Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megszakítanátok a kapcsolat...

Ti megszakítanátok a kapcsolatot az anyátokkal?

Figyelt kérdés
Anyám alkoholista. Szerencsére màr nem lakom vele, de telefonon tartjuk a kapcsolatot, viszont igy is teljesen kicsinál engem... Nagyon rossz körülmények között nevelkedtem, ivott, velem soha nem foglalkozott és úgy tekintett rám, mint egy rabszolgára. 6 évesen már széken állva főztem, hogy ne maradjak éhen, mostam és takarítottam, míg ő szomszédban vedelt. Most, hogy elköltöztem és dolgozok, folyton velem fizetteti a számláit, meg koldul tőlem, hogy legyen miből inni. Fenyegetőzik, hogy a behajtókat rámküldi, mert ott van az állandó lakcímem, így nekem kötelességem a tartozásait rendezni, én viszont így képtelen vagyok lakásra gyűjteni. Most olyanokat vág hozzám, hogy sz-arházi kölyköt fos-ott a világra, meg hogy én örültem, mikor apa meghalt... Nem tudom ezt tovább elviselni, de mégis az anyám és kötelességem tenni érte, hogy ne kerüljön az utcára... Mi tévő legyek???

2012. jún. 23. 20:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azok után, amit írtál, valószínű, hogy a kutyája több szeretetet kapott tőle, mint te. Én is anya vagyok, és még olvasni is fáj, hogy miket művelt veled. Ezek után pláne úgy vélem, hogy maga az a tény, hogy a maga kedvéért a világra hozott (hiszen nem te kérted, ő akarta így), nem indokolja, hogy hagyd magad kihasználni általa. Ha neki volna lelke, elsüllyedne szégyenében, hogy így bánt a gyerekével...
2012. jún. 23. 21:28
 12/17 A kérdező kommentje:
tudnék, a párom szülei biztos beleegyeznének, hogy oda bejelentkezzek, mert albiban lakunk a párommal és ide nem lehet. ha minden jól megy, jövőre veszünk lakást, oda majd átjelentkezek, de a párom szüleihez nagyon szégyellnék... 9 év után most kezdett el elfogadni az anyós jelölt, most kezdi elfogadni, hogy én nem feltétlenül vagyok olyan, mint anyám. nem akarom most ezt megbolygatni :( lehet abból problémám, hogy ott van az állandó lakcímem?
2012. jún. 23. 21:30
 13/17 A kérdező kommentje:
ő csak azért szült engem, hogy apát maga mellé kösse, mert jó party volt neki, okos ember, jó családból, azt gondolta, hogy kihúzza őt a mocsokból. Végül sajnos apát is tönkre tette... csak nem értem magamban ezt a ragaszkodást... rengetegszer megfogadtam, hogy befejeztem vele, de mindig megsajnálom. A párom számtalanszor mondta, hogy ennél még az is jobb, aki a pottyantós wc-be szüli a gyerekét, mert az legalább hamar befejezi a kínzást. Én meg amióta élek, enni rendesen nem kaptam, ha szomszédok nem hoztak volna ruhát, akkor elképzelhető, hogy 10 évig is ugyan abban jártam volna, vert, alázott, csicskáztatott, olyan nemnormális dolgokat tett velem, hogy nem is értem, hogy lehet, hogy nem vettek el tőle. Az iskolában a tanár megalázott azzal, hogy koszos vagyok és bagó szagú (8 évesen). Kis koromban azt játszottam, hogy pultos vagyok és koktélokat keverek a vendégeknek (anyámnak meg a barátnőjének a flakonos borból)... és tudnék még millió ilyet mesélni
2012. jún. 23. 21:36
 14/17 anonim ***** válasza:
fuss, amíg lehet. ha hív, capd le a kagylót. ez nem anya! a valakivel igazán meg akarod szaktani a kapcsolatot, könnyen megteheted.
2012. jún. 24. 03:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Abból nem lehet semmi problémád, hogy ott van az állandó lakcímed. Az lenne a probléma, ha a lakás a te cuccaiddal lenne tele, anyádnak ott lenne a lakcíme és végrehajtást indítanának ellene. Akkor a te cuccaidat is elvinnék (feltéve, hogy nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy mi a tiéd)

Addig próbáld meg megszakítani a kapcsolatot anyáddal, amíg nem késő. Minél tovább húzod, annál nehezebb lesz megszakítanod vele a kapcsolatot.

Gondolj arra, hogy saját életet kell kialakítanod, van párod akivel szeretitek egymást, gyereket szeretnétek majd. A legfontosabb a saját gyereked érdeke, neki sem lenne jó, ha ez így folytatódna.

Nem kötelességed eltartani őt. Neki lett volna kötelessége rendesen, szeretetben felnevelni téged.

Hidd el, ha nem lépsz, csak rosszabb lesz a helyzet.

2012. jún. 24. 08:27
 16/17 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz a helyzeted, tudom, mert én is így vagyok anyámmal. Szomorú látni, hogy másnak milyen gondoskodó édesanyja van, nekünk meg csak ennyi jutott.

Acélozd meg magad és szakítsd meg vele a kapcsolatot! Ne tedd tönkre magad miatta, ne fizesd a hiteleit! Nem vagy a csicskája, se a lábtörlője. Éld az életed!

2012. jún. 24. 12:10
 17/17 anonim ***** válasza:
Legutolsó vagyok. Még annyit tennék hozzá, hogy bizony a pia hozza ki belőle az állatot, de ez nem lehet mentség. Az én anyám a legutolsó beszélgetésünkkor a fejemhez vágta, hogy inkább azt hazudja az embereknek, hogy k*rva a lánya, mint hogy elárulja bárkinek is, mi a végzettségem. Ég a pofája miattam (szó szerinti idézet tőle). Azóta nem beszéltem vele. Szomorúan és némi bűntudattal kell bevallanom, hogy fellélegeznék, ha halott lenne...
2012. jún. 24. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!