Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire szerettessem meg...

Mennyire szerettessem meg magam a párom gyermekével?

Figyelt kérdés

Párom 37, a kisfia 10 én pedig 22 éves vagyok, lassan 8 hónapja vagyunk együtt. Eddig nem sok alkalommal találkoztam a kisfiúval, nem is egy városban élnek párommal, plusz a karantén miatt se sokat találkoztunk. Abban a pár találkozás során idegenkedett tőlem, amit meg is értettem, nem is erősködtem, hogy "már pedig megszeretsz!". Párom mondta, hogy a nyáron elugorhatnánk valahova hármasban, de tartok tőle, hogy nem szeretne jönni, vagy az anyja nem engedi. Felvetettem, hogy egyből ne legyünk összezárva ennyi időre, esetleg egy-egy napot eltölthetnénk közösen, reggel hozná az anyja és este jönne érte (vagy párommal megyünk mi hozzájuk). Talán, ha fokozatosan megszokná a jelenlétemet, akkor nem kezelne idegennek.

Párom már nagyon szeretne többet találkozni vele és szeretné, hogy én is ott legyek velük. Arra gondoltam, hogy ha az anyja belemegy, hogy nálunk legyen néhány alkalommal, akkor lenne egy apa-fia program, én meg esetleg főznék nekik, háttér megfigyelő lennék, majd következőleg már én is bekapcsolódnék a programba.

A ti véleményetek szerint ez mennyire lenne jó ötlet? Nem szeretném, ha muszájból szeretne, de azt sem, hogy utáljon.

Igen, tudom, fenn áll az is, hogy X év múlva már lehet nem leszünk együtt, akkor meg neki is fájdalmas lehet, ha külön megyünk, de egyelőre ezt az opciót hagyjuk.

2020. jún. 28. 21:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%

Gondolom 22 évesen a legjobb volt az összes közül a 37 éves elvált pasi a kölykével meg exanyucival.

Súgom halkan hogy nem egészséges dolog.

Örök konfliktus forrás lesz a kölyke és exanyuci.

22 évesen nem más kölykét kéne nevelni meg szeretgetni. Térj észhez.

2020. jún. 29. 05:49
 12/20 anonim ***** válasza:
46%
Egyedül. 11-es mondta meg az igazat. 22 évesen semmi keresnivalód egy 37 éves gyerekes pasi mellett.
2020. jún. 29. 07:21
 13/20 A kérdező kommentje:

Ismerek olyan párt is, ahol nagyobb a különbség és szintén van(nak) gyerek(ek), csak idősebb(ek) is, mint 10. És tudom, hogy egy esetleges szakításnál nem csak egy embert veszíthetek el. Nem akarom, hogy már a kapcsolat elején nagyon kötődjön hozzám, nem is tudnám még elérni, ezért is gondoltam a fokozatosságra.

Mivel a gyermek se pár éves, hanem egy értelmes 10 éves az esetleges szakításunk a későbbiekben annyiban viselné meg (ha megszeretne), hogy többet nem látna.

Nem tudom már kiírta, de szerintem nem bűn, ha egy apa szeretne találkozni a fiával és programokat akar csinálni vele.

(ps. A 11-es és 12-es választ is köszönöm, de azokat én nem értékeltem, szóval nem én pontoztalak le titeket)

2020. jún. 29. 09:12
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Apuka azért erőlteti közös programot, mert neki mar a kerdezo a partnere és az ember jó esetben a párjával megy nyaralni. Plusz egyértelmű az is, hogy azt szeretné, ha életé két legfontosabb szereplője, a partnere és a gyereke szeretné egymást.

6 éves voltam, amikor a szüleim elváltak. Ugyan akkor még nem tudtam, de apám félrelépett és a másik nővel el együtt. A lathatasok sosem nála voltak, mindig vitt bennünket valahova. Aztán egyszer csak közölte, hohy nyaralni megyunk es visszuk Mucikat is. Mint kiderult, Mucika a szeretoje volt -azota már a felesége, úgy 30 eve- akivel előtte soha nem találkoztunk. Hát, olyan xar nyaralásban még életemben nem volt részem, pedig szerencsétlen Mucika a lelkét is kitette nekünk....

2020. jún. 29. 09:19
 15/20 anonim ***** válasza:
44%
22 évesen nagyon nem egy közel 40 éves pasival kellene együtt lenned + az ő gyerekét ,,nevelni"...
2020. jún. 29. 09:24
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem apukának nem kellene annyira erőltetni a közös programot, már úgy értem, veled. Jobb lenne, ha csak a fiával foglalkozna ilyenkor, főleg az elején. Én 10 évesen nagyon ki tudtam akadni azon, hogy ha az apás napokra jött velünk valaki. Persze, tudtam, hogy apának van egy barátnője, igazából nem is zavart, hogy van, értettem én, hogy tovább lépett, de azt nagyon nem akartam, hogy jöjjön velünk. Ha hozzájuk mentünk, akkor nem zavart. Igazából, mire kezdtem volna elfogadni, és nyitni felé, addigra szét is mentek.
2020. jún. 29. 14:22
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

#11, #12 #15, a sánta lótetü se kérdezte, hogy helyeslitek-e a Kérdező kapcsolatát...

Kérdező, ne parázd túl a dolgot maradj természetes, és ne siettesd, ne eröltesd a dolgot, majd szépen ki fog alakulni a kapcsolatotok a gyerekkel is...

2020. júl. 1. 10:48
 18/20 anonim ***** válasza:
52%
Túl kicsi a korkülönbség közted és a gyerek között. Furcsa lenne így pót anyának lenni. Az ha össze haverkodtok nem baj, de ne erőltesd túl szorosra a kötődést.
2020. júl. 1. 17:20
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Hú, hát ez érdekes lesz, hogy mennyire akar veled lenni. Nyitottnak lenni és próbálkozni mindenképp érdemes, de készülj fel, hogy lehet csalódnod kell. Én 8 éves voltam, mikor elváltak a szüleim és belépett a képbe az éppen csak 15 évvel idősebb nő a képletbe. Igaz, ő kicsit sem volt kedves és az évek alatt bebizonyosodott, hogy teljesen pszichopata, de akkor én fújtam rá és eszem ágában sem volt programozni vele. Én csak apát akartam és vele szerettem volna lenni, mint régen. Ez is egyfajta gyerek hozzáállás. Mondjuk mondom, sokat hozzátett, hogy a gonosz mostohát kaptam ajándékba. Xd
2020. júl. 2. 20:31
 20/20 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem jó a hozzáállásod, bár ne annyira az legyen a kérdés, hogy "mennyire szerettesd meg magad".

Nyilván van a kissrácnak anyukája, neked nem új anyunak kell lenned - lehetnél a pajtása, legyetek haverok! :)

2020. aug. 4. 05:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!