Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek "ciki" szülinapra...

Szerintetek "ciki" szülinapra menstruációs bugyit kérni?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, persze dolgozok és van valamennyi félretett pénzem is, de azért egy ilyen dolog relatíve nagy kiadás. Mivel úgyis nemsokára szülinapom lesz, így arra gondoltam, ezt kérném. Szerintetek gáz?

2020. jún. 21. 12:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
33%
A ciki meg gáz nem is kifejezés! Bármire, nemhogy szülinapra!!! Tényleg inkább pénzt kérj!
2020. jún. 21. 12:59
 12/29 A kérdező kommentje:

Hát a mi családunk elott nem titok, hogy menstruálunk, mi, lányok. A tesóm is lány amúgy. Ha otthon vagyok és Apa elmegy boltba, simán mondjuk neki is, hogy vegyen egy csomag betét pl. Érdekes, hogy más családokban ez ennyire tabu, na mindegy.

A menstruációs bugyiba bele van építve a betét, csak be kell áztatni és ki kell mosni. Környezetbarátabb megoldás, mint a betét, tampon, elvileg kényelmesebb is. Azt hiszem, 10-es válaszoló kérdezte.

2020. jún. 21. 13:04
 13/29 anonim ***** válasza:
88%

Én a menzesz közepén 1,5 óránként cserélek tampont, egy ilyen bugyi se tartana tovább, hogy sz istenben cserélgeti és tárolja ezt az ember 8-10 órán jetedztül egy idegen helyen??? 😳😳😳

De nem ezt kérdezted. Igen ciki ilyet kérni szülinapra

2020. jún. 21. 13:10
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha a családod előtt nem tabu a mensi - ami normális és jó dolog, akkor nem ciki. Mondd, hogy kinéztél egy mensi bugyit, és arra szeretnél inkább pénzt, hogy meg tudd venni. Mondd anyukádnak, aztán ő majd tovább adja apukádnak, így nem is kell neked ezt előhozni.

Én ipl szőrzelenítőre gyűjtöttem a pénzt, mindenki tzdta még a nagyszülők is, csak nem értették, miért fontos a "kopasz láb" :'D

2020. jún. 21. 13:29
 15/29 anonim ***** válasza:
33%
Hordani is ultragáz egy ilyet, nemhogy kérni, hiszen 2-3 óránként ezt is cserélni kellene, napi 6-7 váltás is kellene belőle, és ha azonnal nem tudod beáztatni, az ku*va igénytelen. Plusz oké, hogy mindenki tudja a családból, hogy a nők menstruálnak, de ez annyira magánügy, mintha ajándékba egy karton óvszert kérnél, mert te nem tudod finanszírozni a dugásodat meg a vérzésedet egyetemistaként.
2020. jún. 21. 13:33
 16/29 anonim ***** válasza:
42%
Jó ez a környezettudatos duma. Sajna a vízhiány akutabb és súlyosabb probléma, mint az eldobható betét lebomlása, márpedig ezt mosni kell, és külön, mert nyilván nem dobod be a fehér ruhák közé.!!
2020. jún. 21. 13:44
 17/29 anonim ***** válasza:
67%

A menstruációs bugyi hasznos és igen költséges. Lehet, inkább mosható betéteket vennék, abból is van extrém hosszú. Én örülnék, ha a gyerekem ezt kérné ajándékba. Lehet fujjogni, de anélkül ne, ha nem ismeritek. Meglepődnétek, mennyivel többet bírnak a mosható betétek, mint az eldobhatósak. Főleg intim kehellyel kiegészítve, egy csoda.

A környezettudatosság mellett másik szempont, hogy sokan allergiásak az eldobhatósokra, folyamatos fertőzést okoz. És nem akkora trauma a mosás, mint laikusként az ember gondolja.

Sajnálom, ha nőként elutasítja a saját testét valaki, és még csak nem is hajlandó utánanézni, de kritikát fogalmaz meg.

2020. jún. 21. 14:06
 18/29 A kérdező kommentje:
17-es abszolúte egyetértek! Egyébként köszönöm a válaszokat!
2020. jún. 21. 14:12
 19/29 anonim ***** válasza:
45%

Ezek az öko-bio-sötétzöldek minden hülyeségre vevők...

a használt mosószer és víz ökológiai lábnyoma nuku???

2020. jún. 21. 14:36
 20/29 anonim ***** válasza:
11%
10/: szerintem olyan, mint a gumibugyi, 50 évvel ezelőtt... :-D
2020. jún. 21. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!