Mi lenne a helyes döntés?
4 hónapja ért véget egy 6 éves kapcsolatom minek okán haza költöztem a szüleimhez mert eléggé magam alatt voltam/vagyok.
Ők győzködtek, hogy legyen így, hogy ne maradjak egyedül.
Viszont úgy érzem, hogy többet ártanak mint segítenek.
Van munkám és tisztességesen be is járok ahogy eddig, de a szüleim olyan nyomást gyakorolnak rám amit szerintem már nem tudok elviselni.
Pl: Elhagytak, vegyek új kabátot, mostmár az a dolgom, hogy lemenjek nekik a boltba. nézzek tükörbe hogy nézek ki, ők ilyen idősen jobbak voltak nálam...főként apám. Anyám kora reggel panaszkodik, hogy milyen rossz férj és mikor haza jövök munkából minden jó, megy a kacagás és közbe a szurkálódás. Dicsérgetik az unokatestvérem, hogy ő milyen helyes srác, milyen szép magas, stb.
Tudnátok segíteni nekem, hogy mi ez? Barátnőm már nincs akivel megbeszéljem az engem érintő dolgokat és apámékkal meg nem lehet erről beszélni mert csak még jobban nekem állnak.
26f
Hogy a boltba lemész, az nem katasztrófa, azt akkor is megteszed, ha magadról gondoskodsz.
Amit a szüleid mondanak unokatesóról, meg úgy általában, azok jelentéktelen dolgok, csak azért veszed magadra, mert a szakítás miatt most érzékenyebb idegállapotban vagy.
Ne szívj mellre mindent!(...és nehogy már valakiről ne lehessen elismerően beszélniük, mert te azt magad felé kritikának veszed!)
Döntsd el, hogy otthon viseled el a szüleidet, úgy, hogy esetleg még félre is tudsz tenni, vagy albérletben valami idegent, miközben ezért még fizetsz is.
Ha meg önálló lakást veszel ki, akkor soha nem lesz saját lakásod, még egy garzon sem.
Ha a szakítás miatt elhanyagolod magad, lompos és szakadt vagy, akkor jó, ha valaki erre figyelmeztet. A szüleid ezeket csak jóindulatból mondják.
Boltba menni? Bele ne szakadj már, miközben mosnak, főznek, vasalnak, takarítanak rád.
Azt meg hogy az unokatestvéredet magasnak tartják valószínűleg azért zavar, mert te alacsony lehetsz, vagy legalábbis nála alacsonyabb.
Ne vegyél mindent magadra, a szüleid élete és minden szava nem csak rólad szól.
Nyalogasd a lelki sebeidet, egy szakítás senkinek nem könnyű, de ne szüleiddel gyűlölködj, mert egy kapcsolat becsődölt. Lesz még egy pár ilyen, míg megtalálod a párod.
Mondjuk felőlem albérletbe is mehetsz, de ott sem lesz jobb, míg a lelkedben nincs béke, ami a te fő bajod.
A reakciód alapján nálad valami mentálisan nem kerek.
Majd máskor szíveskedj megírni, hogy milyen véleményeket vagy hajlandó elfogadni. Sajnálom a hülye álproblémádba fektetett értékes perceimet, a pontozásodra meg tojok vastagon!
Részvétem a szüleidnek!
Menj albérletbe!
A kipontozott részbe meg kedvedre írd bele a szüleid gyalázását, mert láthatóan az volt a célod!
.........................................
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!