Ti megszakítanátok a kapcsolatot az anyátokkal?
Én megszakítottam vele minden kapcsolatot már egy éve, nem alkoholista, de sokféleképpen lehet kínozni egy embert, nah neki mind ment.
Ritkán jut az eszembe, nem is hiányzik, én is nyugodt vagyok azóta. Persze nem követendő példa, de lásd, más is elmenekült, mikor már nem bírta.
Hidd el, azoknak is van lelke, akik megszakították a szüleikkel a kapcsolatot. Miért akarod tönkre tenni az életed egy olyan emberért, aki nem tett érted semmit. Az, hogy valaki szül egy gyereket még nem teszi anyává. Az anya gondoskodik a gyerekéről. Ne költs rá feleslegesen egy fillért se. Ne tedd tönkre a saját életed. Nem anya, aki ezt elvárja tőled.
Az, ahogy beszél veled, elképzelhető, hogy az alkohol hatása is. Nem tudom, hogy hogy viselkedne, ha nem lenne alkoholista. Ha attól esetleg a lelkiismereted könnyebb lenne esetleg valamelyik rokon segítségét kérhetnéd a leszoktatáshoz. Minden esetre ne tedd tönkre a jövőbeli anyagibiztonságod olyan ember miatt, aki nem érdemli meg.
Állandó lakcímet nem tudsz változtatni?
Amúgy én apám is alkesz, bár ilyeneket nem művelt, de rengeteg pénzem ráment, pedig még csak 22 vagyok.
8fél millás örökségem elitta, meg nem egyszer az árvaságimból kellett az albit, számlákat kifizetnem, mert egy-két nap alatt a fizuja fenekére nézett...)
Szóval nagyon én se fogom vele tartani a kapcsolatot..
Családsegítőkben van ingyenes jogi tanácsadás. Menj el, és kérdezd meg, hogy ebben a felállásban mik a kötelességeid, és jogaid. Továbbá, hogy anyád kirakhat-e onnan, stb. Mindent nyugodtan kérdezzz meg tőle, ami aggodalommal tölt el.
És nem tartozol neki. Ő tartozik neked egy nyugodt gyerekkorral, és egy normális felnőtt kapcsolattal.
Ne hagyd, hogy tönkre tegyen. Küsd feltételekhez, ha már pénzt adsz neki. Bár ezt érzelmi zsarolásnak hívják a részéről. Nem mondom, hogy nem beteg, de te ezt a harcot nem tudod helyette megvívni. Hagyd a csudába. És ezért nem vagy szemét. Ellenkezőleg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!