Miért beszélnek itt ilyen könnyelműen a szülők arról, hogy költözzön el a gyerek?
Ha tudnak saját otthont biztosítani neki, akkor jogos. Ha nem, akkor meg érdemes lenne megnézni a lakásárakat és nem azokkal az időkkel érvelni, mikor egy lakás ötödennyibe került, de a fizetés legalább feleennyi volt.
Vagy ha lány, álljon össze valakivel, akit azért szopkod, hogy meneküljön?
Vagy úgy mégis hogy gondolja néhány ember, hogy mikor felnő a gyerek, csak vállat von és az elindításával a felnőtt életben már nem számol, csak utasítgat, mintha olyan könnyű lenne? Néhány szülőn azt érzem, mintha úgy vállalt volna gyereket, hogy nem bízott abban, hogy az a gyerek felnő. Ez mindenesetre elég bizarr elképzelés.
A szocializmusban mindenkinek majdnem alanyi jogon járt a ház, a kapitalizmusban már egyre kevésbé lesz jellemző hogy valakinek saját ingatlanja legyen, ez még csak a kezdet, gazdag Nyugati országokban a lakosság 70% teljesen kiárazódott a piacról, életük végéig tömködik a zsebét a gazdag embereknek akik kiadják a lakást illetve a cégeknek amik tömegesen felvásárolják ingatlanokat.
Magyarország is errefelé halad, az a szülő akik ilyen körülmények közé csinálta a gyereket és nem akarja segíteni , jól kitol a saját gyerekével.
9: De, hatalmas segítség! Csinálok egy gyereket és elvárom hogy fizessen azért, mert lakhat nálam!
Jó nagy barom vagy:)
12-es
Úgy tünik a gyakorin a gyerek legyen hálás már azért is ha nem nyújták be a felnevelésének költségeit számláként miután felnőtt.
Meglehet nézni mindenki le van szavazva aki kicsit is másképp gondolja.
Csak azt nem értem azok minek szültek gyereket,akinek annyi hogy 18 év után mehet a dolgára, és nekem sem segített senki, ezért kinlodjon a gyerekem is mentalitás.
Undorító
#11: Mi az, hogy ilyen körülmények közé csinált gyereket?! Te bezzeg tudtad, hogy 20-30 év múlva ez lesz, ugye?
Pont ez a rátarti hozzáállás az, amire azt vágja rá a szülő, hogy akkor lehet költözni.
A 25 feletti korosztály vinnyog, hogy albérletet se tud fenntartani. De a 40-es korosztály, aki még bőven fizeti a lakashitelét, és eteti, ruházza a lassan felnőtt gyerekeit, az a sajátja mellé ugyan kaparjon már össze még 1-2-3-× lakást, hogy a kölyöknek ne kelljen, csak beleülni? Mégis, miből?
Ha mi 15 év alatt össze tudunk kalapálni 3-4 saját lakást, miközben az iphone, nike, burger king, adidas, zara, coca cola és egyéb multik is meggazdagodnak rajtunk (ugyebár...), akkor, nyuszikam, ku.rvára menni fog nektek is!
Szerencse, hogy az én kamaszaim nem ilyenek, és érdekes módon nem is lesznek kipaterolva 18 évesen. Amíg lélegzek, segítem őket, mindennel, amivel tudom. De be kell látni, hogy ennek is vannak korlátai. Aki ezt nem látja, csak sípog meg a száját tátja, mint a madárfióka, az úgy is fog járni, és repülni fog.
13-as, a neveléshez hozzátartozik, hogy életképes, önálló embert faragjon egy szülő. A saját lakás nem alanyi jog még egy olyan gyereknek sem, akinek a szülei ezt megengedhetnék. Ha eljutok odáig, én se fogok lakást venni a gyereknek, és anyagilag is csak egy bizonyos mértékig fogom támogatni, mindamellett, hogy arról azért biztosítom, hogy bármikor jöhet ha baj van.
És mindezt azért, mert igen, nekem is meg kellett küzdenem érte, és ettől lett belőlem egy életképes, küzdeni tudó ember és ezt szeretném a gyerekemnek is. Nem akarom, hogy egy picsogó hülyegyerek legyen, aki csak nyávog, de tenni nem akar semmiért. Szülőként arra is gondolni kell, hogy mi lesz, ha ő már nem lesz és a gyereknek egyedül kell megbirkóznia az élettel. Én inkább skillt adok neki, mint 50 négyzetmétert.
Ha ettől pszichopata vagyok, akkor rendben.
És hány éves korig éljenek még egymás nyakán? Mert a gyerek változik, mások lettek az igényei, szokásai, új baráti köre van, párja lett, stb. Ha hatalmas a ház, még valahol megértem, de miből gondolják egyesek, hogy a szülőnek olyan nagy álom állandóan feladni a saját szokásait, nyugalmát, amit huszonéve minden nap megtesz a gyerekért? Ő mikor élhet? Mikor tehet azt, amit akar? Mikor gondolhat saját magára? .
Az élet rendje, hogy a gyerek váljon le a szülőről anyagilag is. Persze pokoli nehéz, ez senkinek nem könnyű, de tenni kell érte. És persze segítse a szülő a gyereket, ahol tudja és ameddig nem zsákmányolja ki teljesen saját magát, de mindenhol van egy határ. Saját lábra kell állni, mert ha mindig ott a szülő, soha nem lesz önálló a gyerek. Hány ilyet látni. És a híresztelésekkel ellentétben a szülőnek is van magánélete.
15-ös
Hát a gyerekednek tényleg szüksége lesz a "skillre", mert az életben úgy indítod el hogy -30 millió forintról kezd, még ha valami rendkivül jó fizető munkája is lesz akkor is nagyjából 15 év ledolgozni az ingatlana árát.
Egyébként a megélhetési költségek legjelentősebb része a lakhatás, sok esetben a fizetés fele elmegy rá, és csak úgy élik túl hogy van párja és az egyikük fizetése megmarad másra. De nem elég hogy albérletet fizet hanem még ebből bizony gyüjteni kell sajátra is ez esetben szinte reménytelen az élete.
17-es te milyen 30 millióról beszélsz? Senkinek nem szorítanak a fejéhez fegyvert, hogy 30 milliót vegyen fel hitelként. Kicsiben kell elkezdeni, amihez a szülő tud támogatást adni (kérlek olvasd el újra az előző válaszom, 15, ott írtam, hogy bizonyos szintig én támogatnám anyagilag a gyerekem), és mellette igenis dolgozni és fejlődni kell, hogy szépen lassan összegyűljön egy önerőre való. Ha ez megvan, nem kell egy életre eladósodni.
Én azt látom, hogy azok picsognak ezen, akik nem akarják feladni a kényelmes életüket és pár évig megtakarításba invesztálni. De az mindenkinek egyéni döntése felnőttként, hogy a márkás cuccokat, utazásokat, meg nagylábon élést választja a szerényebb, takarékosabb életvitel helyett. De ez a döntés már a gyereké, nehogymár a szülő finanszírozza még ilyenkor is, hogy ödönke inkább ájfónt vesz, de azért apuci rakjon tetőt a feje fölé. Hát nem.
Továbbra is érdekes a kontraszt. Az üzlet topikban lévők 18 évesen kipenderítik a gyereket, itt megengedik, hogy otthon maradjon, de semmi több, a gyerekvállalás topikban meg arról is leveszik a keresztvizet, aki nem tudja a szüléskor felmutatni, miből tesz majd lakást a gyereke feneke alá.
Én amúgy gondos mérlegelés után arra jutottam, hogy kapnak tőlem pár milliót (lakás vagy egyetem vagy külföldi út), amire szeretné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!