úgy néz ki,mint egy porszívó zsák persze az ügyintézési díj van vagy 8 ezer 2x is... Holott műanyag dobozról volt szó.
Kapsz egy engedélyt a vállalkozástól, hogy haza vitted és a szét szóráshoz is külön kell.
Persze szét szórjuk mi is csak csillapodjanak a kedélyek.
Van egyébként Tatán egy olyan, hogy emlékerdő. Fát ültetnek a " hamvakból" így egy fára lesz kitêve a név. Én még ezen gondolkodom.
#15 (és 6-os)
Szerintem téged nagyon átvágtak, ami nagy disznóság egy amúgy is megtört emberrel szemben.
Itt vannak a budapesti és Pest megyei árak, lényeges eltérés ettől másutt sem lehet, legfeljebb lefelé:
Fiam keresztapjáék csinálták ezt, mi totál egyetértettünk velük.
Az anyukája mentális beteg lett, az utolsó pár évét úgy élte le, hogy sokszor félrebeszélt, nem tudott magáról, képzelt történeteket valósnak vélt, stb...
A rokonai mind hirtelen eltűntek, mikor koderült hogy 0-24es felügyeletre szorul. Egyedül a fiam maradt mellette, magához költöztette, istápolta.
Mikor kórházba került, és az orvosok közölték max 1 hete van, az összes rokon felbukkant, volt aki pofátlanul egyből az örökség, végrendelet után érdeklődött, mikor 10éve felé se nézett. (10éve még jó anyagi körülményei voltak a néninek, de a kezelések, stb miatt már a fia tartotta el, amije volt kb minden el lett adva, abból a hitele kifizetve. Fia tartotta el gyakorlatilag)
Ők fogták, hazavitték a hamvait (a megboldogult férje mellé). A búcsúztatón pedig 10en voltunk kb, akik az utolsó időben is ott voltunk mellette. Rokon 1sem lett meghívva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!