A férjem szülei nap mint nap keresik telefonon a férjemet átlagos hétköznapi kérdésekkel válaszokkal eu miért van? Többi lent.
Szerintem ez annyira nem durva, én is legtöbb este szoktam telefonálni a szüleimmel, mégiscsak érdekel, hogy mi van a másikkal. Nekem ez így kényelmes, este belefér ez a pár perc.
Nyilván ha nem csak napi egyszer van ez, meg nincs egyáltalán nyugtotok tőlük, akkor le kell őket állítani, pl. nem kell felvenni a telefont.
Csak érdeklődnek felőleletek. Ahogy idősödnek a szülők, még nagyobb szükségük van arra, hogy tartsák a kapcsolatot a gyerekeikkel és családjuk. Ez sosem baj, inkább, minthogy rájuk se bagózzanak - mert van ilyenre is példa.
Az más dolog, hogy titeket ez zavar (vagy csak téged). Finoman meg lehet mondani, hogy most sajnos nem tudtok bedzélni, majd valamikor visszahívjátok őket. A párom és én is napi szinten beszélünk a szüleinkkel, és nálunk is előfordul, hogy pont rosszkor hívnak. Akkor nem vesszük fel, később visszahívjuk őket, vagy megmondjuk máskor alkalmasabb.
Buta dolog megkérdőjelezni, hogy egy szülő miért kíváncsi a gyerekére, akár mindennap. Hiszen egy szülő minden percben gondol a saját gyerekére :)
De miről lehet beszélgetni MINDEN NAP?
Engem tényleg érdekel.
De pl.egy átlagos nap nálunk: felkelunk, ovi, meló, délután játszó vagy kisbarát( nem minden nap) itthon főzés, mosás, takarítás, alvás a gyereknek, szex és vége a napnak. Nem történik minden nap valami amit el kéne mesélni. Vagy azt is elmeséli aki minden nap telefonál, hogy... Mit tudom én.. Kimostam a függönyt? De most nem rosszindulat, csak kérdem. Mert engem is zavarna ha MINDEN egyes nap telefonálás lenne... Olyan heti 2szer simán belefér... Talán még akkor lehet is mit mondani 🤷♀️
Az anyósom is ilyen
Minden nap írogat a fiának
Pl hogy vagytok jól vagytok
Mit főzött az asszony
Én is most főzök
És ilyen semmit mondó dolgok
Fuuu ettől a mit főzöttől kiakadok. 😅
Mintha csak a nő dolga lenne a főzés... Már szerencsére a párom is belátja, hogy ez nem mehet tovább, hogy az anyja szekál a főzéssel. Vagyis szoktam főzni, többnyire én csinálom.. De azt se lehetett elmondani ha rendeltünk, vagy ha ő főzött, vagy nem főztünk, vagy még csak főtt a kaja, mert mindenre csak a megjegyzés ment. 🙄 Szóval max azt mondta el h mit tudom én... Babfőzelék..de azt már nem tette hozzá hogy a munkahelyi menzán vette magának.. De pl a mai napról mit mesélhetne? Gyerek biciklizett, én takarítottam.. Mert kb ennyi történt 🤷♀️
Aki kérdezte mit lehet beszélni minden nap:
Hogy vagy, milyen volt a munka, párod hogy van, macskák hogy vannak és mit csinálnak, kutyák hogy vannak és mit csinálnak, mit ettél ma, mi van a sulival. Mi ilyenekről szoktunk. Meg ha van valami közös ismerősről pletyka akkor azt. Nyilván az ilyen beszélgetéseknek nem az információcsere a fő lényege, hanem csak a kapcsolat fenntartása, meg egyfajta nyugtázás, hogy minden oké mindenkivel.
Van aki szereti az ilyen small talk-ot és van aki nem bírja. De ennyi erővel a pároddal vagy a gyerekeddel is mit tudsz minden nap beszélni, hát semmi nem történik.
"nap mint nap keresik telefonon"
Eszerint naponta egyszer? Ennyit el kéne viselned szájhúzogatás nélkül. Ez nem az a kategória, hogy "magánélet aligha van".
És természetesen férjed döntése, hogy mit, mennyit, milyen hosszan mond el nekik. Ha ő olyan részletességgel beszámol az életetekről, hogy már lassan azt is mondja mikor mentek el wc-re, akkor férjeddel kell megbeszélni (de finoman, nem támadólag), hogy nem kéne, hogy a szülei minden apróságba belelássanak a ti életetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!