Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megszakítanátok a kapcsolatot...

Megszakítanátok a kapcsolatot a rokonokkal?

Figyelt kérdés

Gyerekként apán egyedül nevelt (anyum jól lelépett még mikor kicsi voltam, azóta se tudok róla semmit sem) olyan 8 éves koromig, de alkoholista volt, meg súlyos depressziós is, és meghalt. Az öccséhez, és az ő családjához kerültem, ők neveltek fel. Nagyon szegények voltak, nekik is már voltak gyerekeik.

Tisztességesen neveltek fel, szakmát is kaptam a kezembe.

Viszont gyerekként nagyon rossz volt érzelmileg náluk. Éreztem, hogy nyűg vagyok számukra. Nem voltam számomra jó évek.

Most hogy már elkerültem otthonról fontolgatom nagyon, hogy megszakítsam velük minden kapcsolatot. Nem voltam egyszerű gyerekként, viszont több a negatív emlékem velük kapcsolatban, mint a pozitív, pedig nagyon jó emberek.

2020. jún. 14. 21:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem ne szakitsd meg, hanem rendezd.

Vegiggindoltad azt erezni, de lehet egyszer veluk is tisztazni kellene. Meg is kerdezheted ok mit gondolnak utolag arrol, hogy te hozzajuk kerultel. Banjak-e? Vagy milyen erzesek maradtak meg bennuk a kezdeti idoszakbol vagy a kesobbibol par ev utan. Ha errol se neked vagy nekik nincs kedvuk beszelgetni (vagy meg varnal vele eveket), akkor magadat rendezd, hogy errol se te se ok nem tehetnek. Anyad lelepett, apad kesobb meghalt. Se te se ok nem akartak. Ennek ellenere vallaltak teged (gondolom tisztaban vagy vele, hogy ellenkezo esetben allami gondozasba (intezetbe) kerultel volna ahonnan jobbii esetben neveloszulokhoz, akik nem biztos hogy jobbak lettek volna a rokonaidnal) te magad irod nem voltal konnyu eset. Gondolhatod nekik mennyi rossz percet okoztal. Megse gondolkodtak azon megszakitsanak veled minden kapcsolatot.

A helyedben eltavolodnek toluk, ha ez ennyire nyomaszt, de ugy hogy a szuletesnapjaikat a karacsonyt es husvetot nagyon szamon tartanam es illendosegbol havonta egyszer telefonalnek erdelodve mi ujsag veluk. Az unnepekkor vagy szulinapkor ha lenne ra anyagi fedezetem odautaznek es meglatogatnam oket egy ropke ora erejeig. De a szulinapon eleg lehet az is ha felhivod oket.

Szerintem evi 2-3 szemelyes talalkozo kibirhato. Ha hianyolnak ugyis ok is fognak keresni, de hivatkozhatsz a sokat dolgozok jo kifogasra.

2020. jún. 15. 08:05
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

"Elég hálátlan dolog lenne tőled. Felneveltek pedig nem volt kötelességük."

Az ilyen dolgokkal én nem értek egyet. Ők hoztak létre téged az a minimum, hogy felnevelnek mondhatni ez a kötelességük. Ha már gyereket csinálsz azt tartsd is el ha tetszik ha nem. Még a gyerek hálálkodjon, hogy megszülethetett kész. Sok beleszólása volt.

Ha nagyon ritkán tartod velük a kapcsolatot az tökéletes lenne de az életed nagyobb részéből kizárhatod őket ha tényleg úgy gondolod szerintem.

2020. jún. 15. 08:57
 13/20 anonim ***** válasza:
82%

12!

Ennyire nem megy az erto olvasás?

2020. jún. 15. 09:06
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

A rokonaidra vetítenéd azt az elégedetlenséget, fájdalmat, sikertelenséget, amit érzel?

Ne őket büntesd, nem ezt érdemlik!

Kutasd fel anyádat, zúdítsd rá az összes vélt vagy valós sérelmedet, ettől talán megnyugszik a lelked.

2020. jún. 15. 09:16
 15/20 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem ne szakítsd meg velük a kapcsolatot. Felneveltek, szakmát adtak a kezükben. Írtad, hogy amúgy is szegény család volt, ennek ellenére mindent megtettek. Vagy nem így érzed? Miben nyilvánul meg, hogy sokszor érezted, h nyűg vagy? Lelkileg bántottak?
2020. jún. 15. 09:17
 16/20 anonim ***** válasza:
66%
12- es, az 1- es vagyok. Mióta hozza létre a gyereket a nagybaty?? :D . Olvasd el még egyszer az inditót.
2020. jún. 15. 11:22
 17/20 anonim ***** válasza:
67%
Ha te attől boldogabb leszel, nyugodtan szakítsd meg a kapcsolatot velük.
2020. jún. 15. 12:30
 18/20 anonim ***** válasza:
82%
A rossz erzeseid nem a rokonaid viselkedese miatt voltak,hanem a kisgyermekkent atelt traumak miatt.(a felelotlen anyad es az iszakos depresszios apad miatt.)Gyermekkent biztosan a rokonaidat hibaztattad a sorsod miatt,de felnottkent legyen annyi eszed,hogy vegig gondolod,mi mindent tettek erted.Ne szakitsd meg a kapcsolatot veluk,nagyon halatlan dolog lenne.
2020. jún. 15. 13:18
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem egészen értem mert azt mondtad jó emberek. A szegénység nem jó, alapból rossz élmény. És most még jóban vagy velük? Megértem hogy rosszul esett hogy nyűg voltál, de szerintem most hogy kirepültél fog kiderülni hogy hiányzol- e nekik. Meglátod majd hogy ők is keresnek majd vagy csak te őket. Először köszönted fel őket születésnapkor, hívd fel őket vagy látogasd meg őket karácsonykor stb. Ha ezután ők nem keresnek majd akkor ennyi volt, nem kell tovább erőltetni (az én véleményem az, hogy ez oda-vissza működik). De ennyit szerintem is meg érdemelnek.
2020. jún. 15. 19:25
 20/20 anonim ***** válasza:
75%
Ne szakítsd meg. Megvolt nekik is a maguk baja, bebaxhattak volna téged állami gondozásba is, mégsem tették. Legyen már helyén ha a szíved nem is, de az igazság érzeted. (Arról nem ők tehetnek, hogy a szüleid milyenek voltak.)
2020. jún. 15. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!