Ha 1 hónap után megkérnék a kezetek, igent mondanátok?
Ismerted korábban?
Lehet hogy furán hangzik, de a jó párkapcsolatnak nem sok köze van az érzések fokához. A szerelem nélkülözhetetlen elem, de nagyon kevés ahhoz, hogy a kapcsolat jövőjét megítéljük. Annak sokkal inkább a két fél JELLEMÉHEZ és ÉRTÉKRENDJÉHEZ van köze.
Meg tudod válaszolni rózsaszín köd nélkül, reálisan a következő kérdéseket?
1. Mennyire tiszteli a párod az embereket általában?
2. Hogy reagál azokra, akikkel nem ért egyet? Haragszik rájuk, rossz véleménye van róluk? Egy házasságban sokszor fogtok nem egyetérteni.
3. Hogy kezeli a konfliktusait a családtagjaival?
4. Általánosságban: becsületes ember? (A megcsalás a becsületeseknek nem szokása...)
5. Mi a véleménye a házasságról? Ő mit ért ezalatt?
Ne azt nézd, veled hogy bánik most, mert nyilván a tenyerén hordoz. Azt nézd, hogy bánik most a hozzá közel álló más személyekkel, főleg rokonokkal. Ui. egy év múlva te is azok közé fogysz tartozni, és hasonló bánásmódra számíthatsz.
Ha ismerted korábbról, sokkal könnyebb dolgod van, mert vissza tudsz emlékezni a szerelem nélküli időkre, amikor reálisabb volt minden. Ha csak most ismerted meg, vigyázz. Ennyi idő alatt szinte lehetetlen valakit igazán megszeretni. Tájékozódj a közös ismerősöktől a fenti kérdésekkel kapcsolatban.
Az én férjem azzal kezdte az udvarlást, hogy megkérte a kezem. De mi 3 éve ismertük egymást, és én tudtam a fenti kérdésekre adott válaszaim alapján, hogy bárkinek kiváló férje lenne. Ez be is igazolódott. 15 éves házasok vagyunk.
te tudod, mit érzel, helyetted dönteni senki nem tud. jó tanács se nagyon van, ismeretlenül pláne.
az első férjem 3 évig udvarolt. 4 év házasság után elváltunk. bár őszintén 1 év múlva el kellett volna.
második férjemmel megismerkedésünk másnapja(!) óta együtt élünk. esküvő nem volt azonnal, de 11. éve házasok vagyunk.
ez egy ember, 2 kapcsolat, két különböző kimenetellel.
tehát?
:)
A férjemnek 1 hónap után is igent mondtam volna, mert amikor először beszéltünk, már akkor tudtam, hogy ő lesz a férjem.
Korábban senkinek nem mondtam volna igent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!