Mi az, ami miatt megszakítanád a kapcsolatot a Szüleiddel?
Ha kitagadnanak a szexualis beallitottsagom miatt (hetero vagyok, de ha nem lennek az).
L
Agresszív alkoholista volt az anyám. 21 éves korom óta nem láttam. 3 évvel ezelőtt meghalt. Sosem láttam újra.
45/N
Nos.. A párom megszakította az anyjával a kapcsolatot 1 éve. Még 18 volt, mikor lett egy barátnője aki 16 volt. Otthonról kidobta az anyja, a testvérei felnőttek, nem fogadta be egyik sem, ezért a párom anyja rávette a nővérét, hogy fogadja örökbe. Persze úgy, hogy a pároméknál lakott. Összesen 1.5 évet voltak együtt, szakítottak. A csaj azóta is ott él 5. éve a párom szobájában, persze a páromnak nem volt kedve bámulni az exe képét, ezért elköltözött az ország másik végébe. Megismerkedtünk, rá 1 évre összeköltöztünk, aztán tavaly nyáron voltunk a szülői házban, ahol összevesztem a kiscsajjal, amit persze napokig provokált ki, hogy a végén leordítsam, persze párom anyja csak azt hallotta meg, hogy én hisztizek... aha. Na mindegy. Közölte, hogy szeretné, ha fél órán belül eltakarodnánk mindketten. Oké. Eljöttünk.
Aztán 2016 augusztusban próbált a nő kibékülni, úgy tűnt sikerült is. Egészen decemberig. Kérdezte, hogy mikor megyünk oda karácsonyozni,mi meg mondtuk, hogy oda biztos, hogy nem megyünk, plusz anyukáméknak májusban megígértük, hogy Németországban töltjük a karácsonyt náluk.
Tehát akkor elhordott az anyja mindenféle abnormális buta libának, aki tönkre teszi a fiacskaja életét, aki egy utolsó ordas k... és a többi. Ennek eredményeként a párom megszakította vele a kapcsolatot.
(A kiscsajt idén nyáron a párom anyja Olaszországba vitte nyaralni, de egyik gyerekét se vitte, csak ezt a lelencet)
Én pedig nem szakítanám meg a családommal a kapcsolatot. 1.5 éve külön élek tőlük, támogatnak anyagilag is, lelkileg is, szeretnek minket, szerintem nem tudnának olyan dolgot csinálni, hogy azt mondjam itt vége.
21L 23F
Én anyámmal megszakítottam kb 3 éve: betelt a pohár. Sosem viselkedett anyaként, azt élvezte, ha lelkileg belém rúghat. Egy vita alkalmával nagyapám minősíthetetlenül beszélt vele, én meg ezt hallva lementem az emeletről, és normálisan megkértem nagyapámat, hogy menjen haza, ne beszéljen így anyámmal. Nagyapám egyből felém fordult, és az addig anyámat ért szitkokat nekem kezdte el mondani. Anyám erre besunnyogott nagyapám háta mögé, és elkezdett kontrázni: minden szidalmát helyeselte nagyapámnak, amiket mondott rám, és ő is mindegyiket elismételte. Gyakorlatilag hátba támadott, és megalázott. Itt jött el az a pont, hogy azt mondtam, ebből elég. Lehet, hogy a családomat nem válogathatom meg, de azt eldönthetem, hogy kivel állok szóba. Anyám azóta is azt híreszteli, hogy ő minden követ megmozgat, hogy felvegye velem a kapcsolatot, mert megbánta és jóvá akarja tenni, de ebből semmi nem igaz.
Gyerek-, illetve fiatalkoromban ilyeneket csinált velem:
- Míg nyaraltunk, meghalt az egyik teknősöm. Nagyon megsirattam, anyám ölébe hajtottam a fejem, úgy sírtam. Pár perc után anyám megkérdezte: te most tényleg a teknőst siratod, vagy ilyen csellel próbálod a tévét nézni (mert hogy ő a tv-t nézte, miközben én sirattam az állatomat).
- Gimiben egyik osztálytársam nevét diktálta be BKV ellenőrnek valamelyik rosszakarója az előző sulijából. Egyik nap a suliban odajött hozzám, elém rakott egy papírt meg egy tollat, hogy írjam le a címét. Kapásból leírtam helyesen, mivel barátnők VOLTUNK, leveleztünk is, meg az volt a hobbim, hogy mindenkinek a címét, telefonszámát megtanultam. Kérdeztem, hogy miért kell leírnom, de nem kaptam választ. Pár nappal később osztályfőnök odajött, hogy ez nem szép dolog, amit csináltam, hogy az ő nevét diktáltam be ellenőrnek (dél-pestről közép-budára jártam gimibe, évekre visszamenőleg megvolt minden bérletem folytatólagosan). Mondtam, hogy itt valami félreértés lesz, mert nekem bérletem van. 'Biztos otthon hagytad, és különben is, fejből tudod XY címét' Aznap sírva mentem haza, mondtam anyámnak mi történt. Első reakciója: "Biztos, hogy nem te voltál?"
Bocsi, hosszú lett, de jó volt most ezt leírni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!