Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj, ha én nem akarom elkötele...

Baj, ha én nem akarom elkötelezni magam még egy jó pár évig? Ettől ki fognak nézni?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, még mindig olyan, mint kamaszkoromban. Úgy értem, szinte ugyanúgy nézek ki, habár nőiesebb lettem, ugyanazokon a dolgokon nevetek, ugyanolyan céljaim vannak, mint kamaszként. Egyedül az változott, hogy egyetemre járok, már szülői engedély nélkül járhatok bulizni és van munkám, amiből eltartom magam függetlenedve a szüleimtől. Szóval önálló lettem, de még ugyanúgy "gyerek aggyal" rendelkezem. Én olyan társaságban vagyok, ahol a legfontosabb a fiatalság élvezése, új dolgok kipróbálása, tapasztalatszerzés. Minden barátom így gondolkodik. Kicsit olyan, mintha álomvilágban élnénk, legalábbis én mostanában így érzem. Néha, mikor ülök a parkban, látom,a hogy nálam fiatalabb, 20-21 éves lányok már babakocsit tolnak vagy a kisgyerekükkel sétálnak. Én ebbe a szituba bele se tudnék gondolni. Ami aggaszt, hogy ismerkedem, flörtölök, randizom, nem vagyok egyéjszakás kalandokat kedvelő típus, de mondjuk úgy, hogy nem szeretem elkötelezni magam vagy komolyabb kapcsolatba bonyolódni. Szüleim nem, de idősebb emberek, ismerősök folyton kérdezgetik, hogy mikor házasodom meg, mert hogy az ő lányuk, meg fiuk már 20 évesen házasodott. Annyira fura és erről beszélgettem a szüleimmel, hogy most tényleg én gondolkodom hülyén és az a normális, hogy 19 évesen házasodik valaki és 22 éves korára már 2 gyereke lesz? Könyörgöm, még csak 23 vagyok, fiatal felnőtt, 20as éveim elején, miért kéne már az elköteleződésen gondolkodnom? Annyira nem értem ezt, hogy ez mióta "elvárás".
2010. aug. 2. 00:30
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Ez mindenkinek a saját választása, döntése. Nem vagyunk egyformák, valakinek az a szórakozás, hogy gyereket vállal. Én mondjuk nem akarok soha gyereket (egyelőre így gondolom), mert akkor már nem tehetnék meg annyi mindent, más meg fordítva van ezzel. Ha megtalálod a társadat, akivel olyan jól megvagy, mint borsó meg a hélya, akkor viszont hülyeség azt mondani, hogy "még nem akarok tartós kapcsolatot", mikor lehet, hogy utána sosem találnád meg az igaz szerelmedet. Ha meg meg is találnád, az nem Ő lenne, lehet, hogy már más érzés lenne. Egyébként meg nem feltétlen komor élet a felnőtt élet. Szerintem az arany középút a legjobb, amikor már van felelősség, de van szabadság is. De ezt mindenki maga érzi, és aki nekem beszól, annak megmondom, hogy mi a helyzet, és hogy ne ő akarja élni az én életemet.
2010. aug. 2. 01:43
 22/26 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem az begyöpösödött, aki a huszas évei elején alapít családot, mint nagymamáink. Legalább kiéled magad, tök mindegy, hogy van-e párod, akkor is élhettek ezerrel. Lehet, hogy te nem 40évesen fogsz rájönni, hogy ja neked ez kevés és még élni kell picit és nem lesz válás, lehet ez a normális felfogás...végre egy ilyen ember!:)
2010. aug. 2. 01:53
 23/26 anonim ***** válasza:
Én meg azt gondolom 22 éves fejjel, hogy ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie, de igazából a véleményem a tieddel egyezik meg csupán annyiban különbözünk, h engem nem érdekel ha emiatt lenéznek v fújjolnak mert ez az én életem az én döntésem stb + én már nem tanulok csak dolgozom, de most nincsen barátom és még ha lenne is nem hiszem, h gyermeket akarnék pláne nem 22 évesen az én ismerősi körömben is vannak 20 éves anyukák és akik jó párt választottak bizony boldogulnak jól élnek nem ítélem el őket, de vannak akik csak napról napra élnek! Szóval igen legyen ez a te döntésed, de akkor meg ne foglalkozzál már, h erről ki mit gondol! Én mikor valami hasonló megjegyzést mondnak csak annyit szoktam mondani ez nem a te dolgod nem a te életed ennyi! Ha eldöntesz valamit akkor ne érdekeljen már, h ki mit gondol rólad, mert ez elég szánalmas! Megjegyzésként még annyit 23 éves vagy boldog egyetemista persze, h nem akarsz még férjet gyereket, de ez változhat!
2010. aug. 2. 08:41
 24/26 Száraj válasza:
50%
Én is úgy gondolom, hogy mindenkinek saját élete van, s ha neked az jó, hogy sokat bulizol, pasizol akkor élj úgy. De vajon ha már csak 1-2 éved lenne hátra akkor is ezt tennéd? Mindent ugyanígy csinálnál? Én 24 éves vagyok, s van egy csodálatos férjem. Soha sem gondoltam arra, hogy ilyen korán férjhez megyek. De megtaláltam Őt, s megszületett bennem a döntés is. Persze azért én előtte nem faltam a pasikat, még ha sokan sok mindent akartak is tőlem. Vártam, s milyen jól tettem. De ez az én életem, viszont én maximálisan azt tudom mondani, hogy igazán boldog vagyok. :-) Mindent együtt élünk át, s nem hiányzik semmi. Te boldog vagy? Teljesnek érzed az életed? A te életed, te döntésed, de minden döntésed után van következmény is, amivel nem árt számolni. Ja és amit az elején írtam, hogy ha csak 1-2 éved lenne mindent úgy csinálnál e, félre ne értsd. Kívánom, hogy sokáig élj, csak én mostanában ráálltam arra, hogy reggel mikor felkelek elgondolom, hogy ha ez lenne az utolsó napom, hogy csinálnám... S így egészen másként alakul a napom...bizonyára érted,miért.
2010. aug. 2. 12:37
 25/26 anonim ***** válasza:
49%

figy,én most vagyok 29 és pont úgy gondolkozok mint Te,kérdező! Van pár éve egy pasim,de eszem ágában sincs lekötni magam mellette,élvezzük együtt az életet,és ez így tökéletes!

De mivel még szeretnék élni,ismerkedni,más pasikkal is,ezért abban állapodtunk meg hogy együtt vagyunk amig tart,de ha már nem jó,akkor szétmegyünk. Így mindkettőnk szabadsága megmarad,de ugyanakkor van is egy biztos pont aki szeret.

Mondjuk még én is egyetemre járok,meg dolgozok időnként,szóval ez a tanulás dolog is kitolódott manapság. Én a 20-as éveimben hol tanultam,hol dolgoztam. Aztán megint tanultam,megint dolgoztam. De kerestem az utam,melyik szakma/hivatás való legjobban nekem. Most olyan képzésre járok amivel úgy érzem,végre az életcélomat valósitom majd meg,megtaláltam az én utam! És nagyon boldog vagyok ettől. Engem a leendő hivatásom egész életemben boldoggá fog tenni, mellette persze lesznek partnereim,meg barátok,szüleim,testvéreim is mellettem vannak stb de tőlem távol áll ez a házasság-gyerek-férj háromszög. Én attól lennék boldogtalan, ha úgy kéne élnem.Brrr ...:D

2010. aug. 2. 12:56
 26/26 Allison ***** válasza:
Azért egy háztartás nem olyan nagy szám. Nekem tizenévesen is el kellett vezetni és nem volt gond. Meg külön éltem 23 évesen sőt nem csak 23 évesen de sosem jutott eszembe ilyen egyéjszakás kaland vagy akármi, mindig is komoly kapcsolatban gondolkodtam. Nem akartam éretlen maradni és mindig is túl komoly voltam de ez nem jelenti azt hogy nem élvezhetem az életet és rögtön gyereket kell szülnöm meg férjhez mennem!
2010. aug. 2. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!